Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

Eiropas līgas spēle no Liepājas šovakar tiešraidē Sportacentrs.com TV

Eiropas līgas spēle no Liepājas šovakar tiešraidē Sportacentrs.com TV
Artūrs Karašausks
Foto: Raitis Supe

Šovakar, plkst 19.45 FK “Liepāja/Mogo” aizvadīs spēli UEFA Eiropas līgā, kur tiksies ar Lietuvas komandu “Sūduva”. Skaties spēles tiešraidi Sportacentrs.com portālā un TV kanālā.

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā liepājnieki tikās ar Ziemeļīrījas klubu FC “Crusaders”. Šajā sērija liepājnieki tika uzskatīti par favorītiem, bet pirmajā spēlē Belfāstā tika piedzīvot zaudējums ar 3:1, kas dramatiski samazināja FK “Liepāja/Mogo” iespējas kvalificēties. Savukārt atbildes spēlē mājās, liepājnieki parūpējas par aizraujošu maču visas spēlēs garumā. 33. minūtē “Liepājai” divu spēļu summā izdevās samazināt deficītu līdz minimumam. Karašausks ielauzās soda laukumā, bet līdz bumbai netika, jo sāncensis viņu pieturēja aiz rokas. Tiesnesis nozīmēja 11 metru soda sitienu, kuru ar sitienu kreisajā stūrī realizēja Džiordži Eristavi. Pēc ielaistajiem vārtiem FC “Crusaders” ļoti maz nodarbojās ar futbola spēlēšanu un pat saņēma brīdinājumu no tiesneša par laika vilcināšanu. Spēles pamatlaiks jau bija beidzies un rezultāts joprojām bija 1:0 liepājnieku labā, bet ar to nepietika, lai kvalificētos nākamajai kārtai. Kompensācijas laika ceturtajā minūtē Karašausks skrēja gar soda laukumu, līdz izdarīja spēcīgu sitienu labajā apakšējā stūri, un pretinieku vārtsargs līdz bumbai nespēja aizsniegties. FK “Liepāja/Mogo” guva tik ļoti vajadzīgos otros vārtus un ceļazīmi uz nākamo kārtu.

Liepājas pretinieki šovakar būs Lietuvas komanda “Sūduva”. “Sūduva” kvalificējās nākamajai kārtai pārspējot Soļigorskas "Shakhter" no Baltkrievijas. Pirmajā spēlē Soļigorskā “Sūduva” un “Shaktar” neizšķirti ar rezultātu 0:0. Atbildes spēlē Marijampolē, tāpat kā liepājnieki arī “Sūduva” parūpējas par aizraujošu maču. 34. minūtē spēles rezultātu atklāja “Sūduva” spēlētājs Povilas Leimonas, bet prieki bija īsi, jo 38. minūtē “Shaktar” uzbrucējs Jurijs Kovaļevs atbildēja ar vārtu guvumu un izlīdzināja rezultātu panākot 1:1. Šāds rezultāts vairs nederēja Sūduvas komandai dēļ mājas ielaistajiem vārtiem. Spēles pamatlaiks jau bija beidzies un “Shaktar” šķīra tikai pāris minūtes līdz tikšanai nākamajā kārtā, bet Baltkrievijas komandas cerības sagrāva “Sūduva” aizsargs Algis Jankausas, kurš kompensācijas laika otrajā minūte panāca 2:1, tādējādi iegūstot ceļazīmi uz nākamo kārtu.

Skaties spēles tiešraidi no plkst. 19.45 Sportacentrs.com portālā un TV kanālā.