Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Halepai mačā pret Kontu trešais mēģinājums nodrošināt ranga pirmo pozīciju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Halepai mačā pret Kontu trešais mēģinājums nodrošināt ranga pirmo pozīciju
Simona Halepa
Foto: PA Wire/Scanpix

Šodien Vimbldonā ir sieviešu turnīra ceturtdaļfinālu diena. Šajā apskatā informācija par trim no dienas četriem mačiem, jo vienam – Aļonas Ostapenko cīņai pret Venusu Viljamsu – veltīts atsevišķs materiāls.

Simona Halepa – Johanna Konta

Skaidrs, ka šodien tenisistēm galvenā doma ir Vimbldonas pusfināls, kas ir šī mača uzvaras cena, taču Halepai ir īpašs gadījums, jo viņa uzvaras gadījumā arī nodrošinātu kļūšanu par ranga līderi. Rumānietei tas līdz šim vēl nav izdevies, lai gan iespēju nav trūcis, pēdējo divu mēnešu laikā jau divreiz netiekot galā ar spriedzi.

Halepa ranga virsotnē nokļūtu, ja "French Open" finālā uzvarētu Aļonu Ostapenko. Simona bija vadībā ar setu un 3:0 (gandrīz pat 4:0) un zaudēja. Otrā iespēja nodrošināt pasaules pirmās raketes godu viņai bija pēdējā turnīrā pirms Vimbldonas, kad Halepai bija nepieciešams Īstbornas tituls. Simona ceturtdaļfinālā ar seta un 3:0 pārsvaru zaudēja Karolīnai Vozņacki. Kontas fanu pulkā šodien būs arī Karolīna Pliškova, kurai Johannas uzvara ļaut tikt reitinga pirmajā pozīcijā.

Šodien rumānietei ir trešā iespēja, taču uzdevumu par vieglu nosaukt nevar. Pirmkārt, viņai būs jāspēlē pret mājinieci, kurai šeit ir liels fanu atbalsts. Otrkārt, Halepa Kontu līdz šim uzvarējusi tikai "Fed Cup" ietvaros (2-0), turklāt viena no spēlēm bija viņas mājās uz māla seguma, uz kura Halepai ir liels pārsvars. Uz zālāja tam piemērotāka tenisa dēļ priekšrocības ir Kontai. Ārpus izlašu turnīriem Kontai ir 2-0 bilance. Abas pēdējo reizi sacentās martā Maiami ceturtdaļfinālā, un Konta toreiz uzvarēja ar 3:6, 7:6(7), 6:2. Halepa nespēja izservēt maču.

Šodienas mačā būs divu dažādu spēles stilu sadursme. Kontas uzbrukums pret Halepas sīvo aizsardzību un prettriecieniem. Johannai tradicionāli ir problēmas pret aizsardzības tenisistēm, tiesa, zālājs kā ātrākais no visiem segumiem viņai dod labākas iespējas uzvarēt nekā "hard", turklāt šodienas mačs lietus dēļ var notikt telpu apstākļos, kas Kontas situāciju vēl vairāk uzlabotu. Halepa vienreiz ir uzvarējusi Vimbldonas ceturtdaļfinālā, 2014. gadā pieveicot Sabīni Liziki, tikmēr Kontai šobrīd ir karjeras labākais Vimbldonas turnīrs.

Svetlana Kuzņecova – Garbinje Mugurusa

Kuzņecova Vimbldonas ceturtdaļfinālā spēlēs pirmoreiz kopš 2007. gada. Viņa šeit nav tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu, tiesa, visi trīs zaudējumi šajā posmā piedzīvoti pret citām titulētām tenisistēm – Žustīni Enānu, Lindsiju Devenporti un Venusu Viljamsu. Šodien Svetai pretī stāsies tenisiste, kura prestižākajās zālāja sacensībās ir spēlējusi finālā – Mugurusa līdz titula mačam aizkļuva pirms diviem gadiem. Spānijas tenisiste dominējusi mačos pret Kuzņecovu, iekrājot 3-1 bilanci ar trim uzvarām pēc kārtas. Abu pēdējā tikšanās bija janvārī Brisbenā, kur Garbinje bija pārāka ar 7:5, 6:4.

Koko Vandevei – Magdalēna Ribarikova

Izmantojot savu graujošo servi, Vandevei karjeras otro Vimbldonas ceturtdaļfinālu sasniedza bez setu zaudēšanas. Amerikāniete pirms diviem gadiem šeit ceturtdaļfinālā zaudēja Marijai Šarapovai. Šodien viņai pretī stāsies tenisiste, kurai būs karjeras pirmais "Grand Slam" ceturtdaļfināls. Skaitot visus līmeņus, Ribarikovai šogad uz zālāja ir 17-1 bilance, zaudējot tikai Kontai. Savu spēlētprasmi uz zālāja seguma slovākiete Vimbldonā nodemonstrējusi jau vairākās cīņās, no kurām visiespaidīgākā bija pret lielo favorīti Pliškovu.

