Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Džokovičs piekrīt, ka šogad Vimbldonā segums ir nekvalitatīvāks

Džokovičs piekrīt, ka šogad Vimbldonā segums ir nekvalitatīvāks
Novaks Džokovičs
Foto: AFP/Scanpix

Serbu tenisa zvaigzne Novaks Džokovičs piekritis vairāku citu tenisistu sūdzībām par ne ideāli sagatavoto Vimbldonas kortu zālāju, norādot, ka pirmajās divās kārtās to pārāk neizjuta, bet spēlē pret Ernestu Gulbi gan novērojis, ka zālājs nav tik kvalitatīvs kā iepriekšējos gados.

Negatīvu viedokli par Vimbldonas kortu zālāja stāvokli šogad izteikuši jau vairāki tenisisti, pagājušā gada čempionu Endiju Mareju ieskaitot. Franču tenisiste Kristina Mladenoviča gāja pat tik tālu, ka raksturoja 18. kortu kā bīstamu. Sev veltīto kritiku gan bija kategoriski noraidījis turnīra organizatoru pārstāvis, segumu uzturētājs Nīls Stablijs: “Mēs esam sagatavojoši kortus pēc tiem pašiem kvalitātes standartiem kā daudzos iepriekšējos gados.”

Bet arī Džokovičs pēc vakardienas mača piekrita, ka situācija nav ideāla: “Pirmajās divās spēlēs es nejutu nekādu īpašu zālāja atšķirību, salīdzinot ar citiem gadiem, taču dzirdēju vairāku citu spēlētāju izteikumus. Taču spēlē pret Gulbi (kas notika galvenajā kortā) varēju redzēt, ka atšķirība segumā ir gan. Teiktu, ka zālājs šoreiz ir nedaudz mīkstāks, it īpaši ap gala līniju.”

“Ja godīgi, iepriekšējos gados man Vimbldonā nekas tāds nebija gadījies,” turpināja Džokovičs. “Ar to es domāju, ka laukumi šeit vienmēr bija perfekti. Esmu drošs, ka seguma uzturētāji paveiks visu, ko var, lai korti otrajā nedēļā būtu tik labi, cik vien iespējams. Esmu drošs, ka viņi zina, ko dara, jo ir labākie pasaulē. Taču var redzēt, ka šoreiz ir neliela atšķirība zālāja kvalitātē. Šogad liekas, ka tas ir nedaudz mīkstāks.”

Savukārt par maču un pretinieku Ernesta Gulbja izskatā Džokovičs izteicās šādi: “Gulbis ir ļoti neprognozējams tenisists ar lielisku servi. Viņam piemīt spēcīga un ātra spēle aiz līnijas. Uz šī seguma nav viegli pret viņu spēlēt. Esmu priecīgs, ka uzvarēju jau trīs setos, it sevišķi jau trešajā setā, kur Gulbis spēlēja daudz labāk un biežāk trāpīja pirmo servi. Tā bija kā viņa pēdējā iespēja, un domāju, ka viņš trešo setu aizvadīja augstā līmenī. Domāju, ka šī uzvara man tikai palīdzēs pašpārliecinātības ziņā turnīra turpinājumam.”

Džokovičam nākamajā kārtā pretim stāsies Francijas tenisists Adrians Manarino (ATP rangā 51. vietā).

Izmantotie resursi:
https://www.thenational.ae/sport/te...


Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.