Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Pasaules reakcija: aizrautību atguvušais Džokovičs sakauj neprognozējamo Gulbi

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Pasaules reakcija: aizrautību atguvušais Džokovičs sakauj neprognozējamo Gulbi
Novaks Džokovičs un Ernests Gulbis
Foto: EPA/Scanpix

Neprognozējamais latvietis un stostīgais ģēnijs – žurnālisti nekautrējās veltīt daiļrunīgus apzīmējumus Latvijas labākajam tenisistam Ernestam Gulbim, kurš sestdien, 8. jūlijā, Vimbldonas trešajā kārtā atzina Serbijas superzvaigznes Novaka Džokoviča pārākumu.

Reuters: Aizrautīgais Džokovičs iebrāžas astotdaļfinālā

Passion play sees Djokovic roar into last 16 |...

“Paudis neapmierinātību ar tiesneša darbību spēles sākumā un lūkojoties debesīs pēc trešā seta beigās gūtā panākuma taibreikā, Novaks Džokovičs atzina, ka atguvis aizrautību.

Trīskārtējais Vimbldonas čempions arvien vairāk sāka atgādināt pats sevi, atgūstoties no sākuma ķibelēm, sakaujot neprognozējāmo latvieti Ernestu Gulbi ar 6-4, 6-1, 7-6 (2) un desmito reizi nodrošinot vietu ceturtajā kārtā.

“Acīmredzams, kad tu spēlē labi, tad tu jūties labi un esi vēl vairāk motivēts, aizrautīgs, lai redzētu, cik tālu vari tikt,” trīsdesmit gadus vecais Džokovičs teica žurnālistiem.

Viņa bijušais treneris Boriss Bekers (Boris Becker), komentējot spēli BBC, norādīja uz Džokoviča kareivīgo noskaņojumu laukumā, sakot, ka tā bijusi zīme, ka divpadsmitkārtējais “Grand Slam” čempions sāk atgūties no 12 mēnešu sastinguma, kas sekoja viņa uzvarai 2016. gada “French Open”.

“Boriss mani pazīst ļoti labi. Viņam ir taisnība, sakot, ka esmu atguvis aizrautību. Laukumā sāku justies labāk,” teica Džokovičs, kurš nākamajā kārtā tiksies ar francūzi Adrianu Mannarino (ATP 51.) – spēlētāju, kuru viņš pagājušajā gadā pieveica otrajā kārtā.”

Džokovičs trešajā geimā zaudēja savu servi, kad Gulbis izcēlās ar trīs tīri uzvarētām izspēlēm pēc kārtas, un pauda neapmierinātību ar amerikāņu tiesneša Džeika Gārnera (Jake Garner) darbu. Laukumā varēja skaidri dzirdēt, ka viņš aicina amatpersonu “koncentrēties”.

“Iespējams, ka rīkojos nepareizi un es atvainojos,” teica Džokovičs. “Viņš cenšas paveikt savu darbu, cik labi vien var, tāpat kā es. Dažreiz tas vienkārši izsprūk spēles karstumā.””

Washington Post/Associated Press: Marijs, Nadals, Federers, Džokovičs iekļūst Vimbldonas 4. kārtā

https://www.washingtonpost.com/spor... un https://www.washingtonpost.com/spor...

“Novakam Džokovičam pietika ar pāris apšaubāmiem tiesneša lēmumiem, lai izrādītu savu neapmierinātību Vimbldonas trešās kārtas otrajā geimā.

“Tie ir divi punkti pēc kārtas spēles sākumā,” teica Džokovičs, pirms uzrunāja tiesnesi Džeiku Gārneru: “Lūdzu, koncentrējies!”

Tas būtu bijis labs padoms Džokovičam pašam. Iespējams, ka viņš atradās tuvu kraujas malai, jo kā divkārtējs titula aizstāvētājs pirms gada tieši šajā kārtā piedzīvoja zaudējumu. Sestdien Džokovičs īsu brīdi atradās iedzinēja lomā pirms apsteidza Ernestu Gulbi no Latvijas, lai desmito reizi nopelnītu spēlēšanu turnīra otrajā nedēļā.

Pēc šīs, hmm, sarunas ar Gārneru, Džokovičs zaudēja savu servi, nonākot līdz 1-2. Vēlāk bija arī 2-4, taču Džokovičs uzvarēja deviņos geimos pēc kārtas, pārņēma iniciatīvu un vairāk nesalūza.

“Tiklīdz tu iedod tādam vīram kā Novakam rīkus, lai iespiestu gāzi grīdā, viņš to nekavējoties darīs,” teica Gulbis, kurš savulaik bija “Top 10” spēlētājs un “French Open” pusfinālists, taču savainojumu dēļ izkrita ārpus ranga pirmā piecsimtnieka. “Un viņš to izmanto, neatskatoties atpakaļ.””

Guardian: Novaka Džokoviča aizrautība un efektivitāte atmaksājas ar uzvaru pār Ernestu Gulbi

https://www.theguardian.com/sport/2...

