Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Svitoļinai labākā iespēja beidzot pirmoreiz tikt "Grand Slam" pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Svitoļinai labākā iespēja beidzot pirmoreiz tikt "Grand Slam" pusfinālā
Eļina Svitoļina. Foto: imago/Scanpix

Šodien plkst. 15:00 sāksies Vimbldonas sieviešu vienspēļu turnīra ceturtdaļfināli. Viena tenisiste noteikti pirmoreiz iekļūs "Grand Slam" pusfinālā (Eļina Svitoļina vai Karolīna Muhova), bet maksimāli iespējamas pat četras pusfinālu debitantes.

Vimbldonas sieviešu turnīrā nav brīvdienas starp astotdaļfināliem un ceturtdaļfināliem, tāpēc noguruma faktors mēdz spēlēt svarīgu lomu otrdienas cīņās. Šoreiz trijos no četriem ceturtdaļfināliem viena spēlētāja kortā dosies pēc iepriekšējā dienā nospēlēta trīs setu mača, kamēr viņas pretiniecei bija daudz vieglāks pirmdienas mačs.

Vislabākā situācijā atrodas Eļina Svitoļina, kurai ir 0-4 bilance "Grand Slam" ceturtdaļfinālos, šajā posmā divreiz zaudējot gan Austrālijā, gan Francijā. Šodien Vimbldonā viņai ir lieliska iespēja pirmoreiz tikt pusfinālā. Vakar ar 6:4, 6:2 Petru Martiču uzvarējusī Ukrainas tenisiste šodien tiksies ar nogurušo čehieti Karolīnu Muhovu, kura vakar 3:17 stundas ilgā cīņā ar 4:6, 7:5, 13:11 pieveica Karolīnu Pliškovu.

"Nekad nebiju spēlējusi tik ilgu maču. Nedomāju, ka tas noticis pat uz māla seguma. Bija ļoti smagi, priecājos, ka izdevās breiks pēdējā geimā, lai nebūtu jāspēlē taibreiks. Protams, esmu piekususi, taču centīšos atjaunoties," pēc karjeras pirmās Top 10 uzvaras gūšanas pauda Muhova, kura pirmoreiz sasniedza "Grand Slam" ceturtdaļfinālu. Viņa ar Svitoļinu tikusies vienreiz, šogad februārī piedzīvojot zaudējumu Dohā – 4:6, 2:6.

Septiņkārtējā čempione Serēna Viljamsa pēc vakar 62 minūtēs gūtās vieglās 6:2, 6:2 uzvaras pār Karlu Suaresu Navarro pirmoreiz sacentīsies ar Elisonu Riski, kura pirmdien ar 3:6, 6:2, 6:3 uzvarēja Ešliju Bārtiju, pirmoreiz iekļūstot "Grand Slam" ceturtdaļfinālā, līdz tam visos četros mačos spēlējot trīs setus. Tā Riskei šovasar ir ierasta nodarbošanās – viņa ir septiņi trīs setu mači pēc kārtas, kā arī deviņas tādas cīņas pēdējos 11 mačos!

Johanna Konta ir tuvu otrajam "Grand Slam" pusfinālam pēc kārtas. Lielbritānijas pirmā rakete otro dienu pēc kārtas tiksies ar Čehijas tenisisti. Konta vakar ar rezultātu 4:6, 6:2, 6:4 sarūgtināja Petru Kvitovu, bet šodien spēkosies ar Barboru Stricovu, kura ar 4:6, 7:5, 6:2 uzvarēja Elīzi Mertensu, esot iedzinējos ar setu un 2:5. Stricova 53. "Grand Slam" turnīrā tikai otro reizi tikusi līdz ceturtdaļfinālam, viņa 2014. gadā Vimbldonā šajā posmā ar 1:6, 5:7 zaudēja Kvitovai. Stricova pieveikusi Kontu vienīgajā iepriekšējā cīņā, ar 7:5, 7:6(5) uzvarot 2017. gadā Tokijā.

Šuaja Džana pirms šīs sezonas Vimbldonā bija bez uzvarām (0-5), tagad sasniedzot pārsteidzošu ceturtdaļfinālu. Ķīniete tāpat izcēlās 2016. gadā Austrālijā, kad sasniedza savu pirmo "major" ceturtdaļfinālu. Džanai pirms tā turnīra bija 0-4 bilance Melburnā un 0-14 visos "Grand Slam" turnīros kopā. Džana toreiz pirmajā mačā Austrālijā ar 6:4, 6:3 sakāva Simonu Halepu, kuru tajā sezonā pieveica arī oktobrī Pekinā ar 6:0, 6:3, iegūstot 2-1 pārsvaru pret Rumānijas tenisisti. Halepa savu vienīgo uzvaru guva 2012. gadā Indianvelsā ar 6:1, 6:1.