Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Bahs: "Kā gan mēs varētu zināt, kā pasaule izskatīsies pēc 320 dienām?"

Bahs: "Kā gan mēs varētu zināt, kā pasaule izskatīsies pēc 320 dienām?"
Tomass Bahs. Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs rēķinās, ka 2021. gada Tokijas olimpiādē koronavīruss joprojām būs problēma. Šobrīd nav iespējams pateikt, kā izskatīsies pasaule pēc 320 dienām.

Japānas iedzīvotāji kļūst arvien skeptiskāki olimpiādes sakarā, vien ceturtā daļa vēlas, lai Tokijā notiktu 2021. gada spēles, vairums ir par pārcelšanu vai atcelšanu. "Koncentrējamies uz to, lai aizvadītu veiksmīgas un drošas olimpiskās spēles nākamajā gadā. Mūs atbalsta Japānas valdība un Tokijas vadība. Tuvākajos mēnešos notiks svarīgas diskusijas par dažādiem scenārijiem saistībā koronavīrusu un soļiem, kas tiks sperti," norāda SOK prezidents.

Nav pārliecības, ka tiks izstrādāta laba vakcīna vai efektīvi medikamenti, taču domājams, ka cilvēce vismaz būs iemācījusies labāk pielāgoties. Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) burbulis jau ir labs piemērs, kā izvairīties no Covid-19. "Rūpīgi sekojam, kas notiek sacensībās un kā tās tiek organizētas. Tagad gūto pieredzi nevar automātiski pārnest uz olimpiādes organizēšanu," saka Tomass Bahs. "Esmu pārliecināts par vienu - [nākamā gada] jūlijā un augustā apkārtējā vide atšķirsies no tagadējās. Tikai nezinām, kā tā atšķirsies. Mūsu rīcībā esošā informācija liecina, ka būs progress Covid-19 testēšanas ātrumā. Bez tam saņemam iedvesmojošas ziņas par vakcīnu izstrādi. Vakcīna, protams, nav sudraba lode, bet ceru, ka vakcīnas izstrādei būs sava loma."

Vai olimpiskās spēles varētu notikt bez skatītājiem? "Strādājam pie dažādiem variantiem, par kuriem informēsim pirms spēlēm. Tagad nevaru sniegt konkrētu atbildi, jo mēs taču nezinām, kā pasaule izskatīsies rīt. Kā gan mēs varētu zināt, kā pasaule izskatīsies pēc 320 dienām?"

Koronavīrusa pandēmijas dēļ 2020. gada Tokijas olimpiskās spēles tika pārceltas uz nākamo gadu - norises laiks plānots no 23. jūlija līdz 8. augustam.

Kāds ir SOK viedoklis par 2021. gada hokeja pasaules čempionāta iespējamo pārcelšanu no Baltkrievijas uz citu valsti? "Jūs jau zināt, ka SOK nesniedz komentārus par politiskajiem jautājumiem. Mums jāsaglabā politiskā neitralitāte. Tas ir jautājums valdībām. Starptautiskajai hokeja federācijai pašai jāpieņem lēmums [attiecībā uz pasaules čempionātu], tā ir autonoma organizācija."

Izmantotie resursi:
IOC Media


Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).