Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Koronavīrusa satrauktos sportistus nomierina un iedrošina Bahs

Koronavīrusa satrauktos sportistus nomierina un iedrošina Bahs
Tomass Bahs. Foto: AFP/Scanpix

Koronavīrusa izplatīšanās dēļ daudzi sporta pasākumi jau ir atcelti vai pārcelti. Sāk satraukties arī tie sportisti, kuri vēl cīnās par olimpisko kvotu. Varbūt sāk nervozēt pat tie atlēti, kuriem ceļazīme jau kabatā - vai ieplānotajā laikā olimpiskās spēles vispār notiks? Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs publiskā vēstulē nomierina un iedrošina sportistus - ir pilna apņemšanās veiksmīgi aizvadīt 2020. gada olimpiskajās spēles plānotajā laikā (no 24. jūlija).

SOK prezidenta uzrunas teksts:

"Pats būdams olimpietis, es zinu, kā jūs jūtaties šajās dienās. Jūs vēlaties pievērsties sacensībām un treniņiem, negribat, lai jūs tiktu atrauti no gatavošanās Tokijas olimpiskajām spēlēm. Diemžēl koronavīruss rada lielas bažas mums visiem. Pats par sevi saprotams, ka tas arī bija svarīgs SOK diskusiju temats iepriekšējās dienās.

Daudzo konsultāciju rezultātā, kas mums bija un notiek ar Pasaules veselības organizāciju, Tokijas olimpisko spēļu organizēšanas komiteju, Tokijas metropoles vadību, Japānas valdību un daudzām varas iestādēm visā pasaulē, jo īpaši ar ķīniešiem, es varu jums apliecināt, ka SOK ir pilnībā apņēmusies veiksmīgi aizvadīt 2020. gada olimpiskās spēlēs, sākot ar 24. jūliju. Šīs regulārās konsultācijas turpinās, lai mēs varam izskatīt jebkurus jaunus notikumus.

Protams, mēs zinām, ka notiekošā olimpiskā kvalifikācija ir izaicinoša un ka tā prasa lielu elastību no jums, jūsu nacionālās olimpiskās komitejas un jūsu starptautiskās federācijas. Dažiem no jums bija jāmaina sacensību grafiks, treniņu un ceļojuma plāni, jo mainījās sacensību norises vieta un radās ceļošanas ierobežojumi. Vēlos personīgi pateikties jums par visu šo elastību un solidaritāti, tas ir patiess olimpiskais gars.

Varat būt droši, ka SOK turpina smagi strādāt, sadarbojoties ar nacionālajām olimpiskajā komitejām un starptautiskajām federācijām, lai rastu risinājumus šiem izaicinājumiem un šajos apstākļos nodrošinātu godīgu olimpisko kvalifikāciju.

Mēs turpināsim saņemt jaunumus katru dienu un sekosim Pasaules veselības organizācijas ieteikumiem. Mēs jums sniegsim šo uzticamo informāciju. Tas ļaus jums labāk pielāgoties situācijai visos jūsu sagatavošanās pasākumos ceļā uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Šajā ziņā tā ir viena no daudzajām SOK iniciatīvām, lai atbalstītu jūs spēles laukumā un ārpus tā - tieši vai ar jūsu nacionālās olimpiskās komitejas un starptautiskās federācijas starpniecību. Lūdzu, izmantojiet šīs priekšrocības un jums pieejamos resursus! Aicinu jūs uzturēt ciešus kontaktus arī ar attiecīgajiem sportistu pārstāvjiem.

Ceru, ka ar visu šo atbalstu jūs varēsiet pilnībā koncentrēties olimpiskajam gatavošanās procesam. Lūdzu, dodieties tālāk ar "pilnu tvaiku"! Tad mēs, olimpiskā sabiedrība, varēsim vēlreiz vienot visu pasauli miermīlīgās sacensībās. Tas padara olimpiskās spēles tik unikālas. Un jūs kā šīs olimpiskās sabiedrības galvenie dalībnieki iedvesmosiet miljardiem cilvēku visā pasaulē.

Ceru jūs redzēt Tokijas olimpiskajās spēlēs un novēlu visu to labāko."

Izmantotie resursi:
Athlete365 / insidethegames.biz


, 2020-03-06 16:16, pirms 4 gadiem
es nez kāpēc iedomājos, ka tiem sportistiem, kas sanervozējušies par Corona vīrusu, liks nomierināties ar Johanna Sebastiana Baha mūziku ... bet nē, izrādās, tas ir kāds sporta funkcionārs. Mja.
, 2020-03-06 16:18, pirms 4 gadiem
Baha muuzika ljoti nomierina, iesaku!
, 2020-03-06 16:23, pirms 4 gadiem
Autoram galīgi nejauši sanācis labs un gaumīgs joks...
, 2020-03-06 16:47, pirms 4 gadiem
spēles jau būs, bet iespējams ka tikai TV formātā bez skatītājiem klātbūtnē
, 2020-03-06 17:07, pirms 4 gadiem
J.S.Bahs. Rekviēms.
Dāvis Mārtiņš Daugavietis. Foto: Jaunā Vienotība

Sporta apakškomisija nosoda SOK rekomendācijas par krieviem un baltkrieviem

LETA. Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācija ļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensību apritē kā neitrāliem atlētiem nav pieņemama, uzsver Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix
12

Ukraina atzinīgi vērtē SOK lēmumu par Krievijas sportistu atgriešanos OS atlikšanu uz vēlāku laiku

LETA--AFP. Ukraina otrdien atzinīgi novērtēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu, šobrīd nepielaižot Krievijas sportistus dalībai nākamā gada olimpiskajās spēlēs Parīzē.
Anda Čakša. Foto: Izglītības un zinātnes ministrija
31

Čakša: ''Nav pieļaujams valsts finansējums sportistiem, kuri startē sacensībās ar krievu un baltkrievu sportistiem''

LETA. Nav pieņemams, ka Latvijas valsts budžeta finansējumu saņem sportisti, kuri piedalās vienās sacensībās ar Krievijas un Baltktrievijas sportistiem, intervijā LTV1 raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).