Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Bahs: "Lēmums par Tokiju nebūs finansiāls – mēs būsim stabili jebkurā gadījumā"

Bahs: "Lēmums par Tokiju nebūs finansiāls – mēs būsim stabili jebkurā gadījumā"
Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs intervijā The New York Times sacīja, ka lēmumu par Tokijas olimpisko spēļu lēmumu neizšķirs finansiālā puse, jo komitejas darbība nebūs apdraudēta arī spēļu atcelšanas gadījumā. Tāpat Bahs uzsvēra, ka komitejas dienaskārtībā nav plāna atcelt spēles un to aizvadīšana paredzētajā laikā joprojām ir mērķis. Tiesa gan, to viņš teica vēl pirms vairāku organizāciju publiskiem aicinājumiem spēles atcelt vai pārcelt – kaut gan iepriekš to pašu valstu olimpiskās komitejas personīgi Baham šādu prasību neizteica.

"Šo krīzi tik unikālu un tik sarežģītu padara neziņa. Neviens šodien nevar pateikt, kāda situācija būs rīt, kāda – pēc mēneša, nemaz nerunājot par to, kāda situācija būs pēc četriem mēnešiem. Tādēļ būtu bezatbildīgi noteikt konkrētu datumu [līdz kuram jābūt skaidrībai, vai spēles notiks] vai lēmumu pieņemt jau tagad, kas būtu balstīts tikai uz spekulācijām par nākotnes attīstību," sacīja Bahs. "Tas nozīmētu, ka mēs spekulējam ar nākotni. Mēs nezinām, kāda būs situācija. Protams, mēs izskatām dažādus scenārijus, bet mūsu atšķirība no daudzām citām sporta organizācijām vai profesionālajām līgām ir tāda, ka līdz olimpiskajām spēlēm vēl ir četrarpus mēneši – olimpiskās spēles nenotiek pašlaik, un mums nekam nav jāatbrīvo ceļš. Citas organizācijas pat ir optimistiskākas par mums, jo savus notikumus ir pārcēlušas līdz aprīlim vai maija beigām. Mēs savukārt runājam par jūlija beigām. Tādēļ mēs uzticamies mūsu rīcības grupai, ieskaitot Pasaules veselības organizāciju (WHO), kas mums saka, ka ir pāragri pieņemt lēmumu."

"Nespekulēšu, taču mēs esam parādā visiem sportistiem un pusei pasaules, kas skatās olimpiskās spēles, to, lai mēs pateiktu, ka mūsu dienas kārtībā nav spēļu atcelšanas," Bahs turpināja. "Ir trīs lietas. Esam noteikuši skaidru principu, ka rīkojamies atbildīgi. Pirmais un galvenais ir visu iesaistīto veselības aizsardzība un palīdzēšana iegrožot vīrusa izplatību. Otrkārt, SOK lēmumu nekādā mērā neietekmēs finansiālā puse. Pateicoties mūsu riska vadības politikai, kas ir spēkā jau četrus gadus, un mūsu apdrošināšanai, SOK jebkurā gadījumā būs spējīga turpināt operēt un pildīt mūsu misiju. SOK nav naudas plūsmas problēmas."

"206 nacionālās olimpiskās komitejas un starptautiskās sporta federācijas izteica vēlmi, ka šajā pasaulei ārkārtīgi sarežģītajā un raižu pilnajā situācijā ir vajadzīgs cerības simbols. Lai arī nezinām, cik garš šis tunelis būs, vēlamies, lai tieši olimpiskā liesma būtu tā gaisma tuneļa galā. Gribam turpināt būt miera vēstneši, bet tāpat vēlamies šajā sarežģītajā laikā būt arī sabiedrības un cilvēces cerības simbols," Bahs noslēdza.

Izmantotie resursi:
https://www.nytimes.com/2020/03/19/...


Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).