Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:15, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Sporta totalizatori - viss, kas Tev jāzina par likmēm

Sporta totalizatori ir veids, kā sporta mīļiem gūt papildu azartu, gan arī, iespējams, laimēt iepriecinošu naudas summu. Ja esi viens no tiem, kas vēlas izmēģināt totalizatorus vai esi izdarījis likmes vien pāris reizes, šis raksts ir domāts tieši Tev. Lasi un uzzini visu svarīgāko par likmēm!

Uz kādiem sporta veidiem var izdarīt likmes?

Lielākie un populārākie sporta totalizatori piedāvā plašu klāstu ar sporta notikumiem (un ne tikai), uz kuriem Tu vari izdarīt likmes.

Pieprasītākās likmes:

hokejs (izteikti KHL un NHL, ko piedāvā jebkurš hokeja totalizators);
futbols (populārākie notikumi ir UEFA Čempionu līga, kā arī UEFA Eiropas līga);
e-sports (Counter Strike GO, Dota 2, FIFA, King of Glory u.c.);
basketbols (NBA un ULEB Eirolīga);
teniss;
individuālie un komandu ziemas sporta veidi (biatlons, slaloms, kalnu slēpošana, super gigants, distan
u slēpošana u.c.);
cīņas sporta veidi, (arm reslings, bokss, kikbokss, reslings, MMA u.c.);
auto un moto sporta veidi (rallijs Dakāra, Formula-1, rallijkross, moto GP, MX GP, WRC u.c.).

Dažs populārs totalizators piedāvā izdarīt likmes arī uz politiskiem, mūzikas, biznesa, šovbiznesa u.c. vietējā un pasaules mēroga pasākumiem. Kurā no sporta veidiem vai citiem notikumiem Tu jūties zinošāks? Pirmās likmes izdari uz tiem tikai tad, ja ik dienu seko līdzi norisēm attiecīgajā sfērā!

Likmju veidi

Latvijas un ārzemju sporta totalizatori piedāvā vienādus likmju veidus. Daļa no tām ir riskantākas, ta
u iespējams laimēt daudz lielāku naudas summu. Veicot likmes, noderēs gan zināšanas un erudīcija, gan intuīcija un veiksme.

Vienkāršā likme

Vienkāršās likmes nosaukums jau pasaka priekšā - tā ir vienkārši saprotama, turklāt izredzes uzvarēt ir visai reālas. Prognozējot kāda notikuma gala iznākumu un uzvarot, spēlētājs iegūst naudu. Laimesta vērtība veidojas no izdarītās likmes apmēra, kas reizināts ar koeficientu, ko izlicis totalizators.

Vienkāršajām likmēm sporta totalizatoros ir seši paveidi:

1. mačs - uzvara vai neizšķirts (piemēram, volejbolā un tenisā. Atsevišķi sporta totalizatori piedāvā likt uz neizšķirts nevis gala rezultātā, bet ceturtdaļā vai trešdaļā, piemēram, basketbolā un hokejā);
2. dubultiespēja - finālā der vienas komandas vai spēlētāja uzvara vai arī neizšķirts (pie neizšķirta koeficients būs zemāks, līdz ar to arī mazāks laimests);
3. handikaps (handicap) - likme, kurā ir nepieciešama komandas vai spēlētāja uzvara ar noteiktu punktu starpību, piemēram, handikaps -1 nozīmē, ka komanda vai spēlētājs sāk spēli ar rezultātu 0:1. Lai likme izietu, komandai vai spēlētājam būtu jāuzvar vismaz ar divu punktu starpību;
4. vairāk/mazāk (over/under) - likme uz sporta notikumā kopā iegūto punktu vai vārtu skaitu vienai vai abām komandām vai spēlētājiem kopā, piemēram, futbolā vārtu skaits, tenisā setu un/vai geimu skaits, hokejā vārtu skaits u.tml. Šo likmi var likt arī uz komandu spēlētāju individuālajiem sniegumiem;
5. precīzs iznākums - likme, kurā tiek precizēts spēles beigu rezultāts;
6. mačs + vairāk/mazāk - spēles vinnētājs plus sporta notikumā kopā iegūtie punkti/vārti.

Ja līdz šim hokeja totalizators vai kāda cita sporta veida totalizators nav Tev bijis “pa ceļam”, tad sāc ar likmi “Mačs” jeb prognozē, kura komanda vai spēlētājs sporta notikuma gūs uzvaru!

Live likme

Likmes, ko gan hokeja totalizators, gan citi sporta totalizatori piedāvā brīdī, kad norisinās attiecīgā sporta spēle.

Zināmākās no live likmēm:
kura komanda/spēlētājs gūs nākamos vārtus vai punktu;
kāds būs spēles rezultāts pēc pirmā/otrā puslaika vai ceturtdaļas;
spēles uzvarētājs;
vienas vai abu komandu kopā gūto punktu/vārtu skaits;
kurš spēlētājs nākošais tiks noraidīts vai saņems brīdinājumu u.c.

Sporta totalizatori maina koeficientus atbilstoši spēles gaitai, tādēļ live likmes ir jāizdara zibenīgi.

Kombinētā likme

Vairāku savstarpēji neatkarīgu likmju kombinēšana, sareizinot koeficientus. Izvēloties šo, Tu vari likt likmes uz ļoti dažādiem sporta notikumiem, piemēram, teniss un hokejs, basketbols un futbols u.tml. Ja Tev veiksies, varēsi gūt lielu laimestu, tomēr, ja kāda no likmēm nepiepildās, Tu automātiski zaudē (pat tad, ja kāda no likmēm iziet).

Vai esi gatavs izmēģināt veiksmi? Spēlē atbildīgi, izvērtējot savu finansiālo stāvokli!


Betsafe.com Rigged in Riga
2

Rigged in Riga noslēdzies: 45 000 LVL iegūst Martins Emanuelsons

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgā norisinājās jau piektais Betsafe.com organizētais Rigged in Riga pokera turnīrs. Cīņu par pirmo jaunizveidotās Grand Series of Poker Live turnīrus sērijas titulu uzsāka 283 dalībnieki un viņu starpā arī spēcīgākie Latvijas pokera spēlētāji, kas šo viņiem padarīja par lielāko šāda veida turnīru, kāds jebkad noticis Latvijā. Turnīra kopējais balvu fonds sasniedza 424 500 ASV dolāru apmēru.
Betsafe.com Rigged in Riga, 5. - 10. oktobris, 2010.g.
8

Šonedēļ norisināsies lielākais pokera turnīrs Latvijas vēsturē

No 6. līdz 10. oktobrim Rīga kļūs par norises vietu lielam starptautiskam pokera turnīram Betsafe.com Rigged in Riga. Turnīra prognozētais balvu fonds varētu sasniegt pusmiljonu ASV dolāru, bet dalībnieku skaits pāri par trim simtiem. Latvijā ieradīsies spēlētāji no aptuveni 20 dažādām valstīm.
Totalizatora likmju spēle "Betsafe.com Izdzīvotājs"
20

No 1 lata līdz 250000 LVL – vai tas ir reāli? Nesakiet „nē”!

Online totalizatoru portālā Ototo.lv jau vairākus mēnešu norisinās spēlē, kuras nosaukums ir „Betsafe.com Izdzīvotājs”. Tikko šajā spēlē sasniegts jauns rekords.