Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Norietis

"Nogremdēja" pati sevi

"Nogremdēja" pati sevi
Rakete izkritusi no Aļonas Ostapenko rokām
Foto: Erika Tanaka

Pusfināls - tas ir lieliski un pat nedaudz negaidīti, bet paliks mieles, ka varēja vairāk - šādi jāvērtē Aļonas Ostapenko sniegums 2018. gada Vimbldonā. Mačā pret vācieti Angeliku Kerberi viss bija "uz Aļonas raketes", bet tas uzskatāmi parādīja, ka mūsu meitenei vēl jākrāj līdzīgu situāciju pieredze.

Ceturtdiena ievadīja četras pēdējās turnīra dienas un tā bija pirmā, kurā rakstošo mediju pārstāvjiem bija iepriekš jāpiesakās, lai tiktu pie iespējas mačus vērot klātienē. Ja pieprasījums ir lielāks nekā vietu tribīnēs, orgkomiteja izvērtē, kuram žurnālistam dot priekšrocības. Tā kā laukumā devās Latvijas pārstāve, pat nepieļāvu iespēju, ka man varētu neiedot biļeti, tomēr bija interesanti pašu procesu. Beigās preses loža bija tikai uz pusi piepildīta, tāpēc kurvīti acīmredzot nesaņēma neviens no gribētājiem.

Aļona sāka ļoti agresīvi, bieži liekot Kerberei cerībā nolūkoties, vai bumbiņa kritīs laukuma stūrī vai aiz līnijas. Pirmie seši septiņi geimi bija vienas aktrises (Ostapenko) teātris, kurā neatvairāmi sitieni viņas izpildījumā mijās ar kļūdām. Aļona teic, ka tāda esot bijusi sākotnējā stratēģija: "Ar Kerberi jāspēlē agresīvi, jārada uz viņu spiediens, lai viņa sāk kļūdīties. Nezināju gan, ka laukums būs tik lēns. Spēlēju tur pirmajā kārtā un jau tad šķita, ka tas ir lēns, kamēr ārējos kortos viss notiek daudz ātrāk. Daudzas reizes, kad iepriekš situ neatvairāmi, šodien bumbiņa lidoja atpakaļ. Šajā līmenī daudz kas ir atkarīgs arī no veiksmes: ja paveicas, ir labi, ja nepaveicas, mačs pagriežas pretējā virzienā."

Neizmantojusi iespēju izvirzīties vadībā ar 4:2 un vēlāk 4:3, Ostapenko spēle pajuka - viņa turpināja bliezt pa bumbiņu, kaut gan bija acīmredzami, ka divu trīs sitienu stratēģija nenes rezultātu un panākumam nepieciešama pacietīgāka spēle. Kā norādījuši ārvalstu tenisa pazinēji, Ostapenko galvenā problēma ir B plāna trūkums. Proti, ja iecienītā (ieplānotā) taktika nedod augļus, rodas apjukums. Šis mačs tam bija apliecinājums.

Pirmā seta izskaņā un otrā sākumā zaudējusi septiņus geimus pēc kārtas (no 3:2 rezultāts kļuva 3:6 un 0:3), Aļona pārslēdzās. Vairs nemēģināja par katru cenu priekšlaicīgi pabeigt izspēli. Mača pēdējie geimi pierādīja, ka cīnīties ar Vācijas tenisisti bija reāli. Pagājušogad no līdzīgas situācijas (0:3 otrajā setā) Aļonai izdevās saglābt "Roland Garros" finālu pret Simonu Halepu. Šoreiz nesanāca. Jāuzteic Kerbere, kura izšķirošajos brīžos demonstrēja labāko sniegumu. Divus no saviem trim eisiem vāciete ieservēja, kad mūsu tenisistei bija breikbumba, tostarp pēdējā geimā.

"Mēģināju pamainīt stratēģiju, dod iespēju sist viņai pašai, tostarp arī pēc serves, bet dažos momentos sasteidzu un sataisīju kļūdas. Pati zaudēju maču. Kerbere labi spēlēja un maz kļūdījās, bet mani sitieni šādā laukumā nebija efektīvi. Nākamreiz būs jāpamaina spēle un jābūt pacietīgākai," komentēja Latvijas tenisiste.

Londonas publikas simpātijas Ostapenko jau ieguvusi. Kādas bija līdzjutēju ovācijas, kad Ostapenko atspēlēja mačbumbu un otrajā setā panāca 2:5! Viņi negribēja, lai pirmais pusfināls beigtos pēc nieka 60 minūšu cīņas. Kopumā - mūsu tenisistei vēl jākrāj pieredze. Uz pārējo pusfinālistu fona 21 gadus vecā Ostapenko ir jauniņa - Julijai Georgesai ir 29 gadi, Kerberei 30, bet Serenai Viljamsai - 36. Arī izcīnīto titulu ziņā - Aļonai ir tikai divi. Pasaules rangā jaunedēļ Ostapenko būs vienpadsmitā un viņai jācīnās, lai atgrieztos labāko desmitniekā.


, 2018-07-12 19:58, pirms 6 gadiem
Vismaz pati par to (vienveidīgumu un sasteigšanu) sāk runāt. Nākošais solis - darīšana.
, 2018-07-12 20:18, pirms 6 gadiem
Vēl kādam viņai jāpasaka, ka Vimbldonā pieņemts kortu pēc spēles atstāt reizē.
, 2018-07-12 21:01, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Vēl kādam viņai jāpasaka, ka Vimbldonā pieņemts kortu pēc spēles atstāt reizē.
Kur to rāvi?
, 2018-07-12 21:14, pirms 6 gadiem
pūce rakstīja: Kur to rāvi?
Vēsturiska tradīcija no laikiem, kad spēles skatījās karaliene un abi/abas spēlētāji/spēlētājas reizē gāja viņai paklanīties. Vienkārši esmu gudrs (un māku guglēt).
https://twitter.com/camerlengo73_2/...
, 2018-07-12 21:32, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Vēl kādam viņai jāpasaka, ka Vimbldonā pieņemts kortu pēc spēles atstāt reizē.
Komentētāji piebilda, ka Federers gan del Potro esot pagaidījis.
, 2018-07-13 00:22, pirms 6 gadiem
Aste rakstīja: Komentētāji piebilda, ka Federers gan del Potro esot pagaidījis.
Gan jau ka Nadals.

Bet Aljona mācās PR ātrāk apgūt nekā slaisu
, 2018-07-13 13:41, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Vēsturiska tradīcija no laikiem, kad spēles skatījās karaliene un abi/abas spēlētāji/spēlētājas reizē gāja viņai paklanīties. Vienkārši esmu gudrs (un māku guglēt).
https://twitter.com/camerlengo73_2/status/1012682443923574790
Jā, šito jau ievēroju Gulbja mačos un dažos citos, ka zaudētāji pagaida uzvarētāju un tikai tad noiet no laukuma. Ļoti interesanti īstenībā. Nekur citur tā nav. Paldies par info!
Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.