Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Serēna Viljamsa būs izsēta Vimbldonā, Cibulkova neapmierināta

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Serēna Viljamsa būs izsēta Vimbldonā, Cibulkova neapmierināta
Serēna Viljamsa ar Vimbldonas trofeju
Foto: PA Wire/Scanpix

2. jūlijā startējošā Vimbldonas turnīra organizatori trešdien publicēja izsēto spēlētāju sarakstus. Sieviešu turnīrā starp izliktajām tenisistēm iekļauta ranga 183. vietā esošā septiņkārtējā čempione Serēna Viljamsa.

Vimbldonā izsēšana atšķiras no pārējiem trim "Grand Slam" turnīriem, tiesa, gandrīz vienmēr skar tikai vīriešu sacensības, kur izsēšanai tiek izmantota īpaša formula, ņemot vērā pēdējo divu gadu rezultātus uz zālāja seguma.

Šī iemesla dēļ vīriešu turnīrā ar pirmo numuru izlikts astoņkārtējais čempions Rodžers Federers, nevis ranga līderis Rafaels Nadals, kuram ir daudz pieticīgāki rezultāti uz zālāja.

Savukārt dāmām izsēšana tradicionāli notiek atbilstoši rangam, izņemot īpašus gadījumus, kad var tikt veikt korekcijas, lai iegūtu sabalansētu zaru.

Šogad izņēmuma kārtā pretimnākšana bija Serēnai Viljamsai, kurai Vimbldonā būs tikai otrais "Grand Slam" turnīrs pēc grūtniecības. Parīzē viņa bija starp neizsētajām tenisistēm, bet Vimbldonā amerikāniete būs izlikta, saņemot 25. numuru.

Viljamsas izsēšanu publiski atbalstījušas vairākas elites spēlētājas, kurām šāds turnīra organizatoru solis ir izdevīgs. Tas attiecas arī uz abām Latvijas tenisistēm Aļonu Ostapenko un Anastasiju Sevastovu, kuras izsētas atbilstoši šonedēļ rangā ieņemtajām vietām – 12. un 21. Citām izliktajām tenisistēm Vimbldonā ar Viljamsu nebūs iespējams tikties agrāk par 3. kārtu, bet neizsēšanas gadījumā viņa varēja trāpīties jau 1. kārtā.

Serēnas iekļaušana starp 32 izsētajām tenisistēm nozīmē to, ka tādu statusu nesaņems ranga 32. vietā esoša spēlētāja. Šobrīd tur atrodas Dominika Cibulkova, kura, protams, par notikušo nav sajūsmā: "Neuzskatu, ka tas ir pareizs solis, tas vienkārši nav godīgi. Es rangā esmu bijusi 4. vietā, kāpēc es neesmu izsēta, ja man tas pienākas?"

Izmantotie resursi:
The Championships, Wimbledon 2018 - Official...
https://www.bbc.com/sport/tennis/44...

  -1 [+] [-]

, 2018-06-27 15:04, pirms 6 gadiem
Cibulkovai tāpat uz zālītes nekas daudz nespīd un pretī tāpat nav teikts ka tiks uzreiz Aļona