Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Teksta tiešraide: SOK loceklis pavēsta, ka Tokijas olimpiskās spēles tiks pārceltas

Teksta tiešraide: SOK loceklis pavēsta, ka Tokijas olimpiskās spēles tiks pārceltas
Diks Paunds. Foto: AFP/Scanpix

Portāls Sportacentrs.com turpina sekot līdzi koronavīrusa pandēmijai un notikumiem pasaules sportā.

Teksta tiešraidei šovakar tiek likts punkts, paldies par sekošanu līdzi visas dienas garumā.

22:38 Valsts mēroga karantīna šovakar ieviesta Lielbritānijā, paziņojis tās premjerministrs Boriss Džonsons. Lielbritānija bija valsts, kas salīdzinājumā ar pārējām Eiropas valstīm stingrus drošības pasākumus ieviesa vēlāk un sākotnēji arī plānoja pielietot citu stratēģiju, taču šovakar paziņots, ka cilvēkiem jāpaliek mājās, sabiedrībā aizliegta pulcēšanās ar vairāk nekā diviem cilvēkiem, veikaliem, kuros netirgo pirmās nepieciešamības preces, uz laiku būs jāpārtrauc sava darbība, tāpat arī tiks aizvērtas sabiedriskās iestādes. Policijai būs tiesības par karantīnas noteikumu nepildīšanu piespriest sodas naudas un piemērot citas sankcijas. Lielbritānijā šie noteikumi būs spēkā vismaz trīs nedēļas.

22:30 Grieķijas basketbola līga šobrīd ir apturēta līdz 30. martam. Grieķijas klubi šodien videokonferences zvanā pārrunāja tuvāko nākotni un nobalsoja par to, lai tiktu prasīts pielikt sezonai punktu. Grieķijas līga tagad vērsīsies pie Grieķijas Basketbola federācijas, lai koronavīrusa dēļ pārtrauktu sezonu, lemtu par čempiona titula likteni un iespējamo izkrišanu/pacelšanos no līgas.

22:11 DĀR olimpiskais čempions peldēšanā Kamerons van der Burgs savā „Twitter” profilā pastāstījis par cīņu ar Covid-19, ar ko viņš slimo jau 14 dienas. Daudzkārtējais pasaules čempions to nosauc par smagāko vīrusu, ar ko vien sastapies, jo, lai arī vērtē savu veselību un fizisko kondīciju augstā līmenī, tomēr sastopas ar klepu, ko nevar pārtraukt, un ļoti vāju pašsajūtu. 31 gadu vecais DĀR sportists, kurš savu karjeru noslēdza salīdzinoši nesen, raksta, ka šobrīd viņam lielas problēmas sagādā pat tādas ikdienas aktivitātes kā staigāšana. Viņš arī raksta, ka profesionālie sportisti turpinās trenēties, kamēr vien skaidri nezinās, ka olimpiskās spēles ir atceltas, tādēļ viņš iesaka SOK pēc iespējas ātrāk pieņemt lēmumu, lai nepalielinātu saslimšanas riskus.

21:21 Pazīstamais Turcijas futbola treneris Fātihs Terims savā „Twitter” profilā pavēstījis, ka atrodas slimnīcā, kur viņam konstatēts koronavīruss. Viņš aicina savus sekotājus neuztraukties, jo slimnīcā ir nonācis labās rokās. 66 gadus vecais Terims ir trīs periodus trenējis Turcijas futbola izlasi, bijis „Milan” un „Fiorentina” galvenā trenera amatā, kā arī ir ilggadējs „Galatasaray” galvenais treneris. Terims pirms 12 gadiem aizveda Turcijas izlasi līdz EČ pusfināla, bet kopā ar „Galatasaray” triumfējis UEFA kausā (tagad – Eiropas līga) un astoņas reizes kļuvis par Turcijas čempionu.

20:58 Britu Boksa kontroles padome paziņojusi, ka Lielbritānijā netiks izsniegtas atļaujas rīkot boksa cīņas līdz aprīļa beigām. Iepriekšējais termiņš bija noteikts līdz marta beigām, un tā dēļ nācās pārcelt arī „Golden Contract” pusfinālu, kurā dalība bija plānota Latvijas bokserim Ričardam Bolotņikam.

20:44 FIBA izsūtījusi vēstuli visām nacionālajām federācijām, aicinot visus basketbolistus, klubus un aģentus koronavīrusa pandēmijas izraisītā pārtraukuma un atcelto sezonu laikā censties pašiem atrast kopsaucēju, nevis vērsties Basketbola arbitrāžas tiesā, kas parasti izskata klubu un spēlētāju pretenzijas par līguma punktu izpildīšanu vai līgumu laušanu.

