Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Viljamsa atspēlējas pret Džordži, Gērgesai pirmais pusfināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viljamsa atspēlējas pret Džordži, Gērgesai pirmais pusfināls
Jūlija Gērgesa
Foto: Reuters/Scanpix

Septiņkārtējā Vimbldonas turnīra čempione Serēna Viljamsa pirmoreiz šī gada turnīrā zaudēja setā, bet visā mačā bija pārāka, ar 3:6, 6:3, 6:4 uzveicot Kamilu Džordži. Amerikānietes pretiniece ceturtdien pusfinālā būs pirmoreiz "Grand Slam" turnīros tik tālu tikusī vāciete Jūlija Gērgesa.

Serēna Viljamsa neveiksmīgi nospēlēja 1. seta sestajā geimā, kad viņa divreiz trāpīja tīklā un bija spiesta atspēlēt divas breikbumbas. Novērst izdevās tikai pirmo (ar ļoti jaudīgo otro servi), bet otrās breikbumbas izspēlē amerikāniete pa bumbiņu trāpīja ar raketes rāmi.

Kamila Džordži izvirzījās vadībā ar 4:2 un nākamajā geimā savu servi nosargāja no 0:40, kopumā atspēlējot četras breikbumbas. Itālijas tenisiste labi servēja un uzbruka, kā arī titulētajai sāncensei atbildēja ar pretuzbrukumiem. Džordži tika līdz 5:2 pārsvaram, Serēnai pēc tam "sausais" geims, bet seta pēdējā geimā uzņemšanā iespēju nebija. Viljamsa pirmoreiz četros mačos zaudēja setā pret Džordži.

Mača lūzums notika 2. seta trešajā geimā. Džordži pie rezultāta 1:1, 15:30 bija iespēja iegūt divas breikbumbas, taču viņa kļūdījās, bumbiņu raidot pāri gala līnijai. Viljamsa nosargāja servi, bet nākamajā geimā to neļāva izdarīt pretiniecei un drīz bija vadībā ar 4:1.

Arī pēdējā setā bija tikai viens breiks, tam notiekot jau trešajā geimā, kad Džordži savas serves geimā palika tukšā. Itālijas tenisiste mača atlikušajā daļā servēja daudz labāk, bet Viljamsas servei klāt netika, esot spiesta samierināties ar zaudējumu savā pirmajā "Grand Slam" ceturtdaļfinālā. Viljamsai 19. uzvara pēc kārtas Vimbldonas kortos.

No šodien spēlējušajām divām "Grand Slam" ceturtdaļfinālu debitantēm uzvarēt spēja viena – Jūlija Gērgesa ar 3:6, 7:5, 6:1 pieveica Kiki Bertensu, kurai viņa bija zaudējusi abās iepriekšējās cīņās. Gērgesa šovasar Vimbldonā ieradās ar piecu zaudējumu sēriju šī turnīra 1. kārtas mačos un ne reizi nebija tikusi tālāk par 3. kārtu, bet tagad viņai uz sava neērtākā seguma 29 gadu vecumā būs pirmais "Grand Slam" pusfināls.

2016. gada fināliste Andželika Kerbere otro reizi 15 dienu laikā pieveica Darju Kasatkinu – 6:3, 7:5. Vācijas sportiste abos setos nenosargāja breika pārsvaru, bet bija mazliet precīzāka galotnē. Kerbere 10 minūtes ilgušajā mača pēdējā geimā punktu spēja pielikt vien ar septīto mačbumbu.

Kerbere Kasatkinu jūnija beigās ar 6:1, 6:7(3), 7:6(3) pieveica Īstbornas ceturtdaļfinālā. Kerbere pēc šodienas uzvaras izvirzījās vadībā savstarpējo maču rēķinos (4-3). Kasatkinai tagad ir 0-2 bilance "Grand Slam" ceturtdaļfinālos, viņa šajā pašā posmā "French Open" zaudēja Slounai Stīvensai.

Vimbldona 2018, sieviešu vienspēles

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(11) Angelique Kerber – (14) Daria Kasatkina6:3 7:5
(12) Aļona Ostapenko – Dominika Cibulkova7:5 6:4
(13) Julia Goerges – (20) Kiki Bertens3:6 7:5 6:1
(25) Serena Williams – Camila Giorgi3:6 6:3 6:4

  +3 [+] [-]

, 2018-07-10 19:14, pirms 6 gadiem
Pusfinālā divas vācietes! Visumā nav slikta kompānija Aļonai

  +1 [+] [-]

, 2018-07-10 19:28, pirms 6 gadiem
Serēnai 1 serve 76% un 0 dubultkļūdas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja