Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Oficiāli: Tokijas OS jaunais sākums paredzēts 2021. gada 23. jūlijā

Oficiāli: Tokijas OS jaunais sākums paredzēts 2021. gada 23. jūlijā
Olimpiskā uguns nogādāta Japānā. Foto: AFP/Scanpix

Tokijas olimpisko spēļu organizētāji šodien oficiāli apstiprinājuši plānotos sacensību datumus. Olimpiskajām spēlēm jāsākas gandrīz precīzi gadu pēc sākotnēji noteiktā datuma.

Tokijas olimpiskajām spēlēm šovasar bija jāsākas 24. jūlijā, taču Starptautiskā Olimpiskā komiteja iepriekšējā otrdienā ar Japānas valdību vienojās par pasākuma pārcelšanu uz 2021. gadu. Nu noteikts, ka nākamgad spēlēm jānotiek no 23. jūlija līdz 8. augustam. Šādi datumi neoficiālā statusā figurēja jau iepriekšējās dienās.

Tāpat apstiprināti plānotie datumi Tokijas paralimpiskajām spēlēm, kurām nākamgad jānotiek no 23. augusta līdz 4. septembrim. Pavisam drīz pēc tam gaidāmas 2022. gada ziemas olimpiskās spēles Ķīnas galvaspilsētā Pekinā – no 4. līdz 20. februārim.

Olimpisko spēļu datumi teorētiski pārklājas ar tādiem sporta pasākumiem kā Eiropas čempionāts sieviešu futbolā (Anglijā no 7. jūlija līdz 1. augustam), pasaules čempionāts vieglatlētikā (ASV no 6. līdz 15. augustam) un pasaules čempionāts peldēšanā (jūlija otrajā pusē Japānā). Taču dāmu futbola čempionāts jau ir pārcelts uz nenoteiktu laiku un visdrīzāk notiks 2022. gadā, un arī vieglatlētikas un peldēšanas čempionātu datumi visdrīzāk tiks pielāgoti olimpisko spēļu vajadzībām.

Izmantotie resursi:
https://www.nytimes.com/2020/03/30/...


, 2020-03-30 18:41, pirms 4 gadiem
Olimpiāde varēs notikt, ja tāds pasākums būs paredzēts jaunajā pasaules kārtībā. Tagad jauki izdzīvojam pēdējos miera mēnešus! Kad ekonomika pasaules bagātākajā daļā būs iznīcināta (lielākajā Āfrikas daļā ekonomikas nemaz nav, tur nav jābaida ar vīrusu), tad mums paziņos par jauno pasaules kārtību un noteiks, kā mums būs dzīvot.
, 2020-03-31 20:13, pirms 4 gadiem
un kas to nosaka, to "kārtību"? davai, ja jau sāki tad līdz galam. redzu ka mums te ļoti zinoši cilvēki
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).