20:14 Viens no ietekmīgākajiem SOK locekļiem Diks Paunds sarunā ar "USA Today" norādīja, ka SOK šobrīd gatavo lēmumu par Tokijas olimpisko spēļu pārcelšanu. Lēmuma detaļas vēl neesot skaidras, taču Paunds apliecināja: "24. jūlijā olimpiskās spēles nesāksies, to es zinu pavisam droši."

19:45 UEFA paziņojusi par formāli pieņemtu lēmumu pārcelt šī gada maijā paredzētos klubu turnīru finālus. UEFA Čempionu līga, Eiropas līga un Sieviešu Čempionu līgā fināli maijā nenotiks (ko nešaubīgi varēja paredzēt arī iepriekš pēc šo turnīru sezonas apturēšanas). UEFA vēsta, ka vēl nav pieņemts nekāds lēmums par to, kad šie fināli varētu tikt izspēlēti, un izveidotā darba grupa strādās pie iespējamo variantu analīzes.

19:33 Krievijas basketbola klubs "Khimki" vēsta, ka devis atļauju saviem ASV leģionāriem atgriezties dzimtenē. VTB Vienotā līga un Eirolīga šobrīd ir apturēta, un spēlētāji ar šādu lūgumu vērsušies pie kluba vadības. Viņi būs gatavi atgriezties, kolīdz tiks dots signāls basketbola norišu pauzes beigām. "Khimki" pārstāv arī latviešu basketbolisti Jānis Timma un Dairis Bertāns, kuri joprojām ir ar komandu.

19:17 Atcelto sporta pasākumu sarakstam pievienojies arī pasaules čempionāts BMX riteņbraukšanā, kam bija jānotiek maija izskaņā Hjūstonā, ASV. Latvijas Riteņbraukšanas federācija gan informē, ka vēl tiek izskatīta iespēja par PČ aizvadīšanu citā laikā.

19:07 Nacionālā hokeja līga savā mājaslapā publicējusi jautājumu un atbilžu sadaļu, kurā skaidro, kā koronavīrusa pandēmija ietekmē tās darbību. NHL pagaidām skaidri norāda, ka pašreizējās sezonas pabeigšanas plāni neiespaido to, ka nākamā sezona risināsies pēc plāna, pagaidām neesot pieņemti arī lēmumi par pirmsdrafta kopīgo fizisko testu un paša drafta pārcelšanu, kamēr NHL hokejistiem dota atļauja uz laiku atgriezties savās mājās, ieskaitot ārpus Ziemeļamerikas. NHL arī neparedz, ka būs nepieciešama masveidīga koronavīrusa testu veikšana spēlētājiem pirms sezonas atsākšanās.

18:53 Igaunijas Basketbola asociācija pieņēmusi lēmumu šosezon valsts čempionvienību vīriešu konkurencē nenoteikt. Igaunijas vadošās komandas regulāro sezonu aizvadīja Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā, kurā labākie rezultāti bija Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētajai "Kalev/Cramo", ko pārstāv arī Aigars Šķēle.

18:20 Arī Lielbritānijas Olimpiskā komiteja paziņojusi, ka negrasās sūtīt savu delegāciju uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, ja koronavīrusa pandēmija turpināsies pēc pašreizējām aplēsēm. Oficiāli SOK par šādu soli vēl nav informēta, taču Lielbritānijas OK vadība britu medijiem norādījusi, ka pašreizējos apstākļos neredz iespējas, kā Lielbritānijas izlase jūlijā varētu piedalīties olimpiskajās spēlēs.

17:48 Pagaidām vēl nekādā veidā nav mainījušies LFF oficiālie plāni 24. aprīļa kongresa sakarā. Atšķirībā no iepriekšējām divām LFF prezidenta vēlēšanām šoreiz tajās nepiedalīsies Krišjānis Kļaviņš, viņš atklāja portālam Sportacentrs.com, skaidroja savas nestartēšanas apsvērumus un pauda pesimismu par abiem publiski izskanējušajiem prezidenta amata kandidātiem.

17:41 Polijas futbola vadība apliecinājusi, ka, ja sezona Ekstraklasē tiks izspēlēta līdz galam, tad tas noteikti tiks darīts līdz 30. jūnijam. Ja šis termiņš izrādīsies nepietiekams, par čempioni tiks atzīta pašreizējā līdervienība Varšavas "Legia".

