Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

VSB piedāvā Eirolīgas "Top 16" pēdējās kārtas spēles

VSB piedāvā Eirolīgas "Top 16" pēdējās kārtas spēles
Jānis Blūms
Foto: V.Stolis, Paobc.gr

Šonedēļ "Viasat" sporta kanāls "Viasat Sport Baltic" pārraidīs "Turkish Airlines" Eirolīgas "Top 16" pēdējās (14.) kārtas spēles: "Fenerbahce" – "Anadolu Efes", Berlīnes "Alba" – Telavivas "Maccabi", Malagas "Unicaja" – "Laboral Kutxa", "Olympiacos" – "Nizhny Novgorod", "Galatasaray" – "Barcelona" un Madrides "Real" – Kauņas "Žalgiris". Baudi basketbolu kanālā "Viasat Sport Baltic"!

"Turkish Airlines" Eirolīgas "Top 16" pēdējās (14.) kārtas mačos izšķirsies vai izslēgšanas spēlēs piedalīsies Jāņa Blūma "Panathinaikos" un Dāvja Bertāna "Laboral Kutxa". "Panathinaikos" uzdevums ir vienkāršāks vismaz tādā ziņā, ka var paļauties tikai uz saviem spēkiem – Belgradā jāuzvar "Crvena Zvezda" un vieta ceturtdaļfinālā būs nodrošināta. Savukārt "Laboral Kutxa" Spānijas derbijā izbraukumā jāuzvar ACB līgas līderi Malagas "Unicaja", un jācer, ka Stambulas derbijā "Fenerbahce" apspēlēs "Anadolu Efes".

Guntars Jonāns, "Viasat Sport Baltic" komentētājs: "Stambulas derbijs un divu izcilu serbu treneru duelis, kurā "Anadolu Efes" komanda, uzvaras gadījumā, var izcīnīt sev vietu izslēgšanas spēles. "Fenerbahce", kas vietu "play-off" jau ir nodrošinājuši, uzvaras gadījumā, var ieņemt pirmo vietu F grupā, ja Milānas komanda uzvar Maskavas CSKA. Komandas šosezon savā starpā jau ir tikušās trīs reizes un divas uzvaras ir "Anadolu Efes", bet viena "Fenerbahce".

"Anadolu Efes" komandas panākumi šosezon ir viļņveidīgi - uzvaras mijās ar zaudējumiem. Šajā spēlē ir iespēja izcīnīt sesto uzvaru pāri šosezon. "Fenerbahce" komandas deviņu uzvaru sērija pārtrūka tieši pēdejā spēlē un viņi noteikti negribēs pabeigt "Top 16" turnīru ar diviem zaudējumiem pēc kārtas. Laukumā mūs sagaida bezkompromisu cīņa un "Ulker Sport Arena" tribīnēs 13 000 turku fanu kaislības.”

Madars Bergmanis, "Viasat Sport Baltic" komentētājs: "Berlīnes "Alba" un Telavivas "Maccabi" mačs ir "Top 16" pēdējās kārtas pati svarīgākā spēle. Uzvarētājs ne tikai iekļūs ceturtdaļfinālā, bet arī E grupā ieņems trešo vietu, kas sola labākas izredzes arī turpinājumā. "Alba" šogad jau svinējusi uzvaras pār "Barcelona", "Panathinaikos" un arī "Maccabi"! Tagad ir iespēja kļūt par pirmo vācu komandu, kas Eirolīgā sasniedz ceturtdaļfinālu. Vēl pirms dažām nedēļām nelikās ticami, ka Eirolīgas čempioniem kritiski svarīga spēle titula aizstāvēšanai būs jau aprīļa pirmajā pusē.”

Māris Lindenbaums, "Viasat Sport Baltic" komentētājs: ""Laboral Kutxa" pēdējā Eirolīgas "Top 16" spēlē obligāti jāuzvar Spānijas čempionāta līderi "Unicaja" un jācer, ka pie uzvaras netiks sīvākie konkurenti tabulā "Anadolu Efes". Šāds scenārijs pavērs ceļu uz ceturtdaļfinālu, kur tādā gadījumā spēlētu trīs komandas no Spānijas. Tieši "Unicaja" ir vienīgā spāņu komanda, kurai "Top 16" turnīrs nav izdevies, un ar šo spēli starptautiskajai sezonai tiks pielikts punkts.”

Guntars Jonāns, "Viasat Sport Baltic" komentētājs: ""Barcelona" jau ir nodrošinājusi sev vietu izslēgšanas spēlēs un arī sava laukuma priekšrocības ceturtdaļfinālā, savukārt "Galatasaray" komandai cerības uz izslēgšanas spēlēm jau bija zudušas vairākas kārtas atpakaļ un šobrīd ir jācenšas pārtraukt desmit zaudētu spēļu sērija. Tomēr abām komandām ir par ko cīnīties. "Barcelona", uzvarot šo spēli, var apsteigt savus principiālos pretiniekus "Real" cīņā par pirmo vietu E grupā. "Galatasaray" mēģinās izcīnīt principiālu uzvaru pret "Barcelona" , kas viņiem vēl nekad nav izdevies, klubiem savā starpā tiekoties jau septīto reizi. "Barcelona" noteikti negaida "viegla pastaiga” Stambulā, kur ar savu fanu atbalstu, "Fenerbahce" centīsies pabeigt Eirolīgas sezonu ar uzvaru.”

Madars Bergmanis, "Viasat Sport Baltic" komentētājs: "Neatkarīgi no pēdējās spēles iznākuma "Olympiacos" F grupā ieņems trešo vietu, un ceturtdaļfinālu, visticamāk, sāks Barselonā. Komanda demonstrēja stabilu un solīdu sniegumu arī bez savainotā Spanuļa. Ņižņijnovgorodas vienība patlaban noslēdz turnīra tabulu, taču veiksmīgas apstākļu sakritības rezultātā vēl var apsteigt Malagas un Milānas komandas.”

Māris Lindenbaums, "Viasat Sport Baltic" komentētājs: "Kauņas "Žalgiris" sesto gadu pēc kārtas Eirolīgas sezonu pabeigs līdz ar "Top 16" spēļu finišu. Pretinieki Madrides "Real" šo spēli var izmantot kā gatavošanos nākamajām cīņām, iespējams, atpūtinot kādu no līderiem (nelielu muguras savainojumu guvis Rudijs Fernandess). Divās iepriekšējās sezonās "Žalgiris" tieši pēdējās spēles izdevies uzvarēt, lai sēriju turpinātu, jāpārspēj vieni no turnīra galvenajiem favorītiem viņu laukumā.”

"Turkish Airlines" Eirolīgas spēles kanālā "Viasat Sport Baltic":
• Ceturtdien, 9. aprīlī 19:55 "Fenerbahce" – "Anadolu Efes"
• Ceturtdien, 9. aprīlī 21:45 Berlīnes "Alba" – Telavivas "Maccabi"
• Ceturtdien, 9. aprīlī 22:50 Malagas "Unicaja" – "Laboral Kutxa"
• Piektdien, 10. aprīlī 17:55 "Olympiacos" – "Nizhny Novgorod"
• Piektdien, 10. aprīlī 19:55 "Galatasaray" – "Barcelona"
• Piektdien, 10. aprīlī 21:55 Madrides "Real" – Kauņas "Žalgiris"

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa,
"Viasat" sabiedrisko attiecību vadītāja