“Saule atkal apspīd Novaku Džokoviču. Pēc personīgu un profesionālu neveiksmīgu pilna gada viņš ir atgriezies sev piederīgā vietā: Vimbldonas otrajā nedēļā, paveicot to desmito reizi un izskatoties bīstams.

Bijušais pasaules pirmais numurs pārāk ilgi centās pārliecināt novērotājus no malas, ka ārpus laukuma viņam viss ir kārtībā, taču sestdien neļāva ilgi šaubīties par savām tenisa prasmēm, kad divās stundās un 11 minūtēs centrālajā laukumā pārspēja stostīgo Ernesta Gulbja ģēniju.

“Tā bija pirmā reize, kad redzēju viņā atgriežamies aizrautību,” teica viņa bijušais treneris Boriss Bekers. “Beigās visu nosaka aizrautība, cik ļoti gribi uzvarēt. Viņš izmisīgi grib uzvarēt.”

Atmiņas par negaidīti ātro izstāšanos gadu iepriekš pret amerikāni Semu Kveriju katru dienu izgaist arvien vairāk, jo Džokovičs no jauna atklājis spēles pievilcību un precizitāti. Tās ir īpašības, kas viņu atšķir no konkurentiem.

“Esmu gandarīts par sniegumu,” viņš teica. “Salīdzinājumā ar pirmajām spēlēm uzlaboju savu tenisa līmeni. Laukumā biju vairāk koncentrējies. Spēlēšana pret Gulbi bija liels izaicinājums, jo viņš ir tik neparedzams un apveltīts ar jaudīgu servi. Uzvara astoņos geimos pēc kārtas deva man pārliecību.””

ESPN: Lielais Četrinieks pārvar Vimbldonas pirmo nedēļu

Wimbledon - Grading Novak Djokovic, Rafael...

“Tā bija Džokoviča pārpasaulīgā serves uzņemšana – nopietna, spēku apliecinoša, šķietami neietekmējama spiediena ietekmē – kas veicināja vienu no iespaidīgākajiem dominances periodiem vīriešu tenisā. No 2011. līdz 2016. gada “French Open” serbs izcīnīja 11 “Grand Slam” titulus un nostiprinājās ranga pirmajā vietā.

Tad sākās nepatikšanas. Sākot no zaudējuma Vimbldonas trešajā kārtā, Džokovičs nav uzvarējis nevienā “Grand Slam” un bieži izskatījās apmaldījies. Taču, iespējams, ka tuvojas pārmaiņas.”

Sky Sports: Novaks Džokovičs sakauj Ernestu Gulbi un sasniedz Vimbldonas astotdaļfinālu

Novak Djokovic beats Ernests Gulbis to reach...

“Novaks Džokovičs pārvarēja gauso startu, lai saglabātu cerības par ceturto Vimbldonas titulu pēc trīs setos izcīnītas uzvaras pār Ernestu Gulbi no Latvijas.

Brīnišķīgā dienā, kurā saule dāsni apspīdēja “All England Club” kortus, 2011., 2013. un 2014. gada čempions atguvās pēc zaudētas serves pirmā seta sākumā, lai nodrošinātu vietu ceturtajā kārtā ar 6-4, 6-1, 7-6 triumfu pār pasaules 589. raketi.

Džokovičs ir bez “Grand Slam” kopš pagājušā gada “French Open”, kurā kļuva par pirmo vīru kopš Roda Leivera veikuma 1969. gadā, kura īpašumā nonāca visi četri galvenie tituli. Tagad viņš virzās atpakaļ sava labākā snieguma virzienā un turnīra pirmajā nedēļā nav zaudējis nevienā setā.”

  +3 [+] [-]

, 2017-07-09 14:28, pirms 7 gadiem
Uzvarot pasaules 589. raketi, Džokovičs apliecina, ka ir starp 588 labākajiem planētas tenisistiem. Līdz ar to, visticamāk, viņš uzvarētu arī māsas Viljamsas.

     [+] [-]

, 2017-07-09 14:37, pirms 7 gadiem
M rakstīja: Uzvarot pasaules 589. raketi, Džokovičs apliecina, ka ir starp 588 labākajiem planētas tenisistiem. Līdz ar to, visticamāk, viņš uzvarētu arī māsas Viljamsas.
nu jau 341 raketi

  -2 [+] [-]

, 2017-07-09 17:49, pirms 7 gadiem
Kārtējo reizi latvieši cenšas no mušas uzpūst ziloni. Gulbim pietiek tikai uzspēlēt pret kādu no tenisa grandiem un ZAUDĒT, lai meklētu iemeslus kā viņu uzslavēt.

  +1 [+] [-]

, 2017-07-09 19:01, pirms 7 gadiem
Karalis Hokejs rakstīja: Kārtējo reizi latvieši cenšas no mušas uzpūst ziloni. Gulbim pietiek tikai uzspēlēt pret kādu no tenisa grandiem un ZAUDĒT, lai meklētu iemeslus kā viņu uzslavēt.
Diezgan stulbs komentārs.

     [+] [-]

, 2017-07-09 22:40, pirms 7 gadiem
knaible rakstīja: Diezgan stulbs komentārs.
Lai neteiktu vairāk.