17:05 Basketbola leģenda Čārlzs Bārklijs paziņojis, ka viņam veikts koronavīrusa tests un tas bijis negatīvs. Bārklijs norādījis, ka viņam tika ieteikts veikt pārbaudes 12. martā, kad izjuta Covid-19 slimības simptomus.

16:41 FIBA pavēstījusi, ka tuvākajās nedēļās paziņos lēmumu par Basketbola Čempionu līgas likteni. Atšķirībā no pārējiem FIBA rīkotajiem klubu turnīriem Eiropā, Čempionu līga pagaidām ir tikai apstādināta, nevis pārtraukta.

16:21 Starptautiskās vieglatlētikas federācijas jeb "World Athletics" prezidents Sebastians Ko vēstulē vērsies pie SOK vadības, norādot, ka plānotā Tokijas olimpisko spēļu rīkošana šī gada jūlijā nav ne parocīga, ne vēlama. "Neviens nevēlas olimpisko spēļu pārcelšanu, taču mums nevajadzētu pieturēties pie principa, ka OS ir jāsarīko par katru cenu," raksta Ko. Kā trīs galvenos iemeslus OS pārcelšanai viņš minēja lielo traumu risku, godīgas konkurences nodrošināšanas grūtības, kā arī sportistu psiholoģisko stāvokli, norādot, ka šis būtu īstais brīdis, lai daudziem sportistiem ieviestu skaidrību par tuvākajiem plāniem.

15:13 Iespēja vingrot kopā ar kluba valdes locekli – to piedāvā Rīgas "Dinamo". Jurijs Kuzņecovs var lepoties ar otro danu džudo, pirmo danu džiudžitsu, kā arī ieguvis medaļas Latvijas čempionātā sambo.

15:08 Kā labāk sagatavoties olimpiskajām spēlēm? Honkongā dzīvojošie sportisti uz divām nedēļām tiks ieslēgti Honkongas sporta institūtā, jo trīs karatisti no sacensībām Eiropā atgriezušies ar koronavīrusu. Treniņi joprojām būs atļauti, treneriem tiks piešķirtas telpas, kurās dzīvot. Kopumā institūtā trenējas ap tūkstoš sportistiem, taču visi nav profesionāļi un visu sporta veidi nav olimpisko spēļu programmā.

13:28 Spānijas Futbola federācijas un "LaLiga" izveidotā Monitoringa komisija piekritusi lēmumam, ka viss profesionālais futbols visos līmeņos tiek apturēts līdz brīdim, kad Spānijas valdība un citas varasiestādes būs paziņojušas, ka sacensības drīkst atsākties un nerada risku iesaistīto cilvēku veselībai.

13:18 F1 organizatori paziņojuši par vēl viena posma pārcelšanu – laikā nenotiks arī Azerbaidžānas "Grand Prix". Tas bija paredzēts 7. jūnijā. Iepriekš tika pārcelti Ķīnas, Bahreinas, Nīderlandes, Spānijas un Vjetnamas posmi, bet Austrālijas un Monako "Grand Prix" šogad nenotiks vispār. Nākamais kalendārā ir Kanādas "Grand Prix" 14. jūnijā.

13:00 Latvijas Riteņbraukšanas federācija informē, ka uz šobrīd nenoteiktu laiku atlikti Latvijas pieaugušo un jaunatnes kausa šosejas riteņbraukšanā pirmie divi posmi – "Dobeles dzirnavnieka" kausa 1. un 2. posms, kas bija plānoti 18. un 19. aprīlī Dobelē.

12:55 Šovakar pulksten 19:00 Latvijas e-futbola izlase aizvadīs e-Euro 2020 kvalifikācijas grupu stadijas otrā riņķa mačus. Visu spēļu tiešraides būs vērojamas LFF Facebook un YouTube kontos. Tāpat tiešraidē būs studija, tai sākoties puksten 18:40.

12:23 Latvijas Olimpiskā komiteja gatavo oficiālu vēstuli Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai, prasot skaidrojumu saistībā ar gatavošanos Tokijas olimpiskajām spēlēm.

11:40 Tokijas olimpisko spēļu rīkotāji solījuši lēmumu pieņemt pēc četrām nedēļām, kad būs izsvērtas visas iespējas. Savukārt Japānas premjerministrs Šindzo Abe paudis citu nostāju: "Uzskatu, ka labākais scenārijs būtu lēmumu pieņemt pēc iespējas ātrāk."

