Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Favorītēm Vimbldonā graujošas uzvaras

Favorītēm Vimbldonā graujošas uzvaras
Kamila Džordži
Foto: EMPICS Sport/Scanpix

Piektdien Vimbldonas dāmu vienspēļu turnīrā iztika bez pārsteigumiem, visām favorītēm uzvarot divos setos. Cīņu par titulu turpina arī ranga līdere Marija Šarapova, kura 4. kārtā pērnā gada pusfināla atkārtojumā tiksies ar vācieti Sabīni Liziki.

Marija Šarapova ar 6:1, 6:4 pieveica Taivānas tenisisti Sūveju Hsiehu. Otrajā partijā Maša atspēlējās no 2:4, uzvarot četrus geimus pēc kārtas. Krievietes pretiniece cīņā par ceturtdaļfinālu pirmdien būs Vācijas tenisiste Sabīne Liziki.

Viņa trīs setos tika galā ar amerikānieti Slounu Stīvensu – 7:6(5), 1:6, 6:2. Liziki maču sāka ar 3:0 izrāvienu, bet pie 5:4 uzņemšanā neizmantoja setbumbu (pretiniecei laba serve). Pirmā seta uzvarētāja tika noskaidrota taibreikā. Tajā amerikāniete bija vadībā ar 5:2, taču pamanījās zaudēt piecas izspēles pēc kārtas. Otrajā setā Liziki iegāza kļūdas, bet trešajā setā viss nostājās savās vietās.

Pērn Šarapova ar Liziki tikās pusfinālā, pašreizējai pasaules labākajai tenisistei uzvarot visnotaļ viegli ar 6:4, 6:3. Šarapova uzvarējusi visas trīs spēles pret Liziki, setu zaudējot tikai vienā gadījumā. Tas notika šī gada "Australian Open" 4. kārtā, kurā Šarapovai 3:6, 6:2, 6:3 uzvara.

Savā pēdējā Vimbldonas turnīrā 4. kārtu sasniegusi Kima Klijstersa. Beļģiete ar 6:3, 6:4 apspēlēja Veru Zvonarjovu. Krievietei otrā seta sākumā bija medpauze mugurai. Nokļuvusi iedzinējos ar breiku, Zvonarjova, kurai šī sezona izdevusies pagalam neveiksmīga, nolēma izstāties.

Klijstersas pretiniece 4. kārtā būs Vācijas labākā tenisiste Andželike Kerbere. Viņai šodien bija ļoti viegla spēle pret Kristinu Makheilu – 6:2, 6:3. Amerikāniete pirmajā setā izniekoja 10 breikbumbas, bet otrajā pēc 3:1 vadības iegūšanas zaudēja piecus geimus pēc kārtas.

Tikmēr dienas pārliecinošākā uzvara ranga 3. vietas īpašniecei Agņeškai Radvanskai. Poliete zem centrāla korta jumta sarūgtināja pēdējo britu dāmu tenisa pārstāvi vienspēlēs Hezeri Vatsoni – 6:0, 6:2.

Jāatzīmē arī 20 gadus vecā itāliete Kamila Džordži, kura no kvalifikācijas sasniegusi pamatturnīra otro nedēļu. Ranga 145. vietā esošā tenisiste šodien ar 6:3, 7:6(6) pieveica Nadju Petrovu. Krieviete otrajā setā bija vadībā ar 5:1 un neizmantoja arī vairākas setbumbas. Agresīvās spēles cienītāja Džordži 4. kārtā tiksies ar Radvansku.

Atlikušās astoņas 3. kārtas spēles tiks izspēlētas sestdien, savukārt svētdien, kā jau tas Vimbldonā pieņemts, būs brīvdiena.

Vimbldonas sieviešu vienspēļu turnīrs

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Maria Sharapova – Su-Wei Hsieh6:1 6:4
(3) Agnieszka Radwanska – Heather Watson6:0 6:2
(8) Angelique Kerber – (28) Christina McHale6:2 6:3
Kim Clijsters – (12) Vera Zvonareva6:3 6:4 (Zvonareva izstājās)
(15) Sabine Lisicki – Sloane Stephens7:6(5) 1:6 6:2
(17) Maria Kirilenko – Sorana Cirstea6:3 6:1
Camila Giorgi – (20) Nadia Petrova6:3 7:6(6)
(30) Shuai Peng – Arantxa Rus6:1 6:2

Atlikušās 3. kārtas spēles (sestdien)

Spēle
(2) Victoria Azarenka – Jana Cepelova
(4) Petra Kvitova – Varvara Lepchenko
(6) Serena Williams – (25) Jie Zheng
(10) Sara Errani – Yaroslava Shvedova
(14) Ana Ivanovic – (22) Julia Goerges
(21) Roberta Vinci – Mirjana Lucic
(24) Francesca Schiavone – Klara Zakopalova
Tamira Paszek – Yanina Wickmayer

4. kārtas pāri

Spēle
(1) Maria Sharapova – (15) Sabine Lisicki
(3) Agnieszka Radwanska – Camila Giorgi
(8) Angelique Kerber – Kim Clijsters
(17) Maria Kirilenko – (30) Shuai Peng

Izmantotie resursi:
2012 Wimbledon Championships Website - Official...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.