Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Kverijs satriec Vimbldonas čempionu Mareju un sasniedz pirmo "Grand Slam" pusfinālu

Kverijs satriec Vimbldonas čempionu Mareju un sasniedz pirmo "Grand Slam" pusfinālu
Endijs Marejs un Sems Kverijs
Foto: AP/Scanpix

Sems Kverijs otro gadu pēc kārtas Vimbldonā pieveica ranga līderi un turnīra esošo čempionu vienā personā, pērn gūtajai uzvarai pār Novaku Džokoviču šodien pievienojot panākumu pret Endiju Mareju – 3:6, 6:4, 6:7(4), 6:1, 6:1. Kverijs piektdien savā pirmajā "Grand Slam" pusfinālā tiksies ar Marinu Čiliču, kurš šodien arī uzvarēja piecu setu mačā – 3:6, 7:6(6), 7:5, 5:7, 6:1 pret Žilu Milleru.

Kverijs atkal Vimbldonā uzvar ranga līderi un čempionu

Ar savu aizsardzības tenisu Kverijam sagādājot lielas galvassāpes, Marejs izvirzījās vadībā ar setu un breiku, šķietami droši dodoties uzvaras virzienā, bet pēc tam pēkšņi viss mainījās. Marejs 2. setā no 4:3 zaudēja trīs geimus pēc kārtas, ieskaitot divus ar savu servi. Marejam astotajā geimā pie 4:3, 15:30 "dropšots" tīklā, un Kverijs, uzbrūkot servei, sev izkārtoja vieglu breikbumbas realizāciju izgājienā pie tīkla. Savukārt, Marejam servējot pie 4:5, Kverijs izmantoja otro breikbumbu jeb tagad setbumbu, spēcīgi un precīzi uzsitot ar diagonālo "backhand".

Marejs 3. setā atkārtoja 1. setā iespēto, Kveriju nobreikojot jau amerikāņa pirmajā servēšanas reizē. Endijs vēlāk nespēja izservēt setu, kad pie 5:4 nospēlēja nesakarīgu geimu. Kveriju taibreikā salauza viena ļoti neveiksmīga epizode. Sems pie ceturtā punkta izspēlē iesita tīklā "smešu", kad Marejs aiz gala līnijas vairākas reizes "pacēla" bumbiņu. Tā uzdāvinot pretiniekam pirmo minibreiku, Kverijs taibreikā vairs neatguvās.

Kverijs 4. setā regulāri uzbrukuma Mareja vājām servēm, izspēles diktēja ar spēcīgiem "forehand" uzbrukumiem un nopelnīja trīs breikus – pirmais bija "sausais" trešajā geimā, tobrīd nosakot seta turpinājuma toni.

Sems pēdējos divos setos servēja fenomenāli, 4. setā paņemot 12 no 15 punktiem, ieskaitot visus 10 ar pirmo servi. Savukārt 5. setā 16 no 17 punktiem, atkal esot perfekts ar pirmo servi (12/12). Marejs arī 5. setā uzvarēja tikai vienā geimā, turpinot gan vāji servēt, gan arī neveiksmīgi spēlējot garajās izspēlēs. Kverijs vairākas reizes tika klāt Mareja "dropšotiem" un bija pārāks arī asās sitienu apmaiņās no gala līnijas.

Kverijs otro reizi (2-9) pieveica ranga līderi. Pirmo uzvaru viņš guva pirms gada Vimbldonas 3. kārtā pret Novaku Džokoviču. Marejs tikai otro reizi (7-2) zaudēja Kverijam, kuram vienīgo iepriekšējo zaudējumu piedzīvoja 2010. gada amerikāņa mājās Losandželosā. Marejs Vimbldonā pirmoreiz zaudēja tenisistam, kurš rangā atrodas ārpus Top 20. Līdz šim rangā viszemāk esošais tenisists, kurš Endiju pieveicis Vimbldonā, bija Davids Nalbandjans (#19), kurš Mareju 2005. gadā pieveica skota debijas Vimbldonā. Kverijam šobrīd 28. vieta.