11:15 IAAF prezidents Sebastjans Ko nosūtījis vēstuli Starptautiskās olimpiskās komitejas prezidentam Tomasam Baham, norādot, ka Tokijas olimpisko spēļu norise šajā vasarā nav nedz iespējama, nedz vēlama. SOK lēmumu pieņemšot nākamo četru nedēļu laikā, un Japānas puse jau paudusi – olimpiādes pārcelšana kļūst arvien neizbēgamāka. Prioritāte joprojām esot olimpisko spēļu sarīkošana 2020. gadā, bet tiek izskatīti vairāki varianti.

9:32 Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā NHL kluba Kolumbusas "Blue Jackets" ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens pavēstījis, ka nevienam no spēlētājiem nav saslimšanas simptomu un neviens hokejists arī nav nodevis analīzes.

9:17 Lai vāktu līdzekļus, Spānijas "LaLiga" nedēļas nogalē sarīkoja FIFA 20 turnīru, kurā katru komandu pie pults pārstāvēja viens futbolists. Par čempionu tika kronēts Marko Asensio no Madrides "Real", kurš izslēgšanas turnīra finālā ar 4:2 pieveica "Leganes" futbolistu Aitoru Ruibalu. UNICEF tika saziedoti 140 tūkstoši eiro. Vilšanos sagādāja fakts, ka turnīrā nevarēja piedalīties Serdži Roberto no "Barcelona", jo Katalonijas grandam ir sponsorēšanas līgums ar FIFA 20 tiešo konkurentu.

8:16 NHL klubs Sentluisas "Blues" paziņojis, ka darbinieka (netiek precizēts, vai tas ir kāds no spēlētājiem) ģimenes loceklim konstatēta saslimšana ar koronavīrusu. NHL spēlētāji saslimuši tikai vienā komandā – Otavas "Senators" bijušas divas pozitīvas analīzes, bet vēl seši hokejisti ar simptomiem gaida analīžu iznākumu.

8:10 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Kanādu pārstāvēja 314 sportisti – 128 vīrieši un 186 sievietes. Kanāda nepiedalījās tikai vienā sporta veidā – handbolā. Kanādieši izcīnīja četras zelta, trīs sudraba un 15 bronzas medaļas. Jaunā peldēšanas sensācija Penija Oleksiaka individuāli ieguva zeltu un sudrabu, bet kopā ar stafetes komandu izcīnīja divas bronzas. Četras medaļas vienās olimpiskajās spēlēs kļuva par Kanādas rekordu.

8:02 Kanāda kļuvusi par pirmo valsti, kas paziņojusi – ja Tokijas olimpiskās spēles netiks pārceltas uz vēlāku laiku, tā savu delegāciju uz vasaras olimpiādi nesūtīs. "Saprotam, ka tas ir sarežģīts process, taču nekas nav svarīgāks par mūsu sportistu un pasaules sabiedrības veselību un drošību," teikts kanādiešu paziņojumā. Tokijas olimpiskajām spēlēm vajadzētu sākties 24. jūlijā, bet paralimpiskajām spēlēm – 25. augustā. Kanāda pieprasa, lai sarīkojums tiktu pārcelts uz nākamo gadu. Par to, lai olimpiskās spēles tiktu pārceltas, iepriekš iestājušās Norvēģijas, Slovēnijas un Brazīlijas Olimpiskās komitejas, taču neviena nebija nākusi klajā ar ultimātu, kā to izdarīja kanādieši.

22. marta teksta tiešraide
21. marta teksta tiešraide 20. marta teksta tiešraide
19. marta teksta tiešraide 18. marta teksta tiešraide
17. marta teksta tiešraide 16. marta teksta tiešraide
15. marta teksta tiešraide 14. marta teksta tiešraide
13. marta teksta tiešraide 12. marta teksta tiešraide


