Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Neoficiālais Tokijas OS grafiks 2021. gadā pārklājas ar vieglatlētikas un peldēšanas PČ

Neoficiālais Tokijas OS grafiks 2021. gadā pārklājas ar vieglatlētikas un peldēšanas PČ
Darba grupa Japānā strādā pie plāna, kā pārcelt Tokijas olimpiskās spēles. Foto: Reuters/Scanpix

Vairāki ārvalstu mediji, ieskaitot „New York Times”, vēsta, ka Starptautiskajā olimpiskajā komitejā izstrādāts plāns vasaras olimpiskās spēles 2021. gadā rīkot no 23. jūlija līdz astotajam augustam. Šis laiks pārklājas ar plānotajiem pasaules čempionātiem vieglatlētikā un peldēšanā.

„NY Times”, atsaucoties uz saviem avotiem, ziņo par to, ka SOK un Tokijas OS organizatori vienojušies nākamajā gadā olimpiskās spēles rīkot līdzīgos datumos kā bija plānots šogad. Šogad sacensības bija iecerētas no 24. jūlija līdz devītajam augustam, bet jaunais plāns paredz OS sākumu 23. jūlijā 2021. gadā.

Par šiem plāniem ziņoja arī Japānas valsts televīzija NHK, norādot, ka SOK varētu savus plānus oficiāli apstiprināt tuvākajā laikā. Iepriekš SOK nostāja bija, ka tas ir vismaz vairāku nedēļu jautājums, un arī minēto informāciju par OS sākšanos 2021. gada 23. jūlijā noraidīja kā „pagaidām tikai spekulāciju”.

Olimpisko spēļu pārcelšana nozīmē milzīgas organizatoriskās problēmas, un SOK vadība bija publiski pieļāvusi iespēju, ka pilnīgi visu olimpisko programmu pārcelt neizdosies. Tika diskutēts par iespēju pārcelt olimpiskās spēles uz citu gadalaiku.

Mediju ziņotais, bet vēl oficiāli neapstiprinātais 2021. gada olimpiādes plāns pārklājas ar diviem lieliem sporta notikumiem. Nākamajā gadā augusta sākumā ASV plānots pasaules čempionāts vieglatlētikā, bet jūlija otrajā pusē Japānā paredzēts pasaules čempionāts peldēšanā.

Starptautiskās vieglatlētikas federācijas prezidents Sebastiens Ko norādījis, ka pagaidām konkrēta lēmuma par PČ pārcelšanu nav, par to varēs runāt tikai tad, kad būs skaidri Tokijas OS datumi, taču preses konferencē aizvakar Ko pieļāva iespēju pārcelt pasaules čempionātu uz 2022. gadu. Ko arī apsolīja, ka visi vieglatlēti, kas jau bija kvalificējušies olimpiskajām spēlēm, iespēju piedalīties saglabās arī 2021. gadā.

Starptautiskā peldēšanas federācija tikmēr solījusi, ka piemērosies SOK un vajadzības gadījumā meklēs citu datumu savam pasaules čempionātam, taču atsacījusies to pārcelt uz 2022. gadu.

Gan peldēšanā, gan vieglatlētikā pasaules čempionāts tradicionāli norisinās ik pēc diviem gadiem.

Tokijas OS orgkomitejas prezidents Joširo Mori ir izsūtījis vēstuli visām starptautiskajām sporta federācijām, kuras pārstāvētas olimpisko spēļu programmā, norādot uz gaidāmajiem sarežģījumiem. Mori vēstulē rakstīts, ka izmaksu pieaugums ir nenovēršams un ka „izlemt, kurš šīs izmaksas segs un kā tas tiks darīts, mums visiem būs milzu izaicinājums”.

Izmantotie resursi:
https://www.nytimes.com/2020/03/28/...
https://www.insidethegames.biz/arti...


, 2020-03-29 12:04, pirms 4 gadiem
Ko viņi tur jājās? Bērnudārzs! Vai nu pārceļ gan v-atlētiku gan peldēšanu par gadu uz priekšu vai Tokijas OS medaļniekiem v-atlētikā un peldēšanā pasniedz medaļas arī par PČ!
, 2020-03-29 12:12, pirms 4 gadiem
var taču arī PČ pārcelt uz vēlāku laiku tai pašā gadā...

Kāda vaina?
2 lielie notikumi vienā gadā
, 2020-03-29 14:14, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: var taču arī PČ pārcelt uz vēlāku laiku tai pašā gadā...

Kāda vaina?
2 lielie notikumi vienā gadā
Diez vai sportisti par to priecīgi būtu.
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).