Ribarikova čehieti apspēlēja ar lielu dažādību, pretiniecei nedodot ritmu un spēlēšanu sarežģījot ar dažādiem uzbrukumiem, daudz izmantojot "slaisu". Tāds teniss pret vienveidīgas spēles īpašniecēm var būt ļoti efektīvs. Vandevei būtībā ir Pliškovas variants – graujoša serve un spēcīgs uzbrukums, bet kustēšanās problēmas un alerģija pret dažādību. Tieši šī iemesla dēļ viņa vēl ne reizi nav uzvarējusi Ribarikovu (0-2), vienreiz zaudējot gan uz sava vājākā seguma, kas ir māls, gan arī uz zālāja.

Lietu gaidot...

Jāuzsver, ka Vimbldonā šodien tiekot gaidīti nelabvēlīgi laikapstākļi, kas var apdraudēt dienas plāna izpildīšanu. Galvenajam kortam ir jumts, kas ļauj spēlēt arī lietus apstākļos. Tur šodien paredzētas trīs spēles – Novaks Džokovičs pret Adrianu Mannarino, Ostapenko pret Viljamsu, kā arī Kontas un Halepas cīņa. Pārējie divi sieviešu turnīra mači no dabas nav pasargāti.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-11 09:34, pirms 7 gadiem
Konta un Koko interesantas. Protams, Aļona arī.

     [+] [-]

, 2017-07-11 10:06, pirms 7 gadiem
Muguruzai vajadzētu uzvarēt Kuzņecovu. Pārējos pāros her viņu zina kas uzvarēs - neko nevar prognozēt.

     [+] [-]

, 2017-07-11 11:16, pirms 7 gadiem
Spāniete uz papīra ir šīs dienas lielākā favorīte, nu vēl varētu padomāt par Rybarikovas variantu...kādiem handikapiem jau toč.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-11 11:36, pirms 7 gadiem
simonai,šķiet,šodien izdosies

  +1 [+] [-]

, 2017-07-11 11:52, pirms 7 gadiem
Aiziet Simona

     [+] [-]

, 2017-07-11 12:28, pirms 7 gadiem
Visu cieņu Simonai par sevis veltīšanu tenisam pat ķermeņa daļas ziedojot, bet uzvarētājas psiholoģijas viņai nav.

Ja nu tikai kaut kad tā iespēju kvantitāte ir sasniegta tik liela, ka spriedze atkāpjas, un notiek kvalitatīvs lēciens. Tajā pašā laikā uz papēžiem min citas, un ar daudz pozitīvāku psiholoģiju ...

     [+] [-]

, 2017-07-11 13:19, pirms 7 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Visu cieņu Simonai par sevis veltīšanu tenisam pat ķermeņa daļas ziedojot, bet uzvarētājas psiholoģijas viņai nav.

Ja nu tikai kaut kad tā iespēju kvantitāte ir sasniegta tik liela, ka spriedze atkāpjas, un notiek kvalitatīvs lēciens. Tajā pašā laikā uz papēžiem min citas, un ar daudz pozitīvāku psiholoģiju ...
Māsteri viņai gan ir, bet tai laikā bija tāds pozitīvs augšupejas process. Šobrīd itkā arī - uz ranga pirmo vietu. Iespējams, ka haļava (tikai pāris simts punktu uz pretinieču rēķina) neļauj mobilizēties 100%. Dēļ spēles stila viņa nemaz neiederas Wim. čempionos, taču pretiniecei šodien nemaz nav vieglāk. Ja šodien paņem, tad avansā 1.numurs var atbrīvot galvu lielākām lietām.

     [+] [-]

, 2017-07-11 13:30, pirms 7 gadiem
nicks rakstīja: Māsteri viņai gan ir, bet tai laikā bija tāds pozitīvs augšupejas process. Šobrīd itkā arī - uz ranga pirmo vietu. Iespējams, ka haļava (tikai pāris simts punktu uz pretinieču rēķina) neļauj mobilizēties 100%. Dēļ spēles stila viņa nemaz neiederas Wim. čempionos, taču pretiniecei šodien nemaz nav vieglāk. Ja šodien paņem, tad avansā 1.numurs var atbrīvot galvu lielākām lietām.
Spēles stils ir tāda ļoti nosacīta lieta. Pie kam, Simona tomēr nav tik izteikta aizsardzības spēlētāja kā smukā Karolīna.

Var piekrist Matsam Vīlanderam, ka Aļona French Open kausu izrāva Simonai no rokām, taču, nu, var paraudzīties arī citādāk - Simona to kausu pati rokās nenoturēja. Pakāst no seta un 3:0 tomēr nozīmē, ka kaut kas nav bijis sazobē tieši galvā.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-11 15:41, pirms 7 gadiem
Šodien Simona Halepa nodrošinās sev vietu pirmajā ranga pozīcijā!