, 2020-03-23 09:16, pirms 4 gadiem
A ko visi tā steidzas, vēl taču pat kārtīgas 2 nedēļu karantīnas nav izturētas, tikpat labi līdz vasarai viss var jau beigties.
, 2020-03-23 09:28, pirms 4 gadiem
Pa atlikušajiem četriem mēnešiem viss tiešām var mainīties. Neviens gan nezinām, uz kuru pusi...
, 2020-03-23 09:39, pirms 4 gadiem
Pasaule jūk prātā... Tas ir, mēs visi jūkam prātā.
, 2020-03-23 09:55, pirms 4 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Pasaule jūk prātā... Tas ir, mēs visi jūkam prātā.
pasaule normalizējas, tagad feisbukā vuisi liek bērnības bildes un atjautības uzdevumus nevis apēstās kotletes foto
, 2020-03-23 09:55, pirms 4 gadiem
Pilnigi pareizs lemums. Tas ir totalakais murgs, kas patreiz pie mums Brazilija daras. Viena diena pie 5000 inficetiem, visi no EIROPAS CELO MAJAS. Un protams daudzi ir inficeti. Kadas tur olimpiskas speles, ja darbadiena , no 12 stundam, kluvusi jau par 16 stundam. Nav pat laika interneta iekomentet. Pagaidam mums vel viss viegla forma, jo ziema vel isti nav sakusies. Bet driz zinas nu galigi ITALIJA nebus 2 vieta pec mirstibas. Tas 5.000 inficeto jau ir nokerushi. Bet ja infekcija ievazasies favelllas bus desmitiem tukstoshu inficeto
, 2020-03-23 10:26, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: pasaule normalizējas, tagad feisbukā vuisi liek bērnības bildes un atjautības uzdevumus nevis apēstās kotletes foto
Ne jau par feisbuku un kotletēm ir stāsts.
Ok, pajautāšu tev tikai vienu jautājumu, ja jau tik gudrs esi. Kādēļ katru dienu ziņo - saslimuši tik un tik, katru dienu arvien lielāku ciparu. Bet kādēļ nestāsta cik ir IZVESEĻOJUŠOS??? Jo pēc manas saprašanas šis jau nav mēris, bet tikai parasts vīruss. Jā, viņš ir bīstams un cilvēkiem piesardzīgiem ir jābūt. Bet nu nevajag arī otru galējību taisīt- psihot, panikot un tamlīdzīgi.
, 2020-03-23 10:29, pirms 4 gadiem
Tagad pat lasu - salimušo skaits sasniedzis 180 ( Latvijā ).... Bet cik ir izveseļojušos???
, 2020-03-23 10:41, pirms 4 gadiem
Austrāļi būtu labāk sākumā lokālā sokera spēles atcēluši

Un Japānā tak situācija tiek kontrolēta.
, 2020-03-23 10:49, pirms 4 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Tagad pat lasu - salimušo skaits sasniedzis 180 ( Latvijā ).... Bet cik ir izveseļojušos???
Nevis pasaule jūk prātā, bet tu esi sliņķis, kurš grib, lai viņam visu ar karotīti iebaro, tad nu lūdzu - https://www.worldometers.info/coron... te varēsi atrast detalizētu info par to, cik un kur cilvēki saslimuši, cik nomiruši, cik atveseļojušies, apskatīt situāciju pasaulē kopumā un atsevišķi pa valstīm, papētīt grafikus, situācijas attīstību utt., Un, pie reizes arī palasīt sīkāk, kas tad tas korons īsti ir, cik viņš ir lipīgs, cik augsta viņam ir mirstība (viss info balstīts uz zinātniskiem pētījumiem, protams, ļoti precīzs viņš pat teorētiski šobrīd nevar būt, ņemot vērā, cik maz laika pagājis un viss ir vēl procesā, bet nu ieskatu kkādu var dabūt), salīdzinot ar to pašu gripu, un tad varbūt arī saprast, kāpēc visa pasaule jūk prātā, kamēr tik tu ar dažiem saviem čomiem esat palikuši pēdējie saprāta bastioni
, 2020-03-23 10:51, pirms 4 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Ne jau par feisbuku un kotletēm ir stāsts.
Ok, pajautāšu tev tikai vienu jautājumu, ja jau tik gudrs esi. Kādēļ katru dienu ziņo - saslimuši tik un tik, katru dienu arvien lielāku ciparu. Bet kādēļ nestāsta cik ir IZVESEĻOJUŠOS??? Jo pēc manas saprašanas šis jau nav mēris, bet tikai parasts vīruss. Jā, viņš ir bīstams un cilvēkiem piesardzīgiem ir jābūt. Bet nu nevajag arī otru galējību taisīt- psihot, panikot un tamlīdzīgi.
es ziņas neskatos gadus 10 un es tāpat zinu ka ir saslimuši 180, 1 izveseļojies, 179 slimo.
Vēl nav to veselo par ko ziņot. Un ssliktās ziņas pārdodas labāk, tāpēc es viņas neskatos.
Pasaule prātā ir sajukusi kopš tā eksistē, tikai mainoties laikiem, tehnoloģijām, tikumiem u.t.t. tā sajukšana izpaužas savādāk.
Tagad pat ir daudz plusi - cilvēki pēkšņi sākuši novērtēt sev tuvos, pastaigas dabā un griķus ka'veselīga uztura nozīmīgu sastāvdaļu.
, 2020-03-23 10:59, pirms 4 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Ne jau par feisbuku un kotletēm ir stāsts.
Ok, pajautāšu tev tikai vienu jautājumu, ja jau tik gudrs esi. Kādēļ katru dienu ziņo - saslimuši tik un tik, katru dienu arvien lielāku ciparu. Bet kādēļ nestāsta cik ir IZVESEĻOJUŠOS??? Jo pēc manas saprašanas šis jau nav mēris, bet tikai parasts vīruss. Jā, viņš ir bīstams un cilvēkiem piesardzīgiem ir jābūt. Bet nu nevajag arī otru galējību taisīt- psihot, panikot un tamlīdzīgi.
''....psihot, panikot un tamlīdzīgi.'' tiešām nevajag, bet valstī noteiktās ārkārtas stāvokļa noteikumus ievērot vajag pavisam nopietni. Neatkarīgi no tā kāpēc tas ir noteikts.

