Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Krejčīkova un Sinjakova "French Open" titulam pievieno Vimbldonas kroni

Krejčīkova un Sinjakova "French Open" titulam pievieno Vimbldonas kroni
Barbora Krejčīkova un Kateržina Sinjakova
Foto: Reuters/Scanpix

Čehijas tenisistes Barbora Krejčīkova un Kateržina Sinjakova triumfēja otrajā "Grand Slam" dubultspēļu turnīrā pēc kārtas, svinot panākumu Vimbldonā. Vīriešu sacensībās triumfs amerikāņiem Maikam Braienam un Džekam Sokam.

Krejčīkova un Sinjakova uzvar čehu finālā

Dāmu dubultspēlēs visas četras finālistes ir čehietes, lai gan viena pārstāv ASV. Ar trešo numuru izliktā Krejčīkovas un Sinjakovas komanda titula mačā ar 6:4, 4:6, 6:0 pieveica Kvetu Peški un Nikolu Melikāru, kuras bija izliktas ar 12. numuru. Čehijā dzimusī, bet ASV pārstāvošā Melikāra (tā ir viņas amerikāņu uzvārda versija) ir zināma kā Nikola Meliharova.

Jūnijā "French Open" triumfējušās Krejčīkova un Sinjakova spēlēja otrajā "Grand Slam" finālā pēc kārtas. Kamēr Krejčīkovai ir divi "Grand Slam" fināli un abi kopā ar Sinjakovu, Kateržinai ir trīs. Viņa pērn kopā ar Luciju Hradecku tika līdz "US Open" finālam.

Interesanti, ka 22 gadus vecās Krejčīkova un Sinjakova pirms pieciem gadiem junioru līmenī vienā komandā uzvarēja "French Open", Vimbldonā un "US Open", bet tagad viņām 2/3 no tā sasnieguma izdevies atkārtot pieaugušo konkurencē.

Peške, kura 2011. gadā Vimbldonā uzvarēja kopā ar Katarinu Srebotniku, izcīnot savu joprojām vienīgo "Grand Slam" dubultspēļu titulu, pirmdien nosvinēja 43. dzimšanas dienu. Tikmēr 24 gadus vecā Melikāra pirmoreiz spēlēja "Grand Slam" finālā, iepriekš šajā līmenī ne reizi netiekot tālāk par 3. kārtu. Nikola vēlāk ar Austrijas tenisistu Aleksandru Peju uzvarēja jaukto dubultspēļu turnīrā.

Pagājušā gada čempiones Jekaterina Makarova un Jeļena Vesņina titulu nevarēja aizstāvēt, jo Vesņina Vimbldonu izlaida savainojuma dēļ. Makarova spēlēja kopā ar Veru Zvonarjovu un zaudēja 2. kārtā.

Ar pirmo numuru izliktais Timejas Babošas un Kristinas Mladenovičas duets, kas janvārī triumfēja "Australian Open", Vimbldonā izstājās ceturtdaļfinālā. Baboša pirmdien kļūs par WTA dubultspēļu ranga līderi, par divām pozīcijām labojot savu pašreizējo rekordu.

Maiks Braiens atkārto Ņūkomba rekordu

Ar septīto numuru izliktie Maiks Braiens un Džeks Soks finālā ar 6:3, 6:7(7), 6:3, 5:7, 7:5 pieveica 13. izsēto duetu Ravens Klāsens/Maikls Venuss (DĀR/Jaunzēlande). Amerikāņi tikai vienreiz zaudēja savas serves geimā, kas notika Braiena kļūdas dēļ. 4. setā servējot pie 5:6, Maiks atspēlēja trīs setbumbas, bet ceturtās setbumbas izspēlē otrās serves brīdī uzkāpa uz līnijas, izdzirdot skaļu "foot fault!" Izšķirošai sets tumsas dēļ tika spēlēts zem galvenā korta jumta. Vienīgais breiks notika priekšpēdējā geimā. Nedaudz agrāk – astotajā geimā – lielisku breika iespēju palaida garām Klāsens, kurš pārāk spēcīgi uzsita ar "forehand" apvedošo sitienu.

40 gadus vecais Maiks otrajā "Grand Slam" turnīrā pēc kārtas spēlēja bez sava dvīņubrāļa Braiena, kurš maijā Madrides "Masters 1000" turnīra finālā guva gurna savainojumu. Tādēļ pārtrūka Braienu 76 pēc kārtas kopā nospēlētu "Grand Slam" turnīru sērija. Maiks "French Open" piedalījās kopā ar Semu Kveriju, zaudējot 1. kārtā, bet tagad Vimbldonā tituls kopā ar Soku, ar viņu kopā spēlējot vien otrajā turnīrā. Pirmais bija jūnijā Londonā, kur abi tika līdz finālam.

Abi brāļi kopā izcīnījuši 16 "Grand Slam" titulus – sešus Melburnā, piecus Ņujorkā, trīs Vimbldonā un divus Parīzē. Brāļi pēdējo reizi uzvarēja 2014. gadā "US Open". Maikam tagad pirmais "Grand Slam" tituls bez brāļa palīdzības un summā 17 "Grand Slam" trofejas, atkārtojot Austrālijas tenisistam Džonam Ņūkombam piederošo rekordu.

Braiens jaunnedēļ atgriezīsies ATP dubultspēļu ranga 1. vietā, kļūstot par visu laiku vecāko ranga līderi.

Tikmēr Sokam otrais Vimbldonas tituls ar dažādiem pāriniekiem. Viņš 2014. gadā uzvarēja kopā ar Kanādas tenisistu Vaseku Pospišilu, toreiz finālā pieveicot brāļus Braienus.

Klāsenam "Grand Slam" finālos 0-2 bilance, bet Venuss ir izcīnījis vienu titulu (1-1), pagājušajā gadā negaidīti kopā ar Raienu Herisonu uzvarot "French Open".

Pagājušā gada Vimbldonas čempioni Marselu Melu un Lukašs Kubots zaudēja 2. kārtā.


Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.