Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Federers 100. Vimbldonas mačā pusfināla atkārtojumā tiksies ar Raoniču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers 100. Vimbldonas mačā pusfināla atkārtojumā tiksies ar Raoniču
Rodžers Federers un Milošs Raoničs 2016. gada Vimbldonas pusfinālā
Foto: PA Wire/Scanpix

Šodien Vimbldonā vīriešu ceturtdaļfinālu diena, kurā spēlēs trīs bijušie čempioni, divi finālisti un trīs tenisisti, kuriem mēģinājums sasniegt pirmo pusfinālu šajā turnīrā.

Rodžers Federers – Milošs Raoničs

Septiņkārtējais čempions Federers mačus pret Raoniču nodēvējis par vairākos komandu sporta veidos sastopamajām pēcspēļu sitienu sērijām. Tenisa ekvivalents ir taibreiki, kas mačos pret Raoniču tiek gaidīti divu iemeslu dēļ. Kanādas tenisistam ir ļoti laba serve, bet vāja spēle uzņemšanā. Šodien viņam pretī stāsies tenisists, kurš arī prot labi servēt. Tāda kombinācija palielina taibreiku varbūtību.

Statistika gan liecina par pretējo. Abu 12 izspēlētajos dueļos bijuši tikai deviņi taibreiki, turklāt pēdējās trīs tikšanās reizēs tikai viens. Federeram pret Raoniču ir 9-3 bilance, tiesa, pēdējos divos mačos, abiem notiekot pērn, uzvarēja Kanādas milzis. Viņš ar 6:4, 6:4 bija pārāks Brisbenas finālā un ar 6:3, 6:7(3), 4:6, 7:5, 6:3 uzvarēja Vimbldonas pusfinālā.

Federeram tajā mačā bija ceļgala savainojums, pēc zaudējuma Raoničam kortā pērn vairs neatgriežoties. Tagad Rodžers ir vesels, bet savainojumu mākts šosezon ir Raoničs, kuram arī visas sezonas garumā itin nepārliecinoša spēle, kas ir vājākā līmenī nekā pirms gada. Raoničs šogad tikai vienreiz (1-3) uzvarējis Top 10 spēlētājus, kamēr Federeram pret citiem pirmā desmitnieka tenisistiem ir perfekta 7-0 bilance, pēdējo zaudējumu ciešot pirms gada pret Raoniču. Abi Vimbldonas pusfinālā tikās arī 2014. gadā, un toreiz pārāks bija Federers – 6:4, 6:4, 6:4.

Federers šogad ir grūti uzvarams, sakrājot 28-2 bilanci. Abās zaudētajās spēlēs viņam bija mačbumba(-s) – februārī Dubaijā trīs pret Jevgeņiju Donskoju un jūnijā Štutgartē viena pret Tomiju Hāsu. Federeram šodien savā 50. "Grand Slam" ceturtdaļfinālā būs vēl viena liela jubileja, aizvadot 100. spēli Vimbldonā (88-11).

Novaks Džokovičs – Tomāšs Berdihs

Trīs Vimbldonas titulu īpašnieks Džokovičs šonedēļ kļuva par turnīra spēļu programmas plānošanas upuri. Viņš ir vienīgais ceturtdaļfinālu dalībnieks, kuram šodien būs spēle otrajā dienā pēc kārtas. Kamēr pārējiem viena brīva diena starp 4. kārtu un ceturtdaļfinālu, Džokovičs vakar sacentās ar Adrianu Mannarino. Šī cīņa turnīra organizatoru neizdarības dēļ pirmdien nenotika, jo, aizbildinoties ar drošības apsvērumiem, maču nespēlēja brīvajā galvenajā kortā, tā vietā gaidot, kad atbrīvosies 1. korts (tur Rafaels Nadals gandrīz piecas stundas cīnījās ar Žilu Milleru), kur Džokovičam pēc tam bija plānota tikšanās ar Mannarino.

Skaidrs, ka Džokovičs nav sajūsmā par radušos situāciju, jo pierasta ritma izjaukšana nav patīkama, turklāt konkurentiem tādā veidā rodas priekšrocības. Džokovičam papildus raizes rada pleca savainojums. Labā ziņa – viņam šodien pretinieks, pret kuru Novakam ir nomācoša dominance, sakrājot fantastisku 25-2 bilance. Tiesa, Berdihs vienu no savām divām uzvarām guvis tieši Vimbldonā, kad šeit bija pārāks 2010. gadā pusfinālā. Čeham šobrīd pret Serbijas tenisistu ir 12 zaudējumu sērija, šajā posmā uzvarot tikai divos setos.

