Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Halepa izlaiž uzvaru pār Kontu; par jauno ranga līderi kļūs Pliškova

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Halepa izlaiž uzvaru pār Kontu; par jauno ranga līderi kļūs Pliškova
Simona Halepa
Foto: EPA/Scanpix

Esot tikai divu punktu attālumā no Vimbldonas pusfināla un arī ranga pirmās vietas, Simona Halepa tomēr nespēja nodrošināt uzvaru pār Johannu Kontu, viņai ceturtdaļfināla mačā zaudējot ar rezultātu 7:6(2), 6:7(5), 4:6. Halepas neveiksme nozīmē Karolīnas Pliškovas kļūšanu par ranga līderi, tam oficiāli notiekot nākamajā pirmdienā.

Mačs, kurā Johannas Kontas uzbrukumam bija sadursme ar Simonas Halepas aizsardzību un prettriecieniem, kas bieži vien bija agresīvi, britu pirmajai raketei sākās neveiksmīgi – cenšoties spēlēt pa līnijām, ar vairākām kļūdām zaudējums pirmajos trīs geimos. Konta drīz bija iedzinējos ar 1:4, tomēr spēja atspēlēties, bet vēlāk zaudēja taibreikā. To sākusi ar sīkstu aizsardzību, Halepa taibreiku pabeidza ar vairākiem uzbrukumiem.

2. setā breika iespējas bija tikai Kontai (četras), kurai pa divām breikbumbām bija divos dažādos geimos. Johanna 2. geimā abu breikbumbu izspēlēs iesita tīklā, bet astotajā geimā Simona abas breikbumbas atspēlēja ar labām pirmajām servēm. Halepai bija teicama iespēja uzvarēt arī otrajā taibreikā, taču viņa to neizmantoja, esot divu punktu attālumā no uzvaras.

Halepa bija vadībā ar 5:4, turklāt nākamie divi punkti jāspēlē ar savu servi. Halepa zaudēja abus. Konta vispirms spēcīgi dziļumā atsita rumānietes servi, piespiežot Halepu iesist tīklā, bet pēc tam garu izspēli pabeidza ar neatvairāmu "forehand" sitienu pa līniju – 6:5. Konta setbumbas izspēlē darbojās pacietīgi un Halepas aizsardzību caursita ar diagonālo "backhand" sitienu.

Kontai 3. seta sākumā bija jāstrādā ļoti smagi, lai apspēlētu Halepas dzelžaino aizsardzību. Rezultātam esot 0:1, 30:30, Konta pie tīkla pavirši izpildīja "volley" sitienu un tika sodīta ar rumānietes apvedošo sitienu, un Halepa ieguva breikbumbu. Konta atspēlējās ar pirmās serves un "forehand" uzbrukuma kombināciju.

Seta vienīgais breiks notika piektajā geimā, kad Halepai lielākā daļa punktu bija jāspēlē ar otro servi, un Konta to izmantoja, vairākas reizes spēcīgi uzbrūkot ar diagonālajiem "forehand" uzbrukumiem. Izvirzījusies vadībā ar 3:2, Konta pilnībā koncentrējās savas serves nosargāšanai, spēli uzņemšanā būtībā ignorējot. Tāda taktika deva vēlamo rezultātu, jo Halepa mača atlikušajā daļā Kontas servi apdraudēt nespēja.

Kontai ceturtdien būs pirmais pusfināls Vimbldonā un otrais "Grand Slam" turnīros. Viņa pirmoreiz tik tālu tika 2016. gadā Austrālijā. Lielbritānijai sava pusfināliste Vimbldonā ir pirmoreiz kopš 1978. gada, kad četriniekā iekļuva Virdžīnija Veida. Viņa šodienas maču skatījās klātienē.

Halepa jau trešo reizi pēdējo divu mēnešu laikā neizmantoja iespēju pirmoreiz kļūt par ranga līderi. Vistuvāk tam viņa bija šodien, bet otra labākā iespēja bija "French Open" finālā, kur bija jāuzvar Aļona Ostapenko. Halepa to nespēja izdarīt, esot vadībā ar setu un 3:0. Identisks pārsvars izsēts arī Īstbornas ceturtdaļfinālā pret Karolīnu Vozņacki. Uzvara šajā turnīrā viņu paceltu uz virsotni.

Pirmdien par 23. tenisisti, kura bijusi WTA ranga līderes godā, kļūs Vimbldonā jau 2. kārtā zaudējusī Karolīna Pliškova. Neskatoties uz lielo neveiksmi šajā turnīrā, čehietei jaunnedēļ būs visvairāk punktu, kas sakrāti, produktīvi startējot citos turnīros. Pliškova 1. vietā nomanīs šogad bāli spēlējošo Andželiki Kerberi, kura ilgi 1. vietā noturējās liela punktu pārsvara, nevis savas spēles dēļ. Kerbere šogad nav uzvarējusi nevienu Top 20 tenisisti (0-9).

Garbinje Mugurusa ceturto reizi pēc kārtas pieveica Svetlanu Kuzņecovu, Krievijas tenisisti uzvarot ar rezultātu 6:3, 6:4. Kuzņecova Vimbldonā zaudējusi visus četrus ceturtdaļfinālus, bet Mugurusai šajā posmā ir 2-0 bilance. Spānijas tenisiste pirms diviem gadiem pieveica Timeju Bačinskī, vēlāk finālā zaudējot Serēnai Viljamsai. Mugurusai Vimbldonas pusfināla sasniegšana garantējusi atgriešanos Top 10, kas bija jāpamet pēc tam, kad viņa nespēja aizstāvēt pērn ar "French Open" titulu iegūtos punktus.

