Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

OS pārcelšana Plēsniekam ļaus sakārtot veselību, Koha un Suharevs var progresēt

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

OS pārcelšana Plēsniekam ļaus sakārtot veselību, Koha un Suharevs var progresēt
Artūrs Plēsnieks. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas svarcelšanas izlases galvenais treneris Eduards Andruškevičs atklāj, ka 2016. gada Eiropas čempionam Artūram Plēsniekam pēdējā laikā traucējušas problēmas ar veselību, lasāms laikrakstā "Diena". Tikmēr tiek lēsts, ka olimpisko spēļu pārcelšana varētu būt izdevīga vēl dažiem Latvijas sportistiem.

Marta pirmajā dekādē risinājās Latvijas čempionāts, kur Ritvars Suharevs summā pacēla 361 kg (par septiņiem vairāk nekā pērn Eiropas čempionātā), bet Rebeka Koha noformēja 228 kg (par vienu vairāk nekā aizpagājušā gada pasaules čempionātā). Tādējādi mūsu atlēti bija uzņēmuši labu sportisko formu, gatavojoties 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, un pārdzīvoja četrgades lielākā sporta notikuma pārcelšanu uz 2021. gadu. "Rebeka un Ritvars vēl ir jauni [21], gada laikā viņiem noteikti būs iespēja progresēt," spēcīgs arguments ir treneris Andruškevičam.

Koronavīrusa pandēmijas laikā ierobežota pulcēšanās un sporta zāles slēgtas, tāpēc treniņu iespējas ir stipri vien ierobežotas. Atslābināties nav vēlams, jo "svarcēlājiem tas nebūtu veselīgi", turklāt arī konkurenti nesēž rokas klēpī salikuši, norāda treneris. Piemēram, Ķīnā svarcēlāji jau trenējas pilnā sparā un treniņos ceļ iespaidīgus smagumus.

2017. gada pasaules vicečempions Artūrs Plēsnieks patlaban olimpiskās atlases rangā ieņem nepieciešamo vietu, lai izcīnītu kvotu (ja atlases periods noslēgtos šobrīd), taču ir problēmas ar veselību. Treneris uzskata, ka olimpisko spēļu pārcelšana mūsu svarcēlājam dos iespēju izārstēt ceļgalus, kas traucē parādīt savu labāko sniegumu.

Tikmēr tiek lēsts, ka olimpisko spēļu pārcelšana varētu būt personiski izdevīga vēl dažiem Latvijas sportistiem - septiņcīņniece Laura Ikauniece atgūsies pēc ceļgala operācijas, cīkstone Anastasija Grigorjeva atkopsies pēc savainojuma, sprintere Gunta Vaičule atgriezīsies pēc ģimenes pieauguma, savukārt šķēpmetēja Anete Kociņa šo gadu izmantos, lai kļūtu vecāka, veselāka un spēcīgāka. Droši vien var nosaukt vēl citus.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena", Armands Sametis

     [+] [-]

, 2020-04-06 18:12, pirms 4 gadiem
Individuālajos sports veidos, kur galvenie ienākumi ir ikmēneša alga olimpiskajā vienībā, lielākajai dałai sportistu šī pārcelšana ir izdevīga