Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Vimbldonā trakā pirmdiena

Vimbldonā trakā pirmdiena
Agņeška Radvaņska
Foto: AP/Scanpix

Šodien pēc vienas dienas pārtraukuma atsāksies Vimbldonas tenisa turnīrs, tiekot aizvadītām visām 4. kārtas spēlēm – tātad jūsu uzmanībai 16 mači! Bez pieaugušo cīņām šodien uzmanība arī junioru turnīram, kurā otro reizi piedalīsies Aļona Ostapenko.

Vimbldonā vidējā svētdiena tradicionāli ir brīva, bet otrā pirmdiena tiek dēvēta par lieliskāko dienu tenisa kalendārā. Šajā dienā tiek izspēlētas visas 4. kārtas spēles – pa astoņiem mačiem vīriešu un sieviešu vienspēļu turnīros. No vienas puses lielisks spēļu klāsts, taču no otras puses – vairums maču pārklājas, tāpēc tenisa faniem jāizvēlas prioritātes.

Vīriešu turnīrs

Tomijs Hāss karjeras laikā uzvarējis trīs no piecām spēlēm pret Novaku Džokoviču. Viena uzvara bija šogad Maiami, bet pārējās divas 2009. gadā zāliena seguma. Vācijas veterāna faniem, kuriem patīk ticēt statistikai, optimismu varētu radīt apstāklis, ka Hāss Džokovičam uz zāliena seguma vēl nav zaudējis (2-0). Abas uzvaras gūtas dažu nedēļu laikā pirms četriem gadiem – vispirms Halles finālā 6:3, 6:7(4), 6:1, bet pēc tam arī Vimbldonas ceturtdaļfinālā – 7:5, 7:6(6), 4:6, 6:3.

Ja Džokovičs spēlēs tāpat kā sestdien pret Žeremiju Šardī, Hāsam variantu nebūs. Novaks visā mačā pie savas serves zaudēja tikai sešas izspēles, bet bez nepiespiestām kļūdām iztika līdz priekšpēdējam geimam. Pēdējos divos geimos ranga līderim trīs nepiespiestās kļūdas. Abi šogad tikušies jau divreiz – Maiami pārāks ar 6:2, 6:4 bija Hāss, bet Džokovičs revanšējās "French Open" ceturtdaļfinālā – 6:3, 7:6(5), 7:5.

Bijušais Vimbldonas finālists Tomāšs Berdihs ar Austrālijas talantu Bernardu Tomiku oficiālos mačos pagaidām nav ticies, bet neoficiālā pārbaudes turnīrā pirms gada Austrālijā Tomiks čehu pirmo numuru apspēlēja ar 4:6, 6:3, 6:4. Atskaitot pēdējo maču pret Kevinu Andersonu, Berdihs ar nopietniem pārbaudījumiem nav saskāries, kamēr Tomikam aiz muguras ir piecu setu uzvara pret Semu Kveriju, kā arī ļoti labs sniegums pret Rišāru Gaskē. Gan Berdihs, gan Tomiks var lepoties ar labu servi un graujošiem "forehand" sitieniem. Ja meklējiet maču, kurā varētu būt favorīta zaudējums, šī spēle domāta jums.

Vīriešu turnīrā šogad 4. kārtu sasnieguši tādi tenisisti kā Lukašs Kubots, Adrians Mannarino un Kenijs De Šepers – nevienam no trijotnes tik tālu nokļūt diez vai kāds prognozēja. Kubots vai Mannarino spēlēs ceturtdaļfinālā... Ježijs Janovičs ir favorīts spēlēt pret Jirgenu Melceru. Neskatoties uz savainojumiem, Andreasa Sepi barjeru vajadzētu pārvarēt Huanam Martinam Del Potro. Tas pats attiecas uz Endiju Mareju, kuram nav tiesību zaudēt Mihailam Južnijam.

Runā, ka Davids Ferers pret Aleksandru Dolgopolovu spēlējis ar pretsāpju līdzekļiem (potīte). Šodien Spānijas pirmais numurs sacentīsies ar Ivanu Dodigu. Horvāts līdz 4. kārtai ticis visnotaļ savdabīgā veidā – divi no viņa trim pretiniekiem (Filips Kolšraibers un Igors Saislings) izstājušies, vien Deniss Kudla uzveikts pabeigtā spēlē. Ferera savainojums ir iemesls, kāpēc viņš mačā pret Dodigu nav lielāks favorīts.

