Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Džokovičam sestais fināls Vimbldonā un 25. "Grand Slam" līmenī

Džokovičam sestais fināls Vimbldonā un 25. "Grand Slam" līmenī
Novaks Džokovičs. Foto: AP/Scanpix

Četrkārtējais čempions Novaks Džokovičs (ATP 1.) Vimbldonas pirmajā pusfinālā ar rezultātu 6:2, 4:6, 6:3, 6:2 uzvarēja Roberto Bautistu Agutu (ATP 22.), sesto reizi iekļūstot Vimbldonas finālā, kas viņam būs 25. "Grand Slam" fināls.

Džokovičs startā ieguva 3:0 pārsvaru, izmantojot pirmoreiz "Grand Slam" pusfinālā spēlējušā spāņa nervozo un neprecīzo tenisu. Bautista Aguts pirmajā servēšanas reizē (otrajā geimā) trīs bumbiņas aizsūtīja autā, bet vienu raidīja tīklā. Serbijas tenisists Bautistu Agutu vēlreiz nobreikoja arī seta pēdējā geimā, kad Roberto liela kļūda setbumbas izspēlē. Džokovičs ar grūtībām atsita lielisku Bautistas Aguta pirmo servi, bet Roberto pēc tam nespēja trāpīt tukšā laukumā, bumbiņu raidot pāri gala līnijai.

Bautista Aguts nomierinājās un 2. setā spēlēja daudz labāk, gūstot revanšu. Viņš trešajā geimā dabūja divas breikbumbas un realizēja jau pirmo, labajā stūrī neatvairāmi uzsitot ar diagonālo "forehand". Breiks ātri nostiprināts, izvirzoties vadībā ar 3:1. Džokovičam tūlīt atkal 15:40 deficīts serves geimā. Bautista kļūdījās pirmās breikbumbas izspēlē, izsitot autā, bet otro breikbumbu Džokovičs atspēlēja ar eisu. Džokovičam iespēju atspēlēties nebija, samierinoties ar 4:6 zaudējumu.

3. setā pirmā breikbumba bija jāgaida līdz sestajam geimam, kas beidzās ar Džokoviča "smešu" 22 sitienus garas izspēles beigās – 4:2. Roberto nākamajā geimā bija divas breikbumbas. Viņš neizmantoja pirmo breikbumbu, no labas pozīcijas iesitot tīklā, bet otrās breikbumbas izspēle bija Džokoviča šedevrs. Viņš piespieda spāni iesaistīties viņam nepatīkamā diagonālo "backhand" sitienu sacensībā, beigās mainīja virzienu un 45(!) sitienu garu izspēli pabeidza ar "backhand" raidījumu gar kreiso sānu līniju. Džokovičs tika līdz 5:2, seta turpinājumā katram tenisistam viens komfortabls serves geims.

Ieguvis 2-1 pārsvaru setos, Džokovičs bija apņēmības pilns 4. setā Bautistu Agutu salauzt jau pašā sākumā. Roberto ilgā pirmajā geimā atspēlēja trīs breikbumbas, bet trešajā geimā neatspēlējās. Bautista Aguts breikbumbas izspēlē bumbiņu raidīja pāri gala līnijai ar "backhand". Viņam neveiksmīgs arī nākamais serves geims, kad pēc "dropšota" kļūdas ieraudzīta vēl viena breikbumba. Džokovičs ar "forehand" uzbruka pretinieka vājajai "backhand" pusei, piespiežot Bautistu Agutu trāpīt tīklā. Spānijas tenisists otro geimu setā ieguva ar savu servi pie rezultāta 1:5. Džokovičam nākamajā geimā vajadzēja piecas mačbumbas, lai tiktu vaļā no Spānijas tenisista.

Abi tenisisti šogad tikās trešo reizi, pirmajos divos mačos uzvarēja Bautista Aguts, kurš abas uzvaras guva sezonas pirmajā pusē, kad Serbijas tenisistu janvārī pieveica Dohā (3:6, 7:6(6), 6:4) un martā uzvarēja Maiami (1:6, 7:5, 6:3). Džokovičs Spānijas tenisistu uzvarējis visos četros "Grand Slam" dueļos, abiem vienmēr spēlējot četrus setus. Novakam visu maču bilancē tagad ir 8-3 pārsvars.

Četrkārtējais čempions Džokovičs sesto reizi sasniedza Vimbldonas finālu (4-1), kas viņam būs 25. "Grand Slam" fināls (15-9). Pašreizējais Vimbldonas čempions Džokovičs cenšas otro reizi iegūt divus Vimbldonas titulus pēc kārtas. Viņš pirmoreiz izcēlās 2014. un 2015. gadā.


, 2019-07-12 18:26, pirms 5 gadiem
Ja bez tā viena seta, kur serves nesagāja un Bautista adaptējās, tad bez variantiem. Spēle toties bija ļoti skatāma.
, 2019-07-12 20:12, pirms 5 gadiem
Fedjam 1 setam tik pietika jaudas.
, 2019-07-12 22:44, pirms 5 gadiem
nicks rakstīja: Fedjam 1 setam tik pietika jaudas.
Ja?
, 2019-07-12 23:38, pirms 5 gadiem
nicks rakstīja: Fedjam 1 setam tik pietika jaudas.
Baigi zemu Tu viņu novērtēji, 38 gadu vecumā spēlēja ar prātu, neskrēja ar galvu sienā zaudētā otrā sētā, noteikti tas nostrādāja un Federer ir finālā.
Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.