Mans personiskais viedoklis, zinu ka tas ir ļoti nepopulārs, ka izsludinot pandēmiju pasaulē PVO nekavējoties vajadzēja noteikt arī aizliegumu jebkādai cilvēku migrācijai līdz pandēmijas atcelšanas brīdim. Šo iestrēgušo cilvēku sociālo un ekonomisko nodrošinājumu mierīgi varētu atrisināt starpvalstu, vai starptautisko organizāciju līmenī.
Piemēram, uz Latviju šajā sarežģītajā situācijā, kad vislielāko ļaunumu nodara cilvēku migrācija, triecās pat tie kuriem LV nebija vajadzīga gadiem, un tie dzīvoja ārzemēs cepuri kuldami.
, 2020-03-23 11:06, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: ''....psihot, panikot un tamlīdzīgi.'' tiešām nevajag, bet valstī noteiktās ārkārtas stāvokļa noteikumus ievērot vajag pavisam nopietni. Neatkarīgi no tā kāpēc tas ir noteikts.

Mans personiskais viedoklis, zinu ka tas ir ļoti nepopulārs, ka izsludinot pandēmiju pasaulē PVO nekavējoties vajadzēja noteikt arī aizliegumu jebkādai cilvēku migrācijai līdz pandēmijas atcelšanas brīdim. Šo iestrēgušo cilvēku sociālo un ekonomisko nodrošinājumu mierīgi varētu atrisināt starpvalstu, vai starptautisko organizāciju līmenī.
Piemēram, uz Latviju šajā sarežģītajā situācijā, kad vislielāko ļaunumu nodara cilvēku migrācija, triecās pat tie kuriem LV nebija vajadzīga gadiem, un tie dzīvoja ārzemēs cepuri kuldami.
Nesaku, ka nevajag. Tikai ir viena nopietna nianse- ikdienā ar daudz cilvēkiem sanāk satikties. Apzināti, nejauši, bet nevienam no viņiem uz pieres nav uzrakstīts- slims vai vesrls. Tad ko man darīt? Varbūt uzreiz nošauties?
, 2020-03-23 11:11, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: es ziņas neskatos gadus 10 un es tāpat zinu ka ir saslimuši 180, 1 izveseļojies, 179 slimo.
Vēl nav to veselo par ko ziņot. Un ssliktās ziņas pārdodas labāk, tāpēc es viņas neskatos.
Pasaule prātā ir sajukusi kopš tā eksistē, tikai mainoties laikiem, tehnoloģijām, tikumiem u.t.t. tā sajukšana izpaužas savādāk.
Tagad pat ir daudz plusi - cilvēki pēkšņi sākuši novērtēt sev tuvos, pastaigas dabā un griķus ka'veselīga uztura nozīmīgu sastāvdaļu.
šis tak ir kaut kāds Tjomas radinieks no miskastes TRTD!
, 2020-03-23 11:14, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: šis tak ir kaut kāds Tjomas radinieks no miskastes TRTD!
vairāk fuņu sektas adepts
, 2020-03-23 11:22, pirms 4 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Nesaku, ka nevajag. Tikai ir viena nopietna nianse- ikdienā ar daudz cilvēkiem sanāk satikties. Apzināti, nejauši, bet nevienam no viņiem uz pieres nav uzrakstīts- slims vai vesrls. Tad ko man darīt? Varbūt uzreiz nošauties?
Tu pats jau esi atbildējis, kur šai situācijā slēpjas vislielākā problēma u.t.i., ka šobrīd daudzi cilvēki, kuri var pat nesaslimt, vai slimo ļoti vieglā formā, neapzinoties kļūst par šī vīrusa pārnēsātājiem veicot jebkādu vajadzīgu/nevajadzīgu pārvietošanos. Jo mazāk mēs pārvietosimies, un kārtīgāk ievērosim sociālo distancēšanos, jo mazāk iespēja vīrusam pārvietoties, jo mazāk inficēto.
Un nevajag domāt nepārtraukti par iespēju saslimt ar šo vīrusu, jo Tu taču nepārtraukti nedomā par saslimšanu ar visām pasaulē zināmajām slimībām?!
, 2020-03-23 11:27, pirms 4 gadiem
Kreipāns atkal izcēlās, pasakot, ka OS šogad notiks 100 %.
