Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bahs plāno kandidēt uz otru termiņu SOK prezidenta amatā

Bahs plāno kandidēt uz otru termiņu SOK prezidenta amatā
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: AFP/Scanpix

Vācietis Tomass Bahs apliecinājis savus nolūkus pretendēt uz Starptautiskās olimpiskās komitejas prezidenta amatu arī nākamajās SOK vēlēšanās, kas notiks 2021. gadā.

Tomass Bahs par SOK prezidentu kļuva 2013. gadā un šajā amatā nostrādājis septiņus gadus. Viņa pilnvaras ir līdz 2021. gadam, kad būs nākamās vēlēšanās, un jau iepriekš tika plaši prognozēts, ka Bahs būs gatavs uzņemties šos pienākumus uz vēl astoņiem gadiem.

Portāls „Insidethegames” ziņo, ka Bahs nākamā gada vēlēšanās, visticamāk, būs vienīgais kandidāts uz prezidenta amatu.

Bahs savā uzrunā SOK virtuālajā sesijā apgalvoja, ka vairāki SOK biedri aicinājuši viņu uz šādu soli: „Ja SOK biedri to patiešām vēlas, esmu gatavs vēl vienam prezidenta pilnvaru termiņam.”

Bahs pirms septiņiem gadiem stājās amatā Žaka Roges vietā. Toreiz gan viņam vēlēšanās netrūka pretinieku, ieskaitot slaveno bijušo Ukrainas sportistu Sergeju Bubku. Baham šajos gados nav trūcis izaicinājumu un liela mēroga problēmu – Krievijas dopinga skandāla sekas, pieaugošās grūtības olimpisko spēļu organizēšanai un tagad Tokijas OS pārcelšana koronavīrusa pandēmijas dēļ. Taču Baha vadībā SOK izdevās panākt, ka reizē tiek piešķirtas tiesības divu OS rīkošanai – Parīzē 2024. gadā un Losandželosā 2028. gadā.

Izmantotie resursi:
https://www.insidethegames.biz/arti...


Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).