Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Pēc seksisma skandāla par Tokijas OS prezidenti kļuvusi sieviete

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pēc seksisma skandāla par Tokijas OS prezidenti kļuvusi sieviete
Seiko Hasimoto centrā. Foto: Yuichi Yamazaki/Pool/AP/japantoday.com

Pēc iepriekšējā vadītāja atkāpšanās par Tokijas olimpisko spēļu organizēšanas komitejas prezidenti kļuvusi Seiko Hasimoto (56), kura līdz šim bija Tokijas olimpisko un paralimpisko spēļu ministre, sieviešu lietu ministre un dzimumu līdztiesības ministre Japānas valdībā, informē Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK).

Kā jau ziņots, līdzšinējais organizēšanas komitejas vadītājs Joširo Mori atkāpās seksisma skandāla dēļ - 83 gadus vecais funkcionārs bija izteicies, ka valdes sēdes sieviešu dēļ aizņemot pārāk ilgu laiku, jo viņas runājot pārāk daudz un, sākot runāt vienai, izteikties vēlas pilnīgi visas dāmas.

SOK prezidents Tomass Bahs: "Sirsnīgi apsveicu savu kolēģi olimpieti Seiko Hasimoto ar viņas iecelšanu organizēšanas komitejas prezidentes amatā. Viņa ir ideāla izvēle šim amatam lieliskās olimpiskās pieredzes dēļ - piedalījusies septiņās olimpiskajās spēlēs un vairākkārt vadījusi Japānas delegāciju olimpiādēs. Viņa nodrošinās, ka pēdējos sagatavošanās mēnešos galvenā uzmanība tiks pievērsta sportistu pieredzei, vienlaikus plānojot visus nepieciešamos Covid-19 pretpasākumus. Seiko Hasimoto var izmantot savu bagātīgo politisko pieredzi ministres amatā un daudzas citas politiskas funkcijas. Tas palīdzēs nodrošināt drošas un veiksmīgas olimpiskās un paralimpiskās spēles organizēšanas komitejas sadarbībā ar Japānas valdību, Tokijas metropoles vadību un SOK."

Simboliski, ka seksisma skandāla dēļ amatu pametušā funkcionāra vietā tagad stājas sieviete ar valsts mēroga pieredzi sieviešu lietu un dzimumu līdztiesības jomā. "Ieceļot sievieti prezidentes amatā, Tokijas olimpisko spēļu organizēšanas komiteja arī sūta ļoti svarīgu signālu attiecībā uz dzimumu līdztiesību, kas ir viena no tēmām, par kuru mēs runājām SOK reformu programmā un olimpiskajā kustībā," gandarīts ir Bahs.

Tokijas olimpisko spēļu organizēšanas komitejas prezidente Seiko Hasimoto: "Man ir liels gods tikt ievēlētai šajā amatā. Šodien iesniedzu premjerministram atlūgumu, atkāpjoties no valsts ministres posteņa. Tas bija liels lēmums atkāpties no ministres amata, taču te es esmu ar vēlmi organizēt veiksmīgas Tokijas spēles. Domāju, ka Tokijas olimpiskajām spēlēm, kas ir piecu mēnešu attālumā, jābūt drošam notikumam, vissvarīgākais faktors ir Covid-19 pretpasākumi. Vēl vairāk centīšos izveidot sadarbības sistēmu ar valsts valdību un Tokijas metropoles vadību, lai pārliecinātu visus Japānā un visā pasaulē, ka tās būs drošas olimpiskās spēles. Turklāt mana iecelšana prezidentes amatā ir svarīga dzimumu līdztiesībai."

Sportistes karjeras laikā Seiko Hasimoto piedalījās vairākās vasaras un ziemas olimpiskajās spēlēs, tostarp 1988. gadā ieguva piekto vietu treka riteņbraukšanas sprintā un 1992. gadā izcīnīja bronzas medaļu 1500m ātrslidošanā.

2021. gada Tokijas spēļu atklāšana ieplānota 23. jūlijā.

Izmantotie resursi:
tokyo2020.org
olympic.org

  +5 [+] [-]

, 2021-02-18 15:09, pirms 3 gadiem
Baltādainie (un patiesībā arī aziātu) vīrieši ir vissliktākajā pozīcijā - par sievietēm izteikties nedrīkst (tiks apvainoti seksismā), par citas krāsas (īpaši melnādainajiem) cilvēkiem izteikties nedrīkst (tūliņ apvainos rasismā).

  +3 [+] [-]

, 2021-02-18 15:12, pirms 3 gadiem
tagad valdē sievietes un vīrieši būs 50/50, būs jāuzmanās nepalaist muti!

  +2 [+] [-]

, 2021-02-18 23:16, pirms 3 gadiem
Savā vecumā onkulis droši vien nav lietas kursā, ka, lai arī būdams vecs un šauracains, tāpat ir baltais vīrietis (iespējams vēl heteroseksuāli orientēts) pēc jaunās "demokrātijas" definīcijas ir sliktais. Re, kā Baha kungs, būdams 15 gadus jaunāks, zina drēbi, kā pēc grāmatas ber pareizās frāzes. Jā, lišķīgi līdz vemšanai, toties "demokrātijas" bērni ir apmierināti.

     [+] [-]

, 2021-03-20 11:40, pirms 3 gadiem
petravicus rakstīja: Baltādainie (un patiesībā arī aziātu) vīrieši ir vissliktākajā pozīcijā - par sievietēm izteikties nedrīkst (tiks apvainoti seksismā), par citas krāsas (īpaši melnādainajiem) cilvēkiem izteikties nedrīkst (tūliņ apvainos rasismā).
Tu jau pats nelieto vārdu nēģeris (latvisks vārds ar nozīmi melnādains, bez nievājošas nozīmes).. tā ir tāda uzmanīšanās un domas neizteikšana