Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Krievija oficiāli apstrīd diskvalifikāciju, RUSADA vadītājs runā par informatīvo karu

Krievija oficiāli apstrīd diskvalifikāciju, RUSADA vadītājs runā par informatīvo karu
Jurijs Ganuss. Foto: Reuters.com

Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA) oficiāli līdz termiņa beigām nosūtījusi Pasaules antidopinga aģentūrai (WADA) vēstuli, kurā informē par nepiekrišanu piemērotajām sankcijām.

"Pilna dokumentu mape WADA birojā tiks nogādāta līdz 31. decembrim. Pēc tam dokumenti tiek nosūtīti tālāk, tiek nozīmēti tiesneši un tiek uzsākta lieta, kuras izskatīšana var beigties aprīlī vai maijā – ja nebūs sarežģītu procedūru," krievu žurnālistiem par RUSADA protestu stāstīja organizācijas ģenerāldirektors Jurijs Ganuss.

"Mums ir pietiekami daudz tīru sportistu, bet mums ir iesakņojušās problēmas," atzina Ganuss, kurš uzsver, ka ir jāļauj RUSADA labot savas kļūdas un ka nedrīkst liegt tai neatkarību. "Mums ir pietiekami daudz funkcionāru, kuri savu darbu dara ar lielu degsmi. Ir cilvēki, ar kuriem šķiramies. Taču kā gan mēs varam atkopties, ja pret mums notiek informatīvais karš? Man ir vēstule no informatora par pasūtītām darbībām pret mums."

Šā gada 9. decembrī Krievijai par valstiska mēroga krāpšanu tika piespriesta četru gadu diskvalifikācija no nozīmīgākajām pasaules sporta sacensībām. Krievijai tika dota 21 diena laika, lai iesniegtu apelāciju. RUSADA oficiālā vēstulē norāda uz, viņuprāt, sankciju riskiem, taisnīgumu un to, ka organizācija iepriekšējo gadu laikā ir spējusi uzlabot savu darbību.

Izmantotie resursi:
https://rusada.ru/upload/%D1%83%D0%...


, 2019-12-27 19:48, pirms 4 gadiem
RUSADA jau bija dots laiks visu sakārtot, bet nekas netika pat mēģināts sakārtot.

Informatīvais karš? Pret Krieviju vienmēr ir bijis kaut kāda veida karš (Tā domā Krievijā)
, 2019-12-28 04:58, pirms 4 gadiem
Tā vietā,lai sakārtotu savu sistēmu, atkal mēģina izlocīties, apšaubīt, apstrīdēt. Aprīlī ierubiis papildus 4 gadu diskvalifikāciju. Nav nekāda kara, ir tikai konkrēti noteikumi kuri jāievēro...visiem
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).