Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Del Potro kārtējā savainojuma dēļ nevarēs spēlēt Vimbldonā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Del Potro kārtējā savainojuma dēļ nevarēs spēlēt Vimbldonā
Huans Martins Del Potro. Foto: Zuma Press/Scanpix

Traumatiskais Argentīnas tenisists Huans Martins Del Potro trešdien Londonā guva ceļgala savainojumu, kā rezultātā viņam būs nepieciešama operācija, zaudējot iespēju spēlēt Vimbldonā un šauboties par spēlēšanu "US Open".

Del Potro savainojumu guva vakar, kad Londonā paslīdēja otrajā setā "Queen's Club" turnīra 1. kārtas mačā pret Denisu Šapovalovu. Viņš šo maču nospēlēja līdz galam un uzvarēja ar 7:5, 6:4, vēlāk pieņemot lēmumu atteikties no nākamās cīņas pret Felisiano Lopesu. Savukārt šodien kļuva zināms, ka viņam būs nepieciešama operācija.

Argentīnas tenisists vakar guva tādu pašu savainojumu, kāds viņam oktobrī lika pārtraukt pagājušo sezonu. Del Potro šogad pēc atgriešanās piedalījies tikai piecos turnīros, sakrājot 8-4 bilanci. Viņam ir divi ceturtdaļfināli – Delrejbīčā un Romā, kā arī "French Open" astotdaļfināls.

Del Potro pārcietis četras plaukstas locītavu operācijas – trīs kreisajai rokai un vienu labajai, zaudējot daudz laika 2014. un 2015. gadā, šo divu sezonu laikā piedaloties tikai sešos turnīros.

Neskatoties uz daudzu turnīru izlaišanu arī pēdējo astoņu mēnešu laikā, bijušais pasaules trešais numurs šobrīd ATP rangā vēl ir 12. vietā, jo viņa kontā vēl ir "US Open" fināla punkti (1200), kā arī 360 punkti no Vimbldonas ceturtdaļfināla. Vimbldonas turnīrs sāksies 1. jūlijā.

Izmantotie resursi:
https://www.atptour.com/en/news/del...