Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

VSB piedāvā F1 posmu Brazīlijā

VSB piedāvā F1 posmu Brazīlijā
Luiss Hamiltons
Foto: AP/Scanpix

Šonedēļ – piektdien, sestdien un svētdien "Viasat Sport Baltic" piedāvā F1 sezonas 18. posmu – Brazīlijas GP treniņbraucienu, kvalifikācijas un Grand Prix izcīņas tiešraides. Piecos "Viasat" sporta kanālos "Viasat Xtra" papildu būs iespēja arī vērot gan boksos notiekošo, gan sekot līdzi aktuālajiem trases laikiem un pozīcijām, kā arī redzēt skatus tieši no "on board" kamerām. Nenokavē Pirmo Formulu tikai "Viasat" sporta kanālos!

Kopš 1990. gada F1 katru sezonu ir viesojusies Interlagosas trasē Brazīlijā. Un, kaut arī te nav notikušas tik lielas drāmas kā Suzukas trasē Japānā, Interlagosa ir F1 pilotiem un skatītājiem iemīļota vieta. Un nav jau arī tā, ka Brazīlijas "Grand Prix" nebūtu noticis nekas dramatisks. 2008. gadā, kad sacīkstes bija sezonas noslēdzošais posms, Luisam Hamiltonam titulu dāvāja Timo Gloka apdzīšana pēdējā apļa pēdējos pārsimts metros. Turklāt tas notika brīdī, kad Felipes Masas tēvs jau bija sācis priecāties par sava dēla kļūšanu par pasaules čempionu... 2003. gada sacīkšu 54. apļa beigās Marks Vēbers sadauzīja savu "Jaguar", kurā vēlāk ietriecās Fernando Alonso "Renault", liekot sacīkstes apturēt. Brazīlijas Lielo Balvu saņēma "McLaren" pilots Kimi Raikonens, un tikai vēlāk izrādījās, ka īstais uzvarētājs ir "Jordan" braucējs Džankarlo Fisikella.

Šogad galvenā uzmanība būs pievērsta "Mercedes" pilotu Luisa Hamiltona un Niko Rosberga cīņai par pasaules čempiona titulu. Pareizāk sakot, šīs cīņas noslēdzošajam posmam. Pēc uzvaras ASV GP, Hamiltona pārsvars pār Rosbergu ir 24 punkti, kas nozīumē, ka Luisam, lai izcīnītu savu otro titulu, divos sezonas pēdējos posmos Brazīlijā un Abu Dabi pietiek ar divām otrajām vietām.

Aldis Putniņš, "Viasat Sport Baltic" komentētājs: “Brazīlijā gandrīz vienmēr notiek pārsteigumi un tā būtu īstā sacīkste, par kuru piešķirt dubultos punktus, ja nu bez tā nevaram iztikt. "Old-school" trase, apdzīšanas iespējas, ekstrēmi laika apstākļi, liels atbirums - tā ļoti īsi var raksturot Brazīlijas GP sacīksti Interlagosas trasē, kas tikusi pie pamanāmām investīcijām un uzlabojumiem, lai spētu noturēt "Grand Prix" sacīkstes. Kas attiecas uz Hamiltona un Rosberga cīņu par titulu, tad, lai arī brits nevarēs nodrošināt priekšlaicīgi titulu jau Brazīlijā, viņš var sākt spēlēt no aizsardzības, kas autosportā nozīmē mazāku risku un lielāku tehnikas taupīšanu.“

Brazīlijas GP latviešu valodā komentēs VSB komentētāji Ģirts Timrots, Jānis Janševics un Aldis Putniņš.

Skaties boksos notiekošo, aktuālos trases laikus, pozīcijas, kā arī skatus tieši no on board kamerām "Viasat Xtra 1", "Viasat Xtra 2", "Viasat Xtra 3", "Viasat Xtra 4" un "Viasat Xtra 5" kanālos:
• Piektdien, 7. novembrī, plkst. 13:00.
• Piektdien, 7. novembrī, plkst. 17:00.
• Sestdien, 8. novembrī, plkst. 14:00.
• Sestdien, 8. novembrī, plkst. 17:00.
• Svētdien, 9. novembrī, plkst. 17:00.

Brazīlijas Grand Prix kanālā VSB:
• Piektdien, 7. novembrī, plkst. 13:55 F1 Brazīlijas GP 1.treniņbraucieni.
• Piektdien, 7. novembrī, plkst. 17:55 F1 Brazīlijas GP 2.treniņbraucieni.
• Sestdien, 8. novembrī, plkst. 16:45 F1 Brazīlijas GP 3.treniņbraucieni.
• Sestdien, 8. novembrī, plkst. 17:55 F1 Brazīlijas GP kvalifikācija.
• Svētdien, 9. novembrī, plkst. 17:50 F1 Brazīlijas GP.

Informāciju sagatavoja
Līna Kārkliņa”Viasat” sabiedrisko attiecību vadītāja