Endijs Marejs – Sems Kverijs

Divkārtējais čempions Marejs Vimbldonas pusfinālā iekļuvis septiņas reizes pēdējos astoņos turnīros. Vienīgais izņēmums bija 2014. gadā, kad viņš ceturtdaļfinālā zaudēja Grigoram Dimitrovam. Šodien viņam šajā stadijā pretī stāsies Sems Kverijs – ar labu servi un spēcīgu "forehand" apveltītais amerikānis, kurš ir bīstams, taču arī ļoti nestabils ar tendencēm neizturēt lielu spriedzi setu un maču izšķirošajos brīžos. Kverijam šodien būs otrais "Grand Slam" ceturtdaļfināls. Pirmo viņš spēlēja pērn Vimbldonā, kad zaudēja Raoničam. ASV sava pusfinālista "Grand Slam" turnīros nav kopš 2009. gada, kad šeit līdz finālam tika Endijs Rodiks.

Kverijs tikai vienreiz (1-7) uzvarējis Mareju, to paveicot 2010. gadā Losandželosā. Abi šogad otro reizi sacentīsies uz "Grand Slam" skatuves. Marejs janvārī Melburnā 3. kārtas mačā uzvarēja ar 6:4, 6:2, 6:4. Vimbldonā viņiem bijis viens duelis, arī tajā pārākam esot Marejam, kurš 2010. gadā 4. kārtas mačā uzvarēja ar 7:5, 6:3, 6:4. Marejs uzvarētajos septiņos mačos Kverijam zaudējis tikai vienu setu. Vēl viens panākums pār Semu viņam nodrošinās palikšanu ranga 1. vietā pēc Vimbldonas. Šobrīd viņu vēl teorētiski var apsteigt Džokovičs, kuram 1. vietas atgūšanai der tikai tituls un arī nepieciešams Mareja zaudējums šodien.

Marins Čiličs – Žils Millers

Čiličs trešo gadu pēc kārtas spēlēs Vimbldonas ceturtdaļfinālā, cenšoties pirmoreiz tikt tālāk. 2014. un 2015. gadā viņu apturēja Džokovičs, bet pērn Čiličs izlaida uzvaru pār Federeru, kuram zaudēja ar trim mačbumbām. Šodien Čiličam karjeras labākā iespēja beidzot uzvarēt Vimbldonas ceturtdaļfinālā, jo pretī stāsies, domājams, gan psiholoģiski, gan fiziski iztukšots pretinieks – aizvakar 4:48 stundas pret Nadalu spēlējušais Millers. 34 gadu vecumā pēc tāda mača atjaunoties nav viegls pasākums.

Čiličs ir trīs reizes uzvarējis "Grand Slam" ceturtdaļfinālā – divreiz Ņujorkā un vienreiz Austrālijā. Milleram šodien būs tikai otrais ceturtdaļfināls šajā līmenī, pirmo viņš 2008. gadā Ņujorkā zaudēja Federeram. Millers vēl ne reizi (0-2) nav pieveicis Čiliču, kuram šovasar Londonā uz zālāja vienreiz jau zaudējis, tam pirms dažām nedēļām notiekot "Queen's Club" turnīra pusfinālā ar rezultātu 3:6, 7:5, 4:6.

     [+] [-]

, 2017-07-12 11:49, pirms 7 gadiem
Federera šī gada zaudējums Hāsam tāds dīvains šķiet. Dikti jau nu čomisks, zinot, ka šamējie ir labi draugi.

Millers, jā, pēc episkā piecsetnieka būs tukšs.

     [+] [-]

, 2017-07-12 14:24, pirms 7 gadiem
Gandrīz jau sanāca pusfināla "lielais četrinieks", tikai Nadals "izbojaja". Tagad visticamak bus "trijnieks" + Čiličs. Ja nu kādam ir reāla iespēja pārsteigt, tad, manuprāt, Berdiham.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-12 16:37, pirms 7 gadiem
Reāla iespēja Milleram un viņš to šobrīd arī dara.

     [+] [-]

, 2017-07-12 18:00, pirms 7 gadiem
Miller ļoti solīds pēc tāda iepriekšējā mača, vienalga kā noslēgtos mačs (šobrīd 1:2 pa setiem, 4:4) - malacis
bet re kā Sems pārsteidza, tiesa, neveselu Andy
nicks rakstīja: Reāla iespēja Milleram un viņš to šobrīd arī dara.