Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vimbldonas pirmajā dienā uzmanības centrā Mugurusa un Kerbere

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vimbldonas pirmajā dienā uzmanības centrā Mugurusa un Kerbere
Vimbldona un Eiropas futbola čempionāts roku rokā
Foto: AFP/Scanpix

Plkst. 13:30 tiks dots starts Vimbldonas tenisa turnīram. Pirmajā dienā īpašu uzmanību nopelnījušas sezonas pirmo divu "Grand Slam" turnīru uzvarētajās Andželike Kerbere un Garbinje Mugurusa.

Garbinje Mugurusa – Kamila Džordži (11.lv prognoze: 1.30-3.60)

Pagājušā gada Vimbldonas fināliste Mugurusa, kura mēneša sākumā Parīzē izcīnīja savu pirmo "Grand Slam" titulu, šodien aizvadīs otro maču kopš triumfa "Roland Garros" kortos. Pirmā spēle viņai, šķiet, bija pārāk agri, Maljorkā ar ļoti nekvalitatīvu tenisu zaudējot Kirstena Flipkensai. Vimbldonā viņa 1. kārtā dabūjusi vienu no bīstamākajām neizliktajām tenisistēm itālietes Džordži personā.

Kamila zaudējusi pēdējās trīs spēles, cenšoties atgūt formu pēc savainojuma. Kad viņa ir labā formā, Džordži var nospēlēt patiešām iespaidīgi. Ja Mugurusa vēl nebūs atgājusi no "French Open" svinībām, mačs pret Džordži Spānijas pirmajai raketei var izvērsties patiešām sarežģīts. Džordži uzvarējusi divas no trim spēlēm pret Mugurusu.

Andželike Kerbere – Lora Robsone (11.lv prognoze: 1.05-9.75)

Vēl vienai šī gada jaunajai "Grand Slam" čempionei Kerberei arī ir grūtības ar spēles nostabilizēšanu pēc karjeras lielākās uzvaras. Kopš panākuma Melburnā Kerberei gājis raibi. Labākais turnīrs bija aprīlī Štutgartē, kur izcīnīts tituls. Kopš tā laika viņai četri zaudējumi sešos mačos. "French Open" viņa izstājās jau 1. kārtā, kad piekāpās Kiki Bertensai. Endžijai toreiz bija problēmas ar plecu – viņa servēja ar sāpēm. Tagad tādu grūtību vairs nav.

Par savainojumiem ļoti daudz zina Robsone, kuru droši var saukt par savas paaudzes talantīgāko Lielbritānijas tenisisti. Viņa ilgi nespēj atgriezties iepriekšējā līmenī pēc plaukstas locītavas problēmām. Abas tenisistes Vimbldonā tikās arī 2011. gadā, un toreiz trīs setu cīņā uzvarēja Robsone. Pārējās divās cīņās pārāka bijusi Kerbere. Abas tenisistes spēlē dažāda stila tenisu. Kerbere ir aizsardzības speciāliste, bet Robsone izteikti agresīva spēlētāja, kura mēdz daudz kļūdīties. Kerbere slavena ar spēju pretinieces piespiest kļūdīties.

Kei Nišikori – Sems Grots (11.lv prognoze: 1.06-8.50)

No vīriešu ranga pirmā desmitnieka spēlētājiem grūts turnīra sākums varētu būtu Nišikori, kurš pirms Vimbldonas tika pie kārtējā savainojuma (problēmas ar ribām), izstājoties no Halles turnīra. Japānim Vimbldonā 1. kārtā ielozēja zālāja seguma speciālistu Grotu. Austrālijas tenisists spēlē ļoti vienveidīgu tenisu. Ja tas ("serve&volley") darbojas, tad viņš uz zālāja var paveikt lielas lietas, t.i., mačos pret spēcīgiem pretiniekiem kādā setā tikt līdz taibreikam un tajā varbūt pat uzvarēt. Piemēram, pērn viņš vienu setu tādā veidā atņēma Rodžeram Federeram.

Nišikori Vimbldonā nekad nav spīdējis, šeit sakrājot saviem augstajiem standartiem pieticīgu 8-6 bilanci. Pirms diviem gadiem sasniegtā 4. kārta ir viņa labākais rezultāts šajā turnīrā. Pēdējie divi zaudējumi šeit bijuši pret Andreasu Sepi un Milošu Raoniču, bet pērn viņš savainojuma dēļ atteicās no 2. kārtas mača. Grots vēl nekad (0-7) nav uzvarējis Top 10 spēlētāju. Izcila servēšana kombinācijā ar vāju Nišikori spēli viņam var dot pamatu cerībām, ka šodien beidzot būs pirmā reize.

Pirmās dienas programma atrodama šeit.

  -1 [+] [-]

, 2016-06-27 11:22, pirms 8 gadiem
KoeficentI 1,06 un 1,05 un kāda tur intriga?