Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Nadals atkal zaudē pirmo setu, Janovičam turnīrs beidzies

Nadals atkal zaudē pirmo setu, Janovičam turnīrs beidzies
Rafaels Nadals
Foto: Reuters/Scanpix

ATP reitinga līderis Rafaels Nadals šonedēļ Vimbldonā visas trīs uzvaras guvis četros setos, allaž zaudējot 1. setu. Tā tas bija arī šodien pret Mihailu Kukuškinu – 6:7(4), 6:1, 6:1, 6:1. Lietus dēļ šodien neizdevās sākt divas no 3. kārtas spēlēm, bet vienu nepabeidza piektajā setā.

Mača 1. setā breikbumbu nebija vispār, Rafaels Nadals visu laiku atradās iedzinējos, jo Mihails Kukuškins servēja pirmais. Kazahstānas tenisists darbojās ļoti agresīvi, spāni regulāri dzenājot pa stūriem. Rafa pirms taibreika ar savu servi uzvarēja 15 izspēles pēc kārtas, bet taibreikā pret lieliski spēlējošo Kukuškinu bija bezspēcīgs, ar savu servi gūstot tikai divus punktus un saņemot loģisku pērienu – 4:7.

Kukuškins pirms Vimbldonas visas karjeras laikā bija uzvarējis tikai vienu maču uz zāliena seguma (2011. gadā Īstbornā), bet šonedēļ pirmajās divās kārtās ar 3-0 apspēlēja gan Dudi Selu, gan Franku Dančeviču. Taibreikā paņemtais sets pret Nadalu viņam tādējādi bija septītais pēc kārtas uzvarētais sets uz zāliena. Tikmēr Rafa turpināja nedēļas tradīciju – 1. sets zaudēts visos trīs mačos.

Kad bija nospēlētas precīzi divas stundas, Nadals ieguva pirmo breiku. Kukuškins 2. seta ceturtajā geimā ar lielisku servi novērsa vienu breikbumbu, taču Nadals tūlīt piespieda Kukuškinu izsist autā. Otrās breikbumbas izspēlē Mišam pirmā serve nepalīdzēja, bet vāju otro servi Rafa sodīja pēc pilnas programmas.

Kukuškins vairs nebija tik dominējošs izspēlēs no gala līnijas, un Nadals sestajā geimā nokārtoja vēl vienu breiku, to izdarot iespaidīgi. Nadals breikbumbas izspēlē trāpīja neatvairāmu diagonālo "forehand" sitienu stūrī, to izdarot skrējienā atmuguruski. 2. sets beidzās ļoti ātri, Nadalam gūstot graujošu uzvaru ar 6:1.

Tāds pats rezultāts bija arī atlikušajos divos setos. Kukuškinam manāmi neklausīja serve, bet garajās izspēlēs viņš vairs nespēja darboties tik agresīvi un precīzi kā 1. setā. Bez tam Nadals tagad ļoti graujoši uzbruka ar "forehand" sitieniem.

Kad bija nospēlētas divas stundas un desmit minūtes, Kukuškins ieguva savas abas breikbumbas. 4. setā pie rezultāta 0:2 viņam bija divas pēc kārtas, taču nevienu neizdevās realizēt, divreiz pēc kārtas izsitot autā. Otrajā gadījumā tas notika, atsitot pretinieka otro servi.

Nadala pretinieks 4. kārtā, "Grand Slam" turnīros tik tālu tiekot pirmo reizi, būs Austrālijas jaunais talants Niks Kirjoss. Viņš divu "wild card" ieguvēju mačā četros setos uzveica Jirži Veseliju – 3:6, 6:3, 7:5, 6:2. Atgādinām, ka Kirjoss iepriekšējā mačā piecos setos pārsteidzoši tika galā ar Rišāru Gaskē, atspēlējot deviņas mačbumbas. Pašreiz vēl 144. vietu ieņemošais Kirjoss pēc Vimbldonas debitēs ranga pirmajā simtniekā.

Tāpat kā Rafa, zem jumta šodien spēlēja arī septiņkārtējais čempions Rodžers Federers. Viņam kārtējā trīs setu uzvaru, pavisam viegli tiekot galā ar Santjago Hiraldo – 6:3, 6:1, 6:3. Rodžeram jubilejas 70. uzvara Vimbldonas kortos. Federers trīs mačos savu servi vēl nav zaudējis ne reizi. Šveicieša nākamais pretinieks būs Tomijs Robredo, kurš piecos setos ar 6:2, 6:4, 6:7(5), 4:6, 6:3 apspēlēja pagājušā gada pusfinālistu Ježiju Janoviču.

Janovičs šonedēļ visos trīs mačos spēlēja piecus setus. Ja Somdevu Devarmanu un Leitonu Hjuitu tādā veidā izdevās uzvarēt, tad sīksto Robredo gan ne. Robredo ir ļoti laba bilance piecu setu mačos: 15-4, uzvarot sešus pēc kārtas. Janovičs kopš pagājušā gada lieliskā starta Vimbldonā nevienā turnīrā nav spējis gūt vairāk par divām uzvarām. Visticamāk, pēc Vimbldonas Ježijs būs spiests pamest Top 50. Tikmēr Robredo Vimbldonā spēlē 13. reizi, bet šogad pirmo reizi ticis līdz 4. kārtai. Robredo vienīgo uzvaru pār Federeru 11 mačos guva pērn "US Open".