Vimbldona 2013, vīriešu vienspēles, 4. kārta

SpēleUnibet.com
(1) Novak Djokovic – (13) Tommy Haas1.09 – 8.00
(2) Andy Murray – (20) Mikhail Youzhny1.06 – 10.00
(4) David Ferrer – Ivan Dodig1.30 – 3.40
(7) Tomas Berdych – Bernard Tomic1.36 – 3.10
(8) Juan Martin Del Potro – (23) Andreas Seppi1.26 – 3.80
(24) Jerzy Janowicz – Jurgen Melzer1.25 – 3.90
Fernando Verdasco – Kenny De Schepper1.20 – 4.50
Lukasz Kubot – Adrian Mannarino1.62 – 2.25

Sieviešu turnīrs

Ja kungu turnīrā potenciāli klasisku spēļu ir mazāk, tad dāmu sacensībās saistošāku maču ir krietni vien vairāk. Serēna Viljamsa ir vienas uzvaras attālumā no 35. panākuma pēc kārtas. Tas viņai ļaus atkārtot māsas Venusas 2000. gadā iespēto. Lai to izdarītu, viņai jāuzvar vāciete Sabīne Liziki. Amerikāniete savai šodienas pretiniecei nepilnos trīs setos zaudējusi tikai četrus geimus – 6:1, 6:2, un 4:1 ar izstāšanos.

Protams, Serēna ir nešaubīga favorīte ne tikai šajā mačā, bet arī visā turnīrā. Liziki centrālais korts, kurā notiks šī spēle, ir mīļākais korts pasaulē, tāpēc varam būt droši, ka vāciete atdos visu, kas viņai būs. Vai ar to pietiks, lai sarūpētu sensāciju? Diez vai, taču, kas zina... Trijos no pēdējiem četriem Vimbldonas turnīriem (2010. gadā viņa nespēlēja) Liziki uzveikusi esošo "French Open" čempioni – Svetlanu Kuzņecovu, Na Lī un pērn Mariju Šarapovu. Vai šim sarakstam tiks pievienota Viljamsa?

Pagājušā gada fināliste Agņeška Radvaņska sacentīsies ar bulgārieti Cvetanu Pironkovu, kura savu labāko tenisu spēlē tieši uz zāliena seguma. Pironkova Vimbldonā divreiz sagrāvusi (abos mačos 6:2, 6:3) Venusu Viljamsu, 2010. gadā spēlējusi pusfinālā, gadu vēlāk ceturtdaļfinālā, bet pērn 2. kārtā netika garām Šarapovai, tiesa, zaudējot trīs setos. Radvaņskai ir graujošs 9-1 pārsvars savstarpējos mačos, bet Pironkova vienīgo uzvaru guvusi tieši uz zāliena, Agu pērn Īstbornā sasitot ar 6:2, 6:4.

Interesanta varētu izvērsties arī divu jaunās paaudzes tenisistu spēlē, kurā 20 gadus vecā Slouna Stīvensa sacentīsies ar gadu jaunāko Moniku Puigu. Abām arsenālā ir spēcīgi sitieni, kas krietni atvieglo spēli uz zāliena. Pirmajā kārtā uzvarot viegli divos setos, abus nākamos mačus gan Stīvensa, gan Puiga uzvarēja trīs setos. Abām tā būs pirmā savstarpējā spēle, Vimbldonā neviena tālāk par 4. kārtu līdz šim vēl nav tikusi. Favorīte ir Stīvensa, kura šogad "Grand Slam" turnīriem spēj īpaši noskaņoties – Melburnā uzveikta S. Viljamsa un sasniegts pusfināls, bet Parīzē 4. kārtā cienīgs zaudējums Šarapovai.

Britiem vairākus gadus Vimbldonā bijis pamats optimismam vīriešu turnīra sakarā, jo labi rezultāti bija Timam Henmanam un Endijam Marejam. Tagad saistošs ir arī sieviešu turnīrs, jo pirmo reizi kopš 1998. gada Lielbritānijai ir sava tenisiste 4. kārtā jeb otrajā nedēļā. Runa ir ar Loru Robsoni. Viņa iepriekšējā mačā izglābās no zaudējuma pret Marinu Erakoviču (1:6, 3:5) un šodien sacentīsies ar Igaunijas nemainīgo tenisa līderi Kaju Kanepi. Abas līdz šim nav spēlējušas savā starpā, neliela favorīte ir Kanepi. Igaunietei gan jāgatavojas spēlēt ne tikai pret Loru, bet arī pret tūkstošiem britu fanu. Viegli nebūs...

