Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Dekmeijerei neizdodas iekļūt Vimbldonas 3. kārtā

Dekmeijerei neizdodas iekļūt Vimbldonas 3. kārtā
Līga Dekmeijere
Foto: AP/Scanpix

Zaudējumu ar rezultātu 3:6, 6:7(4) Vimbldonas dubultspēļu turnīra 2. kārtā šodien piedzīvoja Latvijas tenisa pārstāve Līga Dekmeijere. Spēlējot pārī ar ASV tenisisti Varvaru Lepčenko, viņa piekāpās ar 10. numuru izliktajām tenisistēm Rakelai Kopsai-Džounsai un Abigailai Spīrsai. Lai arĪ ticis piedzīvots zaudējums, tomēr jāpiemin, ka iekļūšana prestižā turnīra otrajā kārtā ir Līgas labākais sasniegums Vimbldonas tenisa kortos.

Vimbldonas turnīrā Līga Dekmeijere startē ceturto reizi savā karjerā. Līdz šim Dekmeijere otrajā kārtā nebija tikusi, taču aizvakar tas tika labots. Spēlējot pārī ar Varvaru Lepčenko (WTA dubultspēļu rangā - 435.), viņa trijos setos pārspēja zviedrietes Johannu Larsoni un Sofiju Arvidsoni un pirmo reizi iekļuva prestižā turnīra otrajā kārtā.

Šodien Līgai Dekmeijerei un Varvarai Lepčenko bija jāspēkojas ar ASV tenisistēm Rakeli Kopsu-Džounsu un Abigailu Spīrsu. ASV duets Vimbldonā šogad izlikts ar 10. numuru, tāpēc likumsakarīgi viņas arī bija favorītes uz uzvaru. Līgai abas pretienieces pazīstamas ir itin labi. Pirms mēneša notikušajā ''French Open'' tenisa čempionātā viņa, spēlējot pārī ar Tamarini Tanasugarnu, abas ASV tenisistes bija uzveikušas, tāpēc cerības uz panākumu bija arī šoreiz.

Mača sākums nedaudz smagāk aizritēja latvietes pārstāvētajam duetam - pirmajā geimā pretinieces tika līdz vienādi, bet piektajā geimā arī izdevās lauzt Dekmeijeres un Lepčenko servi, izvirzoties vadībā ar 3:2. Divus geimus vēlāk ar 10. numuru izliktajām tenisistēm bija vēl pāris iespējas palielināt savu pārsvaru, tomēr tās palika neizmantotas - 4:3. Kā izrādījās, tas arī bija pēdējais geims, ko Līgai un Varvarai izdevās uzvarēt pirmajā setā - vispirms ASV duets nospēlēja pārliecinoši pie savas serves, bet mirkli vēlāk iespēja lauzt Dekmeijeres/Lepčenko servi vēlreiz, uzvarot 6:3.

Otrā seta trešajā un ceturtajā geimā tenisistes apmainījās ar breikiem, taču turpinājumā dominēja servējošais duets, un otrā seta uzvarētāju noteikšanai nācās izspēlēt taibreiku. Jau pašā tā sākumā ASV tenisistes izvirzijās vadībā ar minibreiku un savu pārsvaru vairs neatdeva, uzvarot taibreikā ar 7:4, kas nozīmēja Dekmeijeres un Lepčenko izstāšanos no turpmākās dalības turnīrā. Spēles galarezultāts - 3:6, 6:7(4).

Par aizkļūšanu līdz Vimbldonas turnīra otrajai kārtai Dekmeijere un Lepčenko tikušas pie 9350 angļu mārciņām un 160 WTA dubultspēļu ranga punktiem.

  +2 [+] [-]

, 2012-06-29 17:44, pirms 12 gadiem
Dekmeijerei jābut kāpienam rangā jo 2 kārta gan Francijā gan Londonā nes papildus punktu bagāžu.Žēl ka nav Latvijai 2 tenisistes dubultspēlei.Londonā bija izjaukti vairāki spēcīgi pāri jo gatavojoties Olimpiādei pāri veidojās no vienas valsts sportistēm.Pāriniecei Lepčenko iespējams bija motivācijas problēma jo vakar negaidīti vienspēlē izslēdza Pavļučenkovu.Bet Līga malacis

  +1 [+] [-]

, 2012-06-29 20:50, pirms 12 gadiem
Guntars 19 rakstīja: Dekmeijerei jābut kāpienam rangā jo 2 kārta gan Francijā gan Londonā nes papildus punktu bagāžu.Žēl ka nav Latvijai 2 tenisistes dubultspēlei.Londonā bija izjaukti vairāki spēcīgi pāri jo gatavojoties Olimpiādei pāri veidojās no vienas valsts sportistēm.Pāriniecei Lepčenko iespējams bija motivācijas problēma jo vakar negaidīti vienspēlē izslēdza Pavļučenkovu.Bet Līga malacis
FO izstājās 3. kārtā. Ir Latvijai tenisistes dubultspēlēm, bet tenisā uzsvars ir kā individuālais sporta veids. Vienmēr sportists centīsies gūt panākumus individuāli. Ja tomēr talants izrādās par mazu, tad mēģina spēlēt pārī