Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Vai Tokijas olimpiskās spēles varētu atcelt pavisam?

Vai Tokijas olimpiskās spēles varētu atcelt pavisam?
Foto: Zumapress.com / Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) loceklis Diks Paunds norādījis, ka gadījumā, ja koronavīrusa izplatība vasarā būs pārāk bīstama, lai laikā tiktu aizvadītas Tokijas olimpiskās spēles, tās, visdrīzāk, varētu atcelt pavisam, nevis tikai pārcelt uz vēlāku laiku.

77 gadus vecais Paunds, kurš ir 1962. gada Pērtas Nāciju Sadraudzības spēļu vairākkārtējs medaļnieks, tostarp čempions, norādījis, ka lēmums par Tokijas spēlēm jāpieņem divu trīs mēnešu laikā. "Ap maija beigām cilvēki sāks jautāt - vai vīrusa izplatība ir zem pietiekamas kontroles, lai varam būt droši, ka būs jādodas uz Tokiju?" ziņu aģentūra "The Associated Press" citējusi Paundu.

"Jāsāk organizēt daudzas lietas, drošība, ēdiens, olimpiskais ciemats, viesnīcas. Mediju cilvēki sāks ierasties, lai būvētu savas studijas," turpināja Paunds, kurš ir SOK loceklis jau kopš 1978. gada. Savukārt gadījumā, ja spēles nevarēs sākt paredzētajā laikā, Paunds uzskata, ka, visticamāk, tās varētu tikt atceltas pavisam. Tik liela mēroga notikumu kā olimpiskās spēles nevar vienkārši pārcelt. Ir tik daudz lietu, tik daudz valstu, dažādas sezonas, televīzijas intereses. Tās nevar tā vienkārši pārcelt uz oktobri."

Tomēr Paunds aicinājis visus sportistus turpināt trenēties un gatavoties spēlēm kā plānots: "Šobrīd uzskatām, ka būs jādodas uz Tokiju. Šobrīd viss liecina, ka viss notiks kā parasti. Tāpēc turpiniet koncentrēties savam sporta veidam un esiet droši, ka SOK jūs nesūtīs epidēmijā." SOK paļausies uz Pasaules Veselības organizācijas lēmumiem pirms pati pieņems kādus lēmumus attiecībā uz olimpiskajām spēlēm.

Arī uz iespēju pārcelt spēles par gadu uz priekšu Paunds skatās skeptiski: "Jājautā, vai iespējams šādu burbuli noturēt vēl vienu papildus gadu. Turklāt tas viss tad būtu jāsaskaņo ar visu pasaules sporta veidu kalendāru." Japāna plāno kopumā iztērēt 12,6 miljardus dolāru, lai sarīkotu olimpiskās spēles, tiesa, audits liecina, ka patiesā summa esot pat divreiz lielāka.

Rio spēles notika, pat neraugoties uz to, ka tajā laikā Brazīlijā izplatījās Zikas vīruss. "Ja koronavīruss kļūs par ko tādu, kā spāņu gripa (20. gadsimta pirmajā pusē pasaulē no tās pēc neoficiāliem datiem mira 50-100 miljoni cilvēku - aut.piez.), tad spēles varētu tikt atceltas," sacīja Paunds.

Tokijas spēles paredzētas no 24. jūlija līdz 9. augustam.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/


, 2020-02-25 20:48, pirms 4 gadiem
Andrej, kas tās par Pērtas 1962.g. olimpiskajām spēlēm ?
, 2020-02-25 21:03, pirms 4 gadiem
Andis-lv rakstīja: Andrej, kas tās par Pērtas 1962.g. olimpiskajām spēlēm ?
autors pazaudējies tulkojumā
The VII British Empire Commonwealth Games in the Australian city of Perth
, 2020-02-25 21:13, pirms 4 gadiem
kādas vēl spēles, ja tuvojas slimība
, 2020-02-25 21:30, pirms 4 gadiem
Droši! Mājsaimnieču sacensības.
, 2020-02-25 21:35, pirms 4 gadiem
galīgas blēņas
, 2020-02-25 21:42, pirms 4 gadiem
atcelt pasākumu, kur iesaistīta tāda nauda? 3x ha ha ha
, 2020-02-25 21:46, pirms 4 gadiem
Šogad Eiropā arī plānots vērienīgs sporta pasākums.
, 2020-02-25 21:50, pirms 4 gadiem
Angļu deputāts saka, ka lai jau laicīgi spēles pārceļ uz Londonu, jo Londona tam jau ir gatava šobrīd.
, 2020-02-25 22:44, pirms 4 gadiem
Es domāju, ka sen bija jāaizmirst par Tokiju un jāmeklē alternatīva.. Tikai dēļ biznesa, tas nenotiks, un līdz ar to, cietīss visa pasaule.
, 2020-02-25 22:52, pirms 4 gadiem
Beidzat spriedelēt, labāk paši ejiet jau laicīgi uz veikalu un iepērkiet makaronus un konservus nebaltām dienām!
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).