Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Sieviešu turnīrā pusfinālu diena, Ostapenko jaukto dubultspēļu ceturtdaļfināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sieviešu turnīrā pusfinālu diena, Ostapenko jaukto dubultspēļu ceturtdaļfināls
Simona Halepa bauda treniņu. Foto: AFP/Scanpix

"Grand Slam" čempiones šodien Vimbldonas pusfinālos sacentīsies ar šāda līmeņa turnīru pusfinālu debitantēm. Pagājušā gada "French Open" uzvarētāja Simona Halepa plkst. 15:00 tiksies ar Eļinu Svitoļinu, bet pēc tam gaidāmas septiņkārtējās Vimbldonas čempiones Serēnas Viljamsas mačs pret Barboru Stricovu. Šodien spēlēs arī Aļona Ostapenko, kurai ap plkst. 19:00 kopā ar Zviedrijas tenisistu Robertu Lindstedu gaidāms jaukto dubultspēļu ceturtdaļfināls.

Eļina Svitoļina zināma kā "Grand Slam" turnīru neveiksminiece un vēl viens nesekmīgs lielais turnīrs viņai veidojās arī pagājušajā nedēļā Vimbldonā, kur viņai izdevās izglābties ļoti nepatīkamā situācijā mačā pret Margaritu Gasparjanu. Krievijas tenisiste bija divu punktu attālumā no uzvaras, bet nenoturēja pārsvaru un maču pārtrauca krampju dēļ. Svitoļina amizantā veidā uzvarēja mačā, kurā viņa neuzvarēja nevienā setā – 5:7, 6:5.

Svitoļinas veiksmju sērija turpinājās, kad viņa pēc Marijas Sakari uzvarēšanas pieveica ar savainojumu spēlējušo Petru Martiču un nogurušo Karolīnu Muhovu, kura nesekmīgi cīnījās nākamajā dienā pēc 3:17 stundas ilga mača pret Karolīnu Pliškovu. Svitoļina tādā veidā beidzot pirmoreiz tikusi "Grand Slam" pusfinālā, kas Ukrainai ir pirmais pusfināls sieviešu tenisā. Andrejs Medvedevs 1999. gadā sasniedza "French Open" finālu, kur piekāpās Andrē Agasi.

Svitoļinai ir pozitīva savstarpējo maču bilance pret Simonu Halepu: 4-3. Tiesa, rumāniete uzvarēja gan pēdējā mačā (februārī Dohas pusfinālā ar 6:3, 3:6, 6:4), gan vienīgajā "Grand Slam" cīņā (2017. gadā "French Open" pusfinālā ar 3:6, 7:6(6), 6:0). Svitoļinai abos minētajos zaudējums bija liels pārsvars. Viņa pirms diviem gadiem Parīzē bija vadībā ar setu un 5:1, kā arī Halepa atspēlēja vienu mačbumbu, bet šogad Dohā Svitoļina 3. setā no 4:1 neuzvarēja nevienā geimā.

Halepai ir 4-2 bilance "Grand Slam" pusfinālos, ieskaitot 0-1 Vimbldonā, kur viņa 2014. gadā šajā posmā ar 6:7(5), 2:6 zaudēja togad karjeras labāko sezonu spēlējušajai Džīnijai Bušārai. Kanādas tenisiste togad Austrālijā un Francijā sasniedza pusfinālu, bet Vimbldonā tika līdz finālam. Halepa uzvarējusi pēdējos trīs pusfinālos, divreiz esot sekmīga Parīzē un vienreiz Melburnā.

Serēna Viljamsa tika ielozēta "nāves grupā" ar Garbinji Mugurusu, Andželiku Kerberi (abām zaudējusi "Grand Slam" finālos) un jauno ranga līderi Ešliju Bārtiju, taču nevienu no viņām nesatika, jo citas tenisistes parūpējās par visu bīstamo spēlētāju novākšanu no amerikānietes ceļa. Arvien 24. "Grand Slam" titulu meklējošā Viljamsa var justies pozitīvi par savām izredzēm, kad turnīrā bez viņas palikušas vairs tikai trīs tenisistes. Serēnai pret viņām ir graujoša kopējā bilance ar 16-2, kas individuāli sadalāma sekojoši: 9-1 pret Halepu, 4-1 pret Svitoļinu un 3-0 pret Barboru Stricovu.

Čehijas tenisiste, kura 33 gadu vecumā kļuva par vecāko "Grand Slam" pusfinālu debitanti, Serēnai zaudējusi visos sešos setos. Abas visus mačus izspēlējušas "Grand Slam" turnīros. No tiem viens bijis arī Vimbldonā, kur Viljamsa 2012. gadā 1. kārtas mačā uzvarēja ar 6:2, 6:4. Serēnai šodien milzīgs pārsvars pieredzē – viņa 37. reizi spēlēs "Grand Slam" pusfinālā (31-5), kas viņai būs 12. pusfināls Vimbldonā (10-1), kur viņa šajā posmā vienīgo zaudējumu piedzīvoja 2000. gadā savai māsai Venusai. Serēna kopš tā laika uzvarējusi 10 Vimbldonas pusfinālos pēc kārtas.

Aļona Ostapenko vakar kopā ar Robertu Lindstedu pēdējā setā atspēlēja breiku (0:2) un jaukto dubultspēļu astotdaļfinālā ar rezultātu 2:6, 7:5, 6:4 pieveica ar ceturto numuru izsēto Ķīnas un Austrālijas duetu Šuaja Džana/Džons Pīrss. Arī šodien būs jātiekas ar izsētu komandu – 12. numura īpašnieki Raluka Olaru un Franko Škugors (Rumānija/Horvātija) divos mačos zaudējuši tikai astoņos geimos.

Gan Ostapenko, gan Lindstends ir vienas uzvaras attālumā no otrā pusfināla Vimbldonā. Aļona 2016. gadā tik tālu tika kopā ar Austrijas tenisistu Oliveru Maraku, bet Lindstends 2015. gadā ar spānieti Anabelu Medinu Garigesu. Ne Olaru, nedz arī 1.96 metrus garais Škugors jauktajās dubultspēlēs nav bijuši tālāk par ceturtdaļfinālu. Šodienas mačs būs trešais no plkst. 15:00.

  +2 [+] [-]

, 2019-07-11 10:51, pirms 5 gadiem
Tik garlaicīgu tenisu kādu spēlē Svitoļina.. un tikt līdz pusfinālam, visu cieņu, bet šodien tai fortūnai ir jābeidzas, viņa varētu būt skvoša siena un tā būtu ļoti laba siena, protams nav ko pārmest, jo katrs spēlē un uzvar ar tiem ieročiem kas viņam ir, bet nu gan pietiks

  -1 [+] [-]

, 2019-07-11 11:34, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Tik garlaicīgu tenisu kādu spēlē Svitoļina.. un tikt līdz pusfinālam, visu cieņu, bet šodien tai fortūnai ir jābeidzas, viņa varētu būt skvoša siena un tā būtu ļoti laba siena, protams nav ko pārmest, jo katrs spēlē un uzvar ar tiem ieročiem kas viņam ir, bet nu gan pietiks
Nu nez ... . Vozņacki savulaik spēlēja vēl garlaicīgāk. Svitoļina tomēr arī laiku pa laikam uzsit - kad ir sagatavota augsne. Būtībā jau Halepa spēlē līdzīgi.