Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LOK paziņo ilgtermiņa mērķus - 2030. gadā olimpiskajā izlasē vismaz 50 sportisti

LOK paziņo ilgtermiņa mērķus - 2030. gadā olimpiskajā izlasē vismaz 50 sportisti
Žoržs Tikmers. Foto: Vadims Morozovs/LOK arhīvs

Pirmo reizi organizācijas vēsturē Latvijas Olimpiskā komiteja apstiprinājusi ilgtermiņa stratēģiju uz 2030. gadu, ziņo LOK. Atbilstoši modernai pieejai un Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) vadlīnijām "Agenda 2020" ir noteikti divi stratēģiskie uzdevumi – vairāk nekā puse Latvijas sabiedrības regulāri sporto un Latvijas Olimpiskajā komandā ir vismaz 50 atlēti.

“Spēcīgu organizāciju raksturo skaidri definēti, vienojoši un iedvesmojoši mērķi”, saka LOK prezidents Žoržs Tikmers. “Tas palīdz veidot spēcīgu komandu, apvienot cilvēkus un organizācijas, piesaistīt partnerus un domubiedrus. Šis dokuments mūsu organizācijai ir nozīmīgs, jo tas nodrošina skaidru un vienotu attīstību, dod iespēju fokusēt enerģiju un resursus, noteikt prioritātes un nodrošināt stabilitāti un attīstību.”

“Vadošos zīmolus raksturo divas būtiskas iezīmes”, atklāj LOK stratēģijas 2030 izstrādātājs un Nord DDB Riga vadītājs Andris Rubīns. “Pirmā ir visiem saprotama un skaidra vīzija, savukārt otra iezīme ir investīcijas, iniciatīvas un darbi. Spēcīgu organizāciju reputācija veidojas tad, kad ir abi faktori – skaidrs un iedvesmojošs plāns, saliedējoša ideja, konsekventa attīstība un nenovirzīšanās no mērķa. Principā – ja bāka ir redzama un skaidri saskatāma, tad sporta kuģim jāpeld bākas norādītā virzienā.”

“Mēs pārstāvam vienu no vērtīgākajiem un atpazīstamākajiem zīmoliem pasaulē, tāpēc mūsu pienākums ir popularizēt olimpisko spēļu idejas un vērtības Latvijas sabiedrībā, kas viennozīmīgi padara sportu par daļu no sabiedrības ikdienas”, uzsver LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. “Vienlaikus, ir jāskaidro un jānovērtē mūsu sportistu starti un panākumi Olimpiskajās spēlēs. Mainīsim priekšstatu par to, kas ir panākumi, priekšplānā izvirzot sevis pārspēšanu un labāko rezultātu sasniegšanu. Padarīsim Olimpiešus redzamākus, saliedējot sabiedrību un iedvesmojot to sportot biežāk.”

LOK stratēģijas pirmais virziens paredz, ka 2030.gadā vairāk nekā puse Latvijas sabiedrības regulāri sporto. Lai to panāktu, ir noteikti trīs svarīgākie uzdevumi:

# Vairot Olimpiešu popularitāti un klātbūtni ikdienā – iniciēt Olimpiešu viesošanos savās skolās; nodrošināt aktīvu sportistu iesaisti komunikācijā;
# Motivēt sabiedrību būt aktīviem un kustēties vairāk – popularizēt aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, ar dažādu pasākumu un programmu palīdzību; veicināt aktīvāku jauniešu sporta attīstību un izplatību; uzsākt un nodrošināt sadarbību ar Jaunsardzi;
# Iedrošināt tiekties uz izcilību, sekojot Olimpiskajām vērtībām – turpināt un veicināt programmu “Sporto visa klase” visos Latvijas novados, panākot, ka sporta nodarbības katru mācību dienu aizvada pilnīgi visas klases; modernas, mūsdienīgas un interaktīvas Sporta slavas zāles izveide.

Savukārt stratēģijas otrais virziens paredz vismaz 50 atlētus Latvijas Olimpiskajā komandā. Lai sasniegtu šo rezultātu, ir noteikti trīs svarīgākie uzdevumi:
# Palīdzēt Olimpiešiem sasniegt savus labākos rezultātus – treneru zināšanas, motivācijas un atalgojuma sistēmas pilnveidošana; sporta zinātnes, rehabilitācijas un psiholoģiskās sagatavotības nodrošināšana;
# Nostiprināt Olimpisko federāciju patstāvību un atbildību par savu sporta veidu – atbildību un pienākumu sadale starp organizācijām; talantu identificēšana un viņu noteikts atbalsts;
# Iedrošināt nodarboties ar sportu un tiekties uz augstiem sasniegumiem – sportistu izglītība, duālā karjera un sociālo garantiju nodrošināšana.

LOK stratēģija 2030 ietver arī vienlīdzīgu iespēju nodrošināšana visiem Olimpiskajā kustībā, neskatoties uz vecumu, dzimumu, ienākumiem vai jebko citu. Ciešāka partnerība LOK ar Latvijas Paralimpisko komiteju, kā arī ciešāka sadarbība ar Izglītības un zinātnes ministriju. Visu sporta veidu federāciju, tautas sporta organizāciju, pašvaldību un uzņēmēju iesaisti kopīgo mērķu sasniegšanai. Tāpat stratēģija paredz vienotas un mūsdienīgas LOK pārvaldes izveidi, tajā integrējot Latvijas Olimpisko vienību un Olimpiešu sociālo fondu, ieviešot LOK sistēmā vienotu zīmolu, nodrošinot efektīvu un vienkāršu lēmumu pieņemšanas procesu un optimizējot administratīvo resursu ekonomiju.

LOK stratēģija 2030: https://olimpiade.lv/upload/content...

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Mālmeisters
LOK preses sekretārs


, 2020-09-10 17:43, pirms 4 gadiem
50 sportisti uz ziemas spēlēm jau brauc katru reizi, kad kvalificējas hokeja izlase. Arī vasaras spēlēs visbiežāk ir bijis virs 40 dalībniekiem. Ja abās skaitīšanās pieskaita paraolimpiešus, tad jau noteikti sanāks pāri 50. Tātad principā mērķis uz 10 gadiem - tik vien kā noturēt līmeni?
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).