Biatlonā ar savām prognozēm jau nez cik reizes izgāzies, bet mācību nav guvis.
, 2020-03-23 11:27, pirms 4 gadiem
Nu bet tikai loģiski būtu,ja Olimpiādi pārceltu uz rudeni vai nākamo gadu!Kur problēma!?Kas tā par Olimpiādi būtu bez skatītājiem..Baham vai nu bišku aizgājis ciet,vai arī kādi sponsori sit pa pakaļu!
, 2020-03-23 11:29, pirms 4 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Varbūt uzreiz nošauties?
Tas noteikti būtu risinājums
, 2020-03-23 11:31, pirms 4 gadiem
Nu Kreipāns laikam bez sporta izdzīvot nevar..ļoti jau sūkstījās,ka nenotiekot pēdējais pasaules kausa posms biatlonā..!Bet tā jau ļoti erudīts,dzīvespriecīgs cilvēks,lai viņam laba veselība!
, 2020-03-23 11:31, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kreipāns atkal izcēlās, pasakot, ka OS šogad notiks 100 %.
Biatlonā ar savām prognozēm jau nez cik reizes izgāzies, bet mācību nav guvis.
Es domāju, ka nevajag šobrīd kādu nosodīt, vai slavēt par tālredzību, jo situācija ir tik mainīga no dienas uz dienu, ka mēs nevaram pat zināt, kas būs pat pēc nedēļas. Kur nu vel pēc 3-4 mēnešiem.
Iespējams, ka pēc diviem mēnešiem vīruss jau būs atkāpies, un vienīgā problēma, ka sportisti nebūs īsti sagatavojušies OS. Un atlasīti priekš OS.
, 2020-03-23 11:31, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kreipāns atkal izcēlās, pasakot, ka OS šogad notiks 100 %.
Biatlonā ar savām prognozēm jau nez cik reizes izgāzies, bet mācību nav guvis.
Kur Tu bij pazudis? Ar sagūstīts un nočipots?
, 2020-03-23 11:34, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Kur Tu bij pazudis? Ar sagūstīts un nočipots?
Nē, ieturēju 10 dienu pauzu no komentēšanas. Nebija jau gandrīz neko jēdzīgu, ko komentēt, bet vīrusa lietās neesmu kompetents, lai te ietu Ivara pēdās un katru dienu rakstītu par to.
, 2020-03-23 11:36, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nē, ieturēju 10 dienu pauzu no komentēšanas. Nebija jau gandrīz neko jēdzīgu, ko komentēt, bet vīrusa lietās neesmu kompetents, lai te ietu Ivara pēdās un katru dienu rakstītu par to.
Nu par šejienes ekspertiem toč var ierēkt - ārsti atzīst ka ne sūda vēl nezin, bet internetā štata smirdētāji gudrējas ka maz neliekas
, 2020-03-23 11:36, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Es domāju, ka nevajag šobrīd kādu nosodīt, vai slavēt par tālredzību, jo situācija ir tik mainīga no dienas uz dienu, ka mēs nevaram pat zināt, kas būs pat pēc nedēļas. Kur nu vel pēc 3-4 mēnešiem.
Iespējams, ka pēc diviem mēnešiem vīruss jau būs atkāpies, un vienīgā problēma, ka sportisti nebūs īsti sagatavojušies OS. Un atlasīti priekš OS.
Ne visos sporta veidos ir problēma, ka nav noskaidoti visi dalībnieki. Piemēram, tajā pašā klasiskajā volejbolā jau janvārī bija zināmas gan 12 izlases vīriem, gan dāmām, kurām būtu jāspēlē OS Tokijā.
, 2020-03-23 11:38, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Nu par šejienes ekspertiem toč var ierēkt - ārsti atzīst ka ne sūda vēl nezin, bet internetā štata smirdētāji gudrējas ka maz neliekas
Tak tas pats brazīlis te vēl nesen lēja, ka šis vīruss ir tā pati zika, un ka visi mierīgi šito izslimos, bet tagad jau kažoku uz otru pusi griezis