Sestdien neizdevās sākt divas vīriešu turnīra 3. kārtas spēles, bet vienu nepabeidza. Jāizceļ, ka pirmā svētdiena Vimbldonā tradicionāli ir brīvdiena. Savukārt turnīra otrajā pirmdienā parasti notiek visi 4. kārtas mači – gan sieviešu, gan vīriešu turnīrā. Šoreiz lietus dēļ, visticamāk, gaidāmas izmaiņas programmā.

Vimbldona 2014. Vīriešu vienspēles

3. kārtas rezultāti (28. jūnijs)

SpēleRezultāts
(2) Rafael Nadal – Mikhail Kukushkin6:7(4) 6:1 6:1 6:1
(4) Roger Federer – Santiago Giraldo6:3 6:1 6:3
(8) Milos Raonic – Lukasz Kubot7:6(2) 7:6(4) 6:2
(10) Kei Nishikori – Simone Bolelli3:6 6:3 4:6 7:6(4) 3:3 (tumsa)
(23) Tommy Robredo – (15) Jerzy Janowicz6:2 6:4 6:7(5) 4:6 6:3
Nick Kyrgios – Jiri Vesely3:6 6:3 7:5 6:2

3. kārtas atlikušās spēles

Spēle
(5) Stanislas Wawrinka – Denis Istomin
(9) John Isner – (19) Feliciano Lopez

4. kārtas pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic – (14) Jo-Wilfried Tsonga
(2) Rafael Nadal – Nick Kyrgios
(3) Andy Murray – (20) Kevin Anderson
(4) Roger Federer – (23) Tommy Robredo
(8) Milos Raonic – (10) Kei Nishikori/Simone Bolelli
(5) Stanislas Wawrinka/Denis Istomin – (9) John Isner/(19) Feliciano Lopez
(11) Grigor Dimitrov – Leonardo Mayer
(26) Marin Cilic – Jeremy Chardy

, 2014-06-28 18:40, pirms 10 gadiem
Nebutu visai loģiski,ja viņi ritdien nespēlēs, ples ja tagad netiks pabeigtas,iesakušās spēles,var sanakt,ka saka 6dien un pabeidz 2dien,jo 1dien un vispar ari 2dien laika apstakli bus,tikai lietus
, 2014-06-28 22:09, pirms 10 gadiem
Kur tu skaties, nākamās 3 dienas man rāda bez lietus.
3 veču mači paliek neizspēlēti. Pēc Rodžera varēja laist uz centrālā spēlēt. Bet nu briti ir un paliek pajoliņi.
, 2014-06-29 00:19, pirms 10 gadiem
Šogad Wimbldonas organizatori ir uzjautrinoši. Šodien Centrālais korts pēc Federera spēles bija brīvs gandrīz 4 stundas! Tajā pašā laikā tika atceltas 44 (!!!!) spēles. Bez komentāriem...
, 2014-06-29 00:35, pirms 10 gadiem
Es vēl varu pieņemt, ka vīru 3.kārtas spēli (tika atceltas divas spēles) varētu nepaspēt izspēlēt 4 stundās, bet cik neapķērīgam ir jābūt lai nepiedāvātu skatītājiem piem. jaukto dubultspēli, kas tiek spēlēta tikai līdz 2 uzvarētiem setiem?
Spēle Martina Hingisa /Bruno Suaress pret amerikāni/ķīnieti būtu lieliski iederējusies uz centrālā laukuma.
Šī nav pirmā un noteikti ne pēdējā reize, kad Vimbldonā spēļu grafiks ir absurds.
Un tā ir brīvā svētdiena ir tikpat nevajadzīga tradīcija kā spāņiem buļļu cīņas.
Pilnīgs sviests kas tur Vimbldonā šogad notiek!
, 2014-06-29 01:53, pirms 10 gadiem
Nupat ir kļuvis pieejams pirmdienas spēļu grafiks.
(Svētdiena kā jau tradicionāli ir brīvdiena. Tikai neredzu jēgu, jo neviens spēlētājs/a noteikti nav piedzīvojis pārslodzi nospēlējot 2 vai 3 spēles nedēļā, ko nevarētu teikt par spēļu grafiku nākamajai nedēļai)...
Piemēram, Vavrinka spēlēs 3.kārtas spēli un lai uzvarētu Vimbldonā viņam 7 dienās būs jāuzvar 5 (best of 5 sets) spēles.
Sievietēm ir vēl jautrāk! Piemēram, pērnā gada finālistei Ļisičkai būs jāuzvar 5 spēles 6 dienās.
Bet, piemēram, Federers, Nadals u.c. savu 4.kārtas spēli aizvadīs tikai otrdien (ja nelīs! ) un lai uzvarētu Vimbldonā viņiem 6 dienās (ja nelīs ) būs jāuzvar 4 spēles.
Vimbldonas turnīra ilgums ir 13 dienas, kamēr piemēram French Open regulāri noris 15 dienas.
Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.