Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Mori: "Izaicinājums būs izlemt, kurš segs olimpisko spēļu atlikšanas izmaksas"

Mori: "Izaicinājums būs izlemt, kurš segs olimpisko spēļu atlikšanas izmaksas"
Foto: Zumapress.com / Scanpix

LETA--REUTERS. Liels izaicinājums būs izlemt, kurš segs olimpisko spēļu Tokijā atlikšanas izmaksas, sestdien Tokijas 2020.gada olimpisko spēļu organizācijas komitejas prezidents Joširo Mori citēts olimpisko jaunumu vietnē "insidethegames".

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) un olimpisko spēļu organizatori Japānā šonedēļ atlika no 24.jūlija līdz 9.augustam Tokijā paredzētās spēles koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ. Tā ir pirmā šāda veida kavēšanās moderno spēļu 124 gadus ilgajā vēsturē.

Gatavojoties spēlēm, Japāna tajās ieguldīja 12 miljardus ASV dolāru (10,8 miljardi eiro), un SOK prezidents Tomass Bahs brīdināja, ka ieguldījumi paaugstināsies vēl vairāk.

"Papildu izmaksas, kas rodas no šīs atlikšanas, ir neizbēgamas," Mori rakstīja vēstulē, kas adresēta 33 starptautiskajām sporta federācijām, kuras veido Tokijas spēļu programmu. "Izlemšana, kurš segs šīs izmaksas un kā tas tiks paveikts, būs liels izaicinājums."

Bez tam Mori aicināja nākamgad ar olimpiskajām un paralimpiskajām spēlēm Tokijā pierādīt, ka cilvēki ir "triumfējuši pār koronavīrusu".

Izmantotie resursi:
LETA


Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).