Pagaidām bez uzmanības otro nedēļu sasniegusi 2007. gada fināliste Mariona Bartoli. Ar pārsteiguma autores Karinas Knapas uzveikšanu francūzietei problēmām nevajadzētu rasties. Favorītes statuss savos mačos jāapliecina arī Petrai Kvitovai, Na Lī un Kirstenai Flipkensai.

Vimbldona 2013, sieviešu vienspēles, 4. kārta

SpēleUnibet.com
(1) Serena Williams – (23) Sabine Lisicki1.04 – 12.50
(4) Agnieszka Radwanska – Tsvetana Pironkova1.27 – 3.70
(6) Na Li – (11) Roberta Vinci1.43 – 2.75
(8) Petra Kvitova – (19) Carla Suarez Navarro1.25 – 3.90
(15) Marion Bartoli – Karin Knapp1.27 – 3.95
(17) Sloane Stephens – Monica Puig1.27 – 3.75
(20) Kirsten Flipkens – Flavia Pennetta1.35 – 3.15
Kaia Kanepi – Laura Robson1.72 – 2.08

Šodien spēlēs arī Ostapenko

Šodien pirmo maču junioru turnīrā aizvadīs Aļona Opstapenko (WTA 732.). 16 gadus vecā Latvijas tenisiste 1. kārtā sacentīsies ar Lielbritānijas tenisisti Harietu Dārtu, kurai mēneša beigās būs 17. dzimšanas diena. Dārtas vārda profesionālajā rangā nav, bet junioru ieskaitē viņai 77. vieta. Aļonai junioru rangā 47. pozīcija. Jau zināms, ka šī pāra uzvarētāja 2. kārtā sacentīsies ar junioru ranga vicelīderi Anu Konjuhu no Horvātijas. 15 gadus vecā tenisiste gada sākumā uzvarēja "Australian Open" junioru turnīrā, bet jūnijā Monpeljē izcīnīja pirmo ITF titulu (25 000). Ostapenko pērn Vimbldonā zaudēja 1. kārtā. Aļona Vimbldonā spēlēs arī dubultspēlēs, kur piedalīsies kopā ar igaunieti Aneti Kontaveitu. Vienspēļu turnīrs tiks sākts šodien ap plkst. 14:30 (otrais mačs 19. kortā).

Kur skatīties?

No labāk zināmajiem kanāliem Vimbldonu rāda BBC, ESPN, Tennis Channel, vācu un itāliešu Sky. Latvijas auditorijai tuvākais varētu būt NTV+ sniegtais pakalpojumu klāsts (krievu valodā). Vimbldona ir vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem, kuru nerāda Eurosport. Kā ierasts, būs iespējas skatīties internetā. Piemēram, šeit. Stabilas interneta tiešraides piedāvā Unibet.com. Šajā sakarā gan jāņem vērā, ka tas ir maksas pakalpojums. Proti, jābūt reģistrētam lietotājam un naudai kontā vai (ja ir tukšs konts) veiktai likmei pēdējo 24 stundu laikā.

