Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

V. Viljamsa: "Gandrīz katra bumbiņa lidoja autā"

V. Viljamsa: "Gandrīz katra bumbiņa lidoja autā"
Venusa Viljamsa
Foto: AFP/Scanpix

Venusa Viljamsa pēc šodienas šokējošā zaudējuma Vimbldonas ceturtdaļfinālā bulgārietei Cvetanai Pironkovai atzina, ka situsi autos visu, ko vien varēja izsist un pretiniecei daudz nebija jādara, lai uzvarētu.

Viljamsa, kura Vimbldonā uzvarējusi piecas reizes un tiek dēvēta par Vimbldonas karalieni, šodien ar 2:6, 3:6 zaudētajā spēlē pieļāva 29(!) nepiespiestās kļūdas, kas ir galvenais zaudējuma iemesls.

Pati sportiste arī to apzinās: "Lielākā problēma bija tā, ka maz bumbiņu trāpīju laukumā. Šķita, ka viss, ko situ, lidoja autā. Protams, viņa spēlēja labi, taču atzīstu, ka šodien nebija tādas lietas, ko kortā izdarīju pareizi. Nedarbojās neviens sitiens – ne ar labo roku, ne bekhends, ne spēle pie tīkla... Lielākā vilšanās šoreiz ir nespēja spēlēt savu labāko spēli un pieļaut tik daudz kļūdu. Nebija tā, ka mani apspēlētu ar spēku vai galvu. Pati palīdzēju sev atrast izeju. Ko gan es tagad varu darīt? Jādzīvo tālāk! Ja man būtu laika mašīna..., taču man nav."

Venusai šomēnes palika 30 gadi. Neizbēgami radies jautājums par to, vai viņa nav domājusi mest mieru. "Kāpēc lai pārstātu spēlēt tenisu? Es to protu darīt labi. Vismaz vairumā dienu spēlēju labi, nevis slikti. Beigšu tad, kad spēlēšu pavisam drausmīgi. Lai mani piespiestu aiziet, gadā jābūt vairākām sliktām dienām, tāpēc pagaidām par beigšanu nevar būt ne runas."

Negaidīti ātri finišu Vimbldonā (vienspēlēs) sasniegusi arī Beļģijas tenisa līdere Kima Klijstersa, kura šodien trīs setos piekāpās krievietei Verai Zvonarjovai – 6:3, 4:6, 2:6.

"Protams, ka esmu vīlusies. Nebiju spējīga nodemonstrēt savu labāko tenisu brīžos, kad tas bija visvairāk nepieciešams. Viņa bija ļoti konsekventa. Vera kļūdījās ļoti maz, turpretī es – ļoti daudz," pēc spēles teica Klijstersa.

Beļģiete uzsvēra to, ka fiziski jutusies labi, taču viņas spēles kvalitāte bijusi zema: "Fiziskā ziņā viss bija kārtībā, taču, kā jau teicu, svarīgākajos punktos nespēju nospēlēt tik labi, cik tas bija nepieciešams. Jāsaka arī, ka viņa servēja ļoti labi, bet no otras puses – neliku pretiniecei smagi strādāt, lai izcīnītu punktus. Zvonarjova bumbiņu sit ļoti spēcīgi un "dziļi". Lai varētu uzvarēt izspēlēs, man vajadzēja spēlēt pa līnijām un "atvērt" kortu, kas ne vienmēr izdevās. Bekhends ir viņas stiprākais sitiens un to ir ļoti grūti "lasīt", jo Vera to parasti izdara pēdējā brīdī.

"US Open" čempione piebilda, ka nav atmetusi cerības kādreiz tomēr kļūt par Vimbldonas čempioni un šī turnīra sagatavošanos būtiski ietekmējis pavasarī Federācijas kausā gūtais savainojums: "5-6 nedēļas vispār nepieskāros bumbiņai. Tā nebija ideāla gatavošanās "Grand Slam" turnīram. Ja man nebūtu savainojuma, pirms Vimbldonas būtu spēlējusi 3-4 turnīrus."

Izmantotie resursi:
wimbledon.org


, 2010-06-29 21:19, pirms 14 gadiem
sūdīgi siti tad.. vajadzēja sist laukumā, pffff...

(joks)
, 2010-06-29 21:29, pirms 14 gadiem
Klau Venus!mož pavējš iepūta kortā???
, 2010-06-29 21:42, pirms 14 gadiem
Vienmēr jau nevar uzvarēt. Prieks, ka Venusa māk zaudēt ar cieņu!
, 2010-06-29 21:57, pirms 14 gadiem
Pēcjāņu sindroms ....
Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.