Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Mugurusa Vimbldonā sasniedz pirmo "Grand Slam" finālu

Mugurusa Vimbldonā sasniedz pirmo "Grand Slam" finālu
Garbinje Mugurusa
Foto: AP/Scanpix

Mača lielākajā daļā nospēlējot žilbinošu uzbrukuma tenisu, Spānijas tenisiste Garbinje Mugurusa ceturtdien Vimbldonas pusfinālā ar 6:2, 3:6, 6:3 pieveica bijušo finālisti Agņešku Radvaņsku, sasniedzot karjeras pirmo "Grand Slam" finālu.

Pirmo reizi spēlējot "Grand Slam" pusfinālā, Garbinje Mugurusa cīņas ievadā neizrādīja ne mazākās uztraukuma pazīmes un jau pirmajā geimā ieguva breiku. Spānijas tenisiste uzbrukumā darbojās tik ļoti iespaidīgi, ka Agņeška Radvaņska nespēja atbildēt. Garbinje 1. setā zaudēja divus geimus, bet varēja nezaudēt nevienu.

Radvaņskai abos setā uzvarētajos geimos izdevās atspēlēt breikbumbas. Nosacīti atspēlēt. Pirmajā gadījumā trešajā geimā Mugurusa breikbumbas izspēlē pārāk daudz riskēja, nespējot atsist laukumā pretinieces otro servi. Savukārt otrajā uzvarētajā geimā Radvaņska pie rezultāta 1:5 atspēlēja divas setbumbas.

Mugurusa dominēja vēl četrus geimus, 2. setā izvirzoties vadībā ar 3:1. Radvaņskai vajadzēja Garbinjes palīdzību, lai tiktu atpakaļ spēlē, un Aga to saņēma. Mugurusa pēkšņi sāka daudz kļūdīties, bet Radvaņskai izdevās labāk nospēlēt garajās izspēlēs, nereti izmantojot iespējas izspēles pabeigt ar precīzām darbībām pie tīkla. Radvaņska no 1:3 uzvarēja sešos geimos pēc kārtas, ne vien tiekot pie panākuma 2. setā, bet arī pēdējo setu sākot ar breiku.

Spānijas otrā rakete uzreiz sakārtoja savu spēli un zibenīgi atspēlējās. Mugurusa atkal spēlēja mača pirmajā pusē redzēto tenisu, kas Radvaņskai nozīmēja problēmas. No viņas atkal vairs nekas nebija atkarīgs. Aga cīņas turpinājuma uzvarēja vēl tikai divos geimos un visā mačā cieta sakāvi ar rezultātu 2:6, 6:3, 3:6.

Ja mača sākumā Mugurusa nebija uztraukusies, tad finiša taisnē nervozitāte bija jūtama. Mugurusai pēdējā geimā izdevās atspēlēt divas breikbumbas. Pirmajā gadījumā tas izdevās ar lieliskas pirmās serves palīdzību, bet ar otro breikbumbu Radvaņska varēja paveikt vairāk, taču atsita tīklā pretinieces otro servi.

Mugurusa ir pirmā Spānijas tenisiste "Grand Slam" finālā kopš 2000. gada, kad "French Open" finālu sasniedza Končita Martinesa. Vimbldonā pēdējā spāņu fināliste bija 1996. gadā, kad līdz titula spēlei tika Aranča Sančesa Vikario.

Venecuēlā dzimusī Mugurusa ir piektā 1990. gadā vai vēlāk dzimusī tenisiste, kura sasniegusi "Grand Slam" finālu. Petra Kvitova ir vienīgā čempione, divreiz uzvarot Vimbldonā. Finālos spēlējušas arī Karolīna Vozņacki ("US Open" 2009, 2014), Simona Halepa ("French Open" 2014) un Juženija Bušāra (Vimbldona 2014).

Pateicoties fināla sasniegšanai, Mugurusa pirmdien debitēs ranga Top 10 un arī iekļūs sezonas kopvērtējuma astoņniekā. Pēc Vimbldonas ranga desmitniekā būs arī šodienas mača neveiksminiece Radvaņska, kurai tā būs atgriešanās Top 10.


, 2015-07-09 18:15, pirms 9 gadiem
Muguruzai vajadzēja uzvarēt 2 setos,bet pie 3;1 sākās fantastiska muļķīgu kļūdu sērija,0-6 un trešajā setā jau iedzinējos ar breiku...
Nu nezin kā būs finālā pret Serēnu
, 2015-07-09 20:48, pirms 9 gadiem
pret Serēnu maz izredžu... dēļ iespējamās pārdegšanas.... laiks rādīs
Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.