Kverijam trešdien bija otrais "Grand Slam" ceturtdaļfināls. Arī pirmo viņš spēlēja Vimbldonā, kad šeit pirms gada zaudēja Milošam Raoničam. Kverijs pirmo pusfinālu sasniedza 42. "Grand Slam" turnīrā. Tas ir rekords, līdz šim visvairāk turnīru pirmā pusfināla sasniegšanai vajadzēja Markam Vudfordam (38). Kverijs tenisa lielvalstij ASV šodien nodrošināja pirmo vīriešu "Grand Slam" pusfinālu kopš 2009. gada, kad Vimbldonas finālu sasniedza Endijs Rodiks.

Millers vēl vienā piecu setu mačā "neizdzīvo"

Millers 1. setā izmantoja Čiliča daudzās kļūdas vienkāršās izspēlēs un uzbrukuma iespējas otrajai servei. Ar "forehand" pa līniju bumbiņu atsitot pēc horvāta otrās serves, Millers septītajā geimā realizēja breikbumbu. Ar šo breiku viņam pietika uzvarai setā, jo Čiličam iespēju atspēlēties nebija, bet seta pēdējā geimā Marins vēlreiz zaudēja servi. Mača pavērsiens notika 2. seta otrajā pusē, kad Millers divreiz neizmatoja iespējas nodrošināt divu setu pārsvaru.

Viņam astotajā geimā bija trīs breikbumbas un noteikti jāizmanto vidējā, taču viņš, izveidojis teicamu uzbrukumu, bumbiņu no neliela attāluma ietrieca tīklā ar diagonālo "forehand", kad Čiličs nebūtu spējis aizsargāties. Millers vēlāk taibreikā nenosargāja minibreika pārsvaru, to izsējot ar "serve&volley" kļūdu. Millers pie 5:6 ar eisu atspēlēja setbumbu, bet pēc tam pieļāva dubultkļūdu, un Čiličs otro setbumbu, kas viņam bija pirmā ar savu servi, spēja izmantot, Milleru no aizsardzības pozīcijas apspēlējot ar diagonālo apvedošo sitienu.

3. setā breikbumbu nebija līdz pat pēdējam geimam, kad Čiličs ieguva uzreiz trīs pēc kārtas, visām esot setbumbu vērtībā, un Millers no 5:6, 0:40 bedres ārā netika. Viņš pirmo setbumbu atspēlēja ar spēcīgu pirmo servi, otro novērsa ar "serve&volley" gājienu, bet trešās setbumbas izspēlē tāds gājiens neizdevās, bumbiņu raidot tīklā.

Čiličam 4. setā breika iespēju netrūka, taču 0/4 realizāciju vēlāk nācās nožēlot, jo Marins pie 5:5 nospēlēja vāju geimu un servi zaudēja "sausā". Millers pēc tam viegli izservēja setu, kas viņam nozīmēja otro reizi trīs dienu laikā spēlēt piecu setu dueli.

Millers aizvakar 4:48 stundu ilgā mačā, pēdējā setā uzvarot ar 15:13, pieveica Rafaelu Nadalu, gūstot karjeras lielāko uzvaru. Vēl vienai "maratona" uzvarai viņam spēka pietrūka, un Millers 5. setā tik vien spēja, kā gūt goda geimu, to izdarot ar pēdējo iespēju, proti, pie rezultāta 0:5.

Čiličam tagad ir perfekta 3-0 bilance pret Milleru, viņu šovasar otro reizi uzveicot zālāja seguma turnīrā Londonā, iepriekš to paveicot "Queen's Club" pusfinālā.

Čiličs ceturto gadu pēc kārtas spēlēja Vimbldonas ceturtdaļfinālā, šodien pirmoreiz sasniedzot prestižā turnīra pusfinālu. Horvāts 2014. un 2015. gadā šajā stadijā zaudēja Džokovičam, bet pērn ar trim mačbumbām zaudēja Rodžeram Federeram.