Pirmoreiz "Grand Slam" pusfinālā spēlēs Magdalēna Ribarikova, kura vārda tiešajā nozīmē apspēlēja Koko Vandevei – 6:3, 6:3. Šī spēle notika divās daļās un divos kortos. Līdz 6:3, 2:2 abas sacentās kortā Nr.1, kur to ilgāk nevarēja darīt lietus dēļ. Sagaidot Kontas un Halepas dueļa beigas, Slovākijas un ASV spēlētāju mačs beidzās galvenajā kortā zem jumta. Vandevei bija trīs stundas laika, lai izdomātu, kā mainīt neveiksmīgi sākušās cīņas gaitu, taču viņai tas neizdevās.

Vandevei savā pirmajā serves geimā pēc lielās pauzes nospēlēja ļoti nesekmīgi – divas "forehand" kļūdas un divas dubultkļūdas. Koko vienīgo geimu septiņu minūšu ilgā cīņā, tajā ar izgājieniem pie tīkla atspēlējot trīs mačbumbas, uzvarēja pie rezultāta 2:5. Ribarikova pēc tam viegli izservēja maču, kurā uzvarēja ar lielu dažādību. Ribarikova ar tādu pašu tenisu 2. kārtā izslēdza Vandevei stila spēlētāju Pliškovu. Pret Vandevei viņai tagad ir perfekta 3-0 bilance.

Vimbldona 2017. Sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(6) Johanna Konta – (2) Simona Halep6:7(2) 7:6(5) 6:4
(14) Garbine Muguruza – (7) Svetlana Kuznetsova6:3 6:4
(10) Venus Williams – (13) Aļona Ostapenko6:3 7:5
Magdalena Rybarikova – (24) CoCo Vandeweghe6:3 6:3

Pusfinālu pāri

Spēle
(6) Johanna Konta – (10) Venus Williams
(14) Garbine Muguruza – Magdalena Rybarikova

  -2 [+] [-]

, 2017-07-11 21:19, pirms 7 gadiem
Njā, atkal atdeva var teikt jau uzvarētu spēli, līdzīgi kā FO pret jeļenočku.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-11 21:22, pirms 7 gadiem
Simonas supertreneri ziepēs. Nevar nākt uz maču bez sagatavota mājasdarba, nevajag censties pārsist stiprāku pretinieci.
Sveicam Ka. Pliškovu!

  +1 [+] [-]

, 2017-07-11 21:34, pirms 7 gadiem
Nu, lai jau britiem tiek beidzot sava Vimbldonas čempione. Ir pelnījusi.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-11 21:34, pirms 7 gadiem
Rezultāts bija sagaidāms, bet, nu, negaidīti sīvi sanāca.
Ļoti gribētu kļūdīties, bet izskatās, ka, ja negadīsies kaut kas traumatisks, kausu pacels Viljamsa.

Varbūt vēl melnais zirdziņš Ribarikova var uzlēkt, līdzīgi kā Aļona sprancijā.

Pārējās (ar visām manām simpatijām pret Kontu un CoCo) laikam tomēr vēl nē ...

  -1 [+] [-]

, 2017-07-11 21:38, pirms 7 gadiem
Halepa nav situāciju risinātāja...kā nāk pretī mazliet gudrāka taktikas ziņā tā čau. Truli sitot nevar uzvarēt GS, lai gan Ostapenko tik nedaudz par šo gudrāk spēlē.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-11 21:40, pirms 7 gadiem
Ribarikova pašlaik mazgā CoCo baltu!
Tas ir nopietni!

     [+] [-]

, 2017-07-11 21:42, pirms 7 gadiem
Atkal Halepa zaudēja izšķirošu spēli, neiet viņai ar tiem GS turnīriem. Iznāca pat dubultneveiksme - jo līdz ar to arī tenisa pirmās raketes gods nav izcīnīts. Pliškova - tu vari izkrist turnīra otrajā kārtā, bet tomēr būt pirmā rakete.

     [+] [-]

, 2017-07-11 21:44, pirms 7 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Ribarikova pašlaik mazgā CoCo baltu!
Tas ir nopietni!
Coco galīgi nav gatava mača atsākšanai - kļūda seko kļūdai.

     [+] [-]

, 2017-07-11 21:50, pirms 7 gadiem
Piedodiet, ja te ir kāds Koko fans - viņa ir aita. Magda - feins pārsteigums

     [+] [-]

, 2017-07-11 21:52, pirms 7 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Rezultāts bija sagaidāms, bet, nu, negaidīti sīvi sanāca.
Ļoti gribētu kļūdīties, bet izskatās, ka, ja negadīsies kaut kas traumatisks, kausu pacels Viljamsa.

Varbūt vēl melnais zirdziņš Ribarikova var uzlēkt, līdzīgi kā Aļona sprancijā.

Pārējās (ar visām manām simpatijām pret Kontu un CoCo) laikam tomēr vēl nē ...
Kāpēc automātiski lai uzvarētu Viljamsa? Mierīgi var uzvarēt gan Konta, gan Mugurusa, Ribarikovai es tomēr dotu autsaideres lomu.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-11 22:12, pirms 7 gadiem
Meitenes saprot ka ar aizsardzibas tenisu te nekas vairs nenotiks, uzbrukuma tenis dominē un tas priecē!!

Nu ari sieviešu tenis ir pievilcigs ne tikai del izskatigajam meitenem, bet ari del speles stila un snieguma laukumā!!

Uzvares tā kura vairak riskes un nebaidisies zaudet, tiesi tada veida Parize triumfeja Ostapenko!!

Ribarikova malacis, zinot vinjas pedeja gada stāstu par traumam un operacijam, ranga 400 kuru tur vietu vel februārī tad tur ir lielas lidzibas ar Gulbi!!

     [+] [-]

, 2017-07-12 19:59, pirms 7 gadiem
Muguruza būs čempione