Pilna šodienas spēļu programma pieejama šeit.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-01 09:33, pirms 11 gadiem
veiksmi Aļonai! kopā ar Kontaveitu vajadzētu tikt tālu. vienspēlēs smaga otrā kārta, bet arī tai var pāri tikt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-01 11:07, pirms 11 gadiem
sandis444 rakstīja: Kaijai un Lorai ar nav ne vainas
tu nopietni? tā igauniete izskatās pēc slaucējas...pie velna tavu gaumi
, 2013-07-01 11:12, pirms 11 gadiem
sandis444 rakstīja: Kaijai un Lorai ar nav ne vainas
tu nopietni? Ja skatās pēc ģīmja (ko reizēm nevajag darīt), tad Lorai ir tipisks britu ala McCartney feiss bet katram savs
, 2013-07-01 11:31, pirms 11 gadiem
Flavija forshaakaa..
, 2013-07-01 12:11, pirms 11 gadiem
Paskatījos uz Keņepes seju, gandrīz no krēsla nokritu - tur visas izskatās, kā Austrumvācijas vīrišķās drapes sarijušās...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-01 13:42, pirms 11 gadiem
sandis444 rakstīja: Kaijai un Lorai ar nav ne vainas
Par gaumēm ,protams,nestrīdas,bet Kaija Kanepi(ja Tu domā Kanepi)! ...Simona Halepi,tas jau cits kalibrs!
, 2013-07-01 14:32, pirms 11 gadiem
dale rakstīja: kas tev pret Makkartniju, vinsh savos 71 izskataas par tavu draudzeni labaak
Pret veco seru, man nekas, tikvien ka viņš klasisks anglis pēc izskata, Robsone arī. Kādam patīk, kādam ne.
Kura ir mana draudzene?
, 2013-07-01 14:34, pirms 11 gadiem
Cik saprotu, tad Kails Edmunds spēlēja pieaugušo vienspēlēs, turpina mix-double un sāk junioru vienspēles?
, 2013-07-01 14:34, pirms 11 gadiem
Sākums izskatās bezcerīgi.
Bet junioru teniss ar to ir interesants, ka nekad, neko nevar prognozēt!
, 2013-07-01 14:44, pirms 11 gadiem
Lukstiņš rakstīja: Sākums izskatās bezcerīgi.
Bet junioru teniss ar to ir interesants, ka nekad, neko nevar prognozēt!
nu jau viss ir mainījies
, 2013-07-01 14:49, pirms 11 gadiem
Aļonai ir video :d? spele jau ie 19 laukums????
, 2013-07-01 14:50, pirms 11 gadiem
Šeit pat izskatās, ka servētājai nav priekšrocību!
, 2013-07-01 14:52, pirms 11 gadiem
Video, laikam nav.
, 2013-07-01 14:53, pirms 11 gadiem
Martinecs rakstīja: Aļonai ir video :d? spele jau ie 19 laukums????
protams, ka video nav... bet ja bija 0-3 tad taču ir skaidrs, ka kaut kā aļonai spēle negāja
, 2013-07-01 15:00, pirms 11 gadiem
biij 4-3 Aļonas labā izskatās ka pirmo zaudēs 4-6
, 2013-07-01 16:01, pirms 11 gadiem
Nesaki hop, redz kā vāciete pirmo setu uzvarēja, vismaz kaut kas, apnikusi jau tā Viljamsa
, 2013-07-01 16:05, pirms 11 gadiem
Aļonai gan ātri beidzās dalība vimbldonā....
, 2013-07-01 16:10, pirms 11 gadiem
Serēna pārslēdza ātrumus
, 2013-07-01 16:19, pirms 11 gadiem
Britiem nav prātiņš, 6-7 spēlēm nevar izsekot. Galvenais, ka visas interesantas.
, 2013-07-01 16:47, pirms 11 gadiem
Dodiga nepietika spēka pret Fereru. Būtu otro setu taibreikā uzvarējis varbūt uz emocionālā būtu atradis rezerves bet fizuha Fereram ir fantastiska
, 2013-07-01 16:47, pirms 11 gadiem
Laba serve Kaiai un vieta 1/4 finālā. Pēc eisa, kur kāds pūlī bļāva aut, igauniete veltīja dažus skarbus vārdus britiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-01 17:07, pirms 11 gadiem
sandis444 rakstīja: Kas par dienu poļiem

viens no vinju puikiem tiks 1/2 finālā Wimbldonā jo 1/4 finala attiecbs skaidros Kubots - Janovičs - abiem uzvaras 5os setos


kkas neticams taa var notikt tikai Wimbldonā
Par neticamajām lietām atcerējos par Ivaniseviču kas sēdēja Dodiga mačā
, 2013-07-01 17:08, pirms 11 gadiem
2 poļi 1/4 finālā, paraugs, kā jākapājas.
, 2013-07-01 17:21, pirms 11 gadiem
Jāāāāāā Serēna ir ārā!
, 2013-07-01 17:53, pirms 11 gadiem
Nocīnījās otrajā geimā Južnijs un pazaudēja savu servi potom vēl. Laikam intriga zudusi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-01 19:00, pirms 11 gadiem
Marejs izslēdzies biku
Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.