Tik Tjomas muļķības beigušās. Laikam, kā te Kvils rakstīja, lieguši iespēju no bloķēta konta drukāt komentus
, 2020-03-23 11:39, pirms 4 gadiem
Un es letiņam piekrītu,kāpēc tikai nagatīvais!?Nav info vispār,cik ilgi tā slimība parasti ilgst,un vai tiešām vēl arī lv neviens nav izveseļojies!?
, 2020-03-23 11:41, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nē, ieturēju 10 dienu pauzu no komentēšanas. Nebija jau gandrīz neko jēdzīgu, ko komentēt, bet vīrusa lietās neesmu kompetents, lai te ietu Ivara pēdās un katru dienu rakstītu par to.

Varbūt esi palaidis garām, bet es par pašu vīrusu neko nerakstu, jo arī es absolūti neko par to nezinu.
Vairāk rakstu par to, kas patreiz notiek pasaulē ap šo vīrusu, vai tā aizsegā.
Un tā jau ir ļoti būtiska atšķirība.
, 2020-03-23 11:42, pirms 4 gadiem
ervins_rudzitis_3609190 rakstīja: Un es letiņam piekrītu,kāpēc tikai nagatīvais!?Nav info vispār,cik ilgi tā slimība parasti ilgst,un vai tiešām vēl arī lv neviens nav izveseļojies!?
Lai cilvēks būtu norādīts kā izveseļojies, jāiziet vairākas pārbaudes, pat tad, kad simptomu vairs nav. Tas varētu prasīt vairākas nedēļas, tāpēc mums norādīts tikai 1 izveseļojies
, 2020-03-23 11:43, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ne visos sporta veidos ir problēma, ka nav noskaidoti visi dalībnieki. Piemēram, tajā pašā klasiskajā volejbolā jau janvārī bija zināmas gan 12 izlases vīriem, gan dāmām, kurām būtu jāspēlē OS Tokijā.
Es jau nerakstīju vispārināti.
Protams, daudzi jau atlasījušies sen, un mans stāsts vairāk bija par tām atlasēm kuras ''karājas gaisā''.
, 2020-03-23 11:44, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Tak tas pats brazīlis te vēl nesen lēja, ka šis vīruss ir tā pati zika, un ka visi mierīgi šito izslimos, bet tagad jau kažoku uz otru pusi griezis

Tik Tjomas muļķības beigušās. Laikam, kā te Kvils rakstīja, lieguši iespēju no bloķēta konta drukāt komentus
Domāju, ka viņam nekad nav bijusi problēma izveidot jaunu kontu.
, 2020-03-23 11:45, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Es jau nerakstīju vispārināti.
Protams, daudzi jau atlasījušies sen, un mans stāsts vairāk bija par tām atlasēm kuras ''karājas gaisā''.
Tādu atlašu, protams, vēl daudz, arī komandu sporta veidos.
, 2020-03-23 11:46, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Domāju, ka viņam nekad nav bijusi problēma izveidot jaunu kontu.
Protams, nenovēlu nevienam saslimt, bet, ja viņš pats saslimtu ar šo pēc tās savas pašpārliecinātās pļūtīšanas, viņš atzītos, ka saslimis ar koronu?

Francijā tomēr tik spoži neiet.
, 2020-03-23 11:47, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Es jau nerakstīju vispārināti.
Protams, daudzi jau atlasījušies sen, un mans stāsts vairāk bija par tām atlasēm kuras ''karājas gaisā''.
Sieviešu handbola kvalifikācijai bija jānotiek martā.
, 2020-03-23 11:48, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Protams, nenovēlu nevienam saslimt, bet, ja viņš pats saslimtu ar šo pēc tās savas pašpārliecinātās pļūtīšanas, viņš atzītos, ka saslimis ar koronu?

Francijā tomēr tik spoži neiet.
ar viņa nodzerto aknu un augsto asinspiedienu, noliks ķelli lielais plūtītājs, ja saķers coronu
, 2020-03-23 11:49, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: ar viņa nodzerto aknu un augsto asinspiedienu, noliks ķelli lielais plūtītājs, ja saķers coronu
Šis jau uzskata, ka tā nodzertā akna viņu izglābs no koronas
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).