Vimbldona 2017. Vīriešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(24) Sam Querrey – (1) Andy Murray3:6 6:4 6:7(4) 6:1 6:1
(11) Tomas Berdych – (2) Novak Djokovic7:6(2) 2:0 izst.
(3) Roger Federer – (6) Milos Raonic6:4 6:2 7:6(4)
(7) Marin Cilic – (16) Gilles Muller3:6 7:6(6) 7:5 5:7 6:1

Pusfinālu pāri

Spēle
(3) Roger Federer – (11) Tomas Berdych
(7) Marin Cilic – (24) Sam Querrey

, 2017-07-12 18:24, pirms 7 gadiem
Dienas labākā ziņa!
, 2017-07-12 18:43, pirms 7 gadiem
Eksperts ne ar pušplēstu vārdu nav pieminējis, ka Endijam ir kājas trauma.
, 2017-07-12 19:12, pirms 7 gadiem
Vēl varētu Džokeris izlidot tad būtu vienkārši izcili!!!
, 2017-07-12 19:13, pirms 7 gadiem
Pēdējos divus setus Andy spēlēja klibodams.
, 2017-07-12 19:24, pirms 7 gadiem
Tā ir dzīve, tie ir dzīvi cilvēki un tāpēc viss ir iespējams....un kàjas trauma jau nav tāpēc, ka pretinieks kā futbolā iemauca ar buci...pats Marejs vainīgs, nepietiekami iesildījās kādreiz, nepievērsa uzmanību noteiktu muskuļu grupas treniņu, nelietoja pārtiku, kas stiprina saites utt..utt...tagad tak teorētiski viss ir zinàms, lai sportists, kuram nav kontakta cīņas ar pretinieku, muļķīgās traumās neiedzīvotos...bet nepārtraukti kāds iedzīvojas! ...
, 2017-07-12 19:44, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Tā ir dzīve, tie ir dzīvi cilvēki un tāpēc viss ir iespējams....un kàjas trauma jau nav tāpēc, ka pretinieks kā futbolā iemauca ar buci...pats Marejs vainīgs, nepietiekami iesildījās kādreiz, nepievērsa uzmanību noteiktu muskuļu grupas treniņu, nelietoja pārtiku, kas stiprina saites utt..utt...tagad tak teorētiski viss ir zinàms, lai sportists, kuram nav kontakta cīņas ar pretinieku, muļķīgās traumās neiedzīvotos...bet nepārtraukti kāds iedzīvojas! ...
Kājas paslīdēšanu uz šī sliktā laukuma tu nevari ierēķināt, kā arī karstuma vai aukstuma iestāšanos spēles laikā, kas arī maina muskuļu darbību
, 2017-07-12 20:33, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Tā ir dzīve, tie ir dzīvi cilvēki un tāpēc viss ir iespējams....un kàjas trauma jau nav tāpēc, ka pretinieks kā futbolā iemauca ar buci...pats Marejs vainīgs, nepietiekami iesildījās kādreiz, nepievērsa uzmanību noteiktu muskuļu grupas treniņu, nelietoja pārtiku, kas stiprina saites utt..utt...tagad tak teorētiski viss ir zinàms, lai sportists, kuram nav kontakta cīņas ar pretinieku, muļķīgās traumās neiedzīvotos...bet nepārtraukti kāds iedzīvojas! ...
Tu tiešām domā, ka ATP ranga 1.numurs nezina kā iesildīties, kādas muskuļu grupas trenēt un ko ēst? Nopietni?
, 2017-07-12 20:45, pirms 7 gadiem
Žēl Millera, Semu par čempionu
, 2017-07-12 20:50, pirms 7 gadiem
Rodžeram jāņem, nav divu domu. Federers spēlē kā dievs.
, 2017-07-13 02:41, pirms 7 gadiem
LTV rādīs finālu?
, 2017-07-13 08:56, pirms 7 gadiem
sasperjods-k rakstīja: LTV rādīs finālu?
protams, ka nē.
Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.