Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Olimpiskās kamaniņas kopā ar Ilutu Gaili un Pēteri Siksni

Šo sestdien un svētdien „Viasat Sport Baltic” (VSB) piedāvā Soču Olimpisko spēļu kamaniņu sporta sacensības vīriešiem, bet pirmdien un otrdien VSB pārraidīs sacensības sievietēm.

Kamaniņu sporta sacensības kanālā VSB komentēs bijusī kamaniņu braucēja Iluta Gaile un VSB komentētājs Pēteris Siksnis. Iluta ir četru Olimpisko spēļu dalībniece, kura piedalījusies Albērvilas, Lilihammeres, Nagano un Soltleiksitijas spēlēs. Ilutas labākais sasniegums Olimpiskajās spēlēs ir 10.vieta 2002.gadā Soltkeisitijas spēlēs.

Latvijas vīriešu izlasē ir trīs braucēji – Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš. Komandas līderis joprojām ir Turīnas spēļu bronzas medaļnieks Mārtiņš Rubenis. Pasaules kausa kopvērtējumā Mārtiņs šobrīd ir 13.vietā, Inārs ieņem 17, Kristaps 19.vietu. Sezonas līderis ir vācietis Felikss Lohs, kam seko divi itālieši - itālieši Armins Cīgilers un Dominiks Fišnallers. Sieviešu sacensībās Latviju Sočos pārstāvēs Elīza Tīruma un Ulla Zirne. Elīza Pasaules kausa kopvērtējumā ir 15, Ulla 26.vietā. Sezonas favorītes dāmām ir trīs vācietes Natālija Gaizenbergere, Tatjana Hifnere un Anke Višņevski, kanādiete Aleksa Goha, un mājas trasē arī krieviete Tatjana Ivanova.

Iluta Gaile: "Svinīgā atklāšanas ceremonija ies secen mūsu kamaniņu vīriem - Mārtiņam Rubenim, Ināram Kivleniekam un Kristapam Mauriņam, kuri jau rīt uzsāks cīņu trasē ar sevi un konkurentiem. Divas dienas vēlāk savu meistarību demonstrēs dāmas. Kā galveno favorīti, noteikti, varam minēt vācieti Natāliju Gaizenbergeri, kura ir šīs sezonas Pasaules kausa ieguvēja. Viņas fiziskā, proholoģiskā un tehniskā sagatavotība šobrīd ir visaugstākajā līmenī un tikai fatāla neveiksme viņai var liegt izcīnīt zeltu. Savu Vankuveras Olimpiskās čempiones titulu centīsies nosargāt viena no pieredzējušākām sportistēm, vāciete Tatjana Hifnere, kura pēdējās divas sezonas bijusi Gaizenbergeres ēnā. Varam prognozēt, ka cīņā par kādu no medaļām iesaistīsies arī ambiciozā kanādiete Aleksa Goha, nosvērtā amerikāniete Pasaules čempione Erina Hamlina, jaunā un talantīgā amerikāniete Kate Hansena un, noteikti, arī kāda no mājiniecēm, Krievijas sportistēm - divkārtējā Eiropas čempione Tatjana Ivanova un šī gada Eiropas čempione Natālija Horeva.

Ko mēs sagaidām no mūsu dāmām - Elīzas Tīrumas un Ullas Zirnes, kurām šīs ir pirmās Olimpiskās spēles? Nu noteikti, nostartēt savu spēju robežās! Ceram, ka pēdējās neveiksmes Pasaules kausu posmos Elīzai ir aizmirsušās un viņa cīnīsies par vietu pirmajā desmitniekā. Stabili un labi veiktie treniņbraucieni Soču trasē rāda, ka viņai tas ir pa spēkam. Ullas šīs sezonas rezultāti, liek mums cerēt, ka viņa var cīnīties par vietu pirmajā divdesmitniekā. Turam īkšķus par mūsējiem!”

Pēteris Siksnis: "Mārtiņa Rubeņa optimisms un paziņojumi par zeltu Sočos iepriecina, bet reizē dara arī uzmanīgu. Tā kā Mārtiņš teicis, ka šīs ir viņa pēdējās sacīkstes karjerā, domājams, viņš ies uz visu banku. Patīkami var pārsteigt Kristaps Mauriņš, bet tikai ar nosacījumu, ja izdosies četri stabili braucieni. Ļoti ceru, ka labu rezultātu sasniegs Inārs Kivlenieks, no kura pēdējā laikā neviens neko īpašu negaida. Sočos pirms Olimpiskajām spēlēm ir notikušas tikai vienas Pasaules kausa sacensības, turklāt tās notika ļoti mainīgos laika apstākļos. Līdz ar to prognozēt, kuram šī trase parocīgāka, ir ļoti grūti!”

XXII Ziemas Olimpiskās spēles kanālā VSB:

• Sestdien, 8.februārī 17:55 Ziemas OS. Kamaniņu sports. Vīrieši. 1.brauciens.
• Sestdien, 8.februārī 18:40 Ziemas OS. Kamaniņu sports. Vīrieši. 2.brauciens.
• Svētdien, 9.februārī 17:50 Ziemas OS. Kamaniņu sports. Vīrieši. 3.brauciens.
• Svētdien, 9.februārī 18:40 Ziemas OS. Kamaniņu sports. Vīrieši. 4.brauciens.
• Pirmdien, 10.februārī 17:50 Ziemas OS. Kamaniņu sports. Sievietes. 1.brauciens.
• Pirmdien, 10.februārī 18:35 Ziemas OS. Kamaniņu sports. Sievietes. 2.brauciens.
• Otrdien, 11.februārī 17:55 Ziemas OS. Kamaniņu sports. Sievietes. 3.brauciens.
• Otrdien, 11.februārī 18:20 Ziemas OS. Kamaniņu sports. Sievietes. 4.brauciens.


, 2014-02-07 14:28, pirms 10 gadiem
Tak Gaile visu laiku rosijās pa LTV 7...Viašrots būs pārpirkuši?
Un Ķipurs tak ar bobsleju komentēja pa LTV 7,a tagad būs Viašrotā...ehhh
Foto: HK Mogo

Hokejs, telpu futbols un līderu cīņas florbolā Sportacentrs.com tiešraidēs

Šajā nedēļas nogalē Sportacentrs.com piedāvās 10 tiešraides no kurām piecas varēs redzēt arī Sportacentrs.com TV.
Matīss Salmiņš "FBK Valmiera" 
Foto: Floorball.lv
1

Jauniešu hokejs un spraigas cīņas florbolā Sportacentrs.com TV tiešraidēs

Šajā nedēļas nogalē Sportacentrs.com piedāvās deviņas tiešraides no kurām piecas varēs redzēt arī Sportacentrs.com TV.
Jēkabs Rēdlihs
Foto: HK Kurbads
2

Plašs sporta veidu piedāvājums Sportacentrs.com tiešraidēs

Šajā nedēļas nogalē Sportacentrs.com piedāvās 12 tiešraides no kurām sešas varēs redzēt arī Sportacentrs.com TV.