Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Levits novērtē Vrubļevska 32 gadus ilgo darbu: "Izcils nopelns Latvijas labā"

Levits novērtē Vrubļevska 32 gadus ilgo darbu: "Izcils nopelns Latvijas labā"
Aldons Vrubļevskis un Egils Levits. Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja, president.lv

Valsts prezidents Egils Levits pasniedzis Cildinājuma rakstu Aldonam Vrubļevskim par ilggadēju un profesionālu darbu Latvijas Olimpiskajā komitejā (LOK), darbojoties vispirms ģenerālsekretāra, bet pēc tam arī prezidenta amatā.

Egils Levits: "Pateicos Jums par ilggadēju darbu Latvijas Olimpiskajā komitejā, darbojoties ģenerālsekretāra un pēc tam prezidenta amatā! Jūsu ieguldījums ir sekmējis Latvijas atpazīstamību starptautiskajā sporta arēnā – LOK ir uzticams partneris, mūsu olimpieši ir spēcīgi sāncenši cīņā par godalgām, un Latvijas vārds izskan līdzvērtīgi citām valstīm. Jūsu pašaizliedzīgā darba dēļ mūsu olimpiešiem ir izdevies sasniegt izcilus rezultātus pasaulē, tādēļ jūsu 32 gadus ilgo karjeru Latvijas Olimpiskajā komitejā vērtēju kā izcilu nopelnu valsts labā."

Pateicoties par izrādīto godu un cieņu, LOK prezidents Aldons Vrubļevskis Valsts prezidentam Egilam Levitam dāvināja “Olimpiskās enciklopēdijas” pirmos trīs sējumus.

Atgādinām, ka LOK Ģenerālās asamblejas pārskata–vēlēšanu sesija 10. jūlijā risināsies "Elektrum" Olimpiskajā centrā. Tiek lēsts, ka par jauno LOK prezidentu tiks ievēlēts līdzšinējais ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers, kurš ir vienīgais pretendents uz šo amatu. Uz ģenerālsekretāra posteni pretendē tikai LOK Izpildkomitejas loceklis un Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Pēc mūsu olimpiskās komitejas atjaunošanas LOK pirmais prezidents bija Vilnis Baltiņš, kurš valdīja no 1988. līdz 2004. gadam. Turpinājumā šīs organizācijas vadību pārņēma Aldons Vrubļevskis, kurš tagad nepretendē uz nākamo termiņu.

Izmantotie resursi:
olimpiade.lv


, 2020-07-09 01:56, pirms 4 gadiem
Jūsu pašaizliedzīgā darba dēļ mūsu olimpiešiem ir izdevies sasniegt izcilus rezultātus pasaulē... sanāk ka olimpiešu nopelnu nekādu nav. Murgaina teksts.
, 2020-07-09 11:51, pirms 4 gadiem
Lok ir viena no tām organizācijām, caur kurām mērķtiecīgi un ar nelielu smaciņu tika fenderēta naudiņa. Pavaicājiet Aldonim, kur palika (daļa) naudiņa par Daugavas stadiona skrejceļa finansējumu? Un no kurienes žoržikam ir divas supermājas, viena Siguldā un otra Kurzemes jūrmalā (Rimševičam kaimiņos)? Katrs zem Lok zīmes veiktais nacionālās sporta būves celtniecības prodžektiņš taču ir ar otkata smaķeli. Ja kādeiz kāds sāks runāt, tad Aldonis tupēs ķurķī, nevis saņems pateicības no viltvārža.
, 2020-07-09 11:52, pirms 4 gadiem
Tfu, atvainojos, tās mājas ir Fodžam, nevis Žoržikam.
, 2020-07-13 17:43, pirms 4 gadiem
Bet kur ordenis? Olimpiskais čempions vingrošanā, BMX riteņbraukšanā un bobslejā! Būtu arī skeletonā, ja dumjie Dukuri darbotos tādā pašā profesionālā līmenī kā AR.
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).