Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Mājinieku pēdējā cerība Edmunds pēc lielā futbola sacentīsies ar Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mājinieku pēdējā cerība Edmunds pēc lielā futbola sacentīsies ar Džokoviču
Kails Edmunds ar savu treneri Fredriku Rosengrenu
Foto: Kaila Edmunda Instagram konts

Šodien Vimbldonā pabeigs 3. kārtas izspēli, kad spēlēšanu otrajā nedēļā centīsies nodrošināt eksčempioni Novaks Džokovičs un Rafaels Nadals. Serbam tikšanās ar britu pirmo numuru Kailu Edmundu, bet Spānijas tenisistam mačs pret jauno Austrālijas talantu Aleksu De Minoru.

Abos vienspēļu turnīros pēdējais palikušais mājinieks Kails Edmunds britu tenisistiem netipiski zālāju nevar saukt par savu ērtāko segumu. Viņš līdz pagājušajai sezonai Vimbldonā bija bez uzvarām (0-4), bet pērn pārvarēja vienu kārtu. Tagad, pateicoties izsētā spēlētāja statusam, Edmundam viegli pretinieki pirmajos divos raundos, spējot sasniegt 3. kārtu. Tur jātiekas ar trīskārtējo čempionu Novaku Džokoviču.

Edmunds viņu maijā ar 6:3, 2:6, 6:3 pieveica Madridē, gūstot pirmo uzvaru četros mačos pret bijušo pasaules pirmo numuru. Abi "Grand Slam" līmenī iepriekš tikušies vienreiz, kad Džokovičs 2016. gadā "US Open" bija pārāks ar 6:2, 6:1, 6:4.

Džokovičam "Grand Slam" turnīros ir 21-1 bilance pret mājiniekiem. Vienīgais zaudējums piedzīvots 2013. gadā Vimbldonas finālā pret Endiju Mareju. Džokovičam pirms šodienas mača ir nelielas raizes ceļgala dēļ. Iepriekšējā mačā viņam bija nepieciešams medicīnas pārtraukums.

Edmunda noskaņojums pirms šī mača var būt atkarīgs no futbola. Dodoties kortā, viņš droši vien jau zinās, kā Anglija Pasaules kausa ceturtdaļfinālā nospēlēja pret Zviedriju. Futbols sāksies plkst. 17:00, bet Edmunda un Džokoviča mačs plānots kā trešais galvenajā kortā, kur pirmā cīņa būs 15:00.

Abu maču pārklāšanās iespēja gadījumā, ja tenisa spēles ritēs raiti, bet futbolā zviedri angļus noturēs laukumā līdz "pendeļu" sērijai. Edmunds Vimbldonas organizatoriem lūdza, lai viņa maču neliek vienā laikā ar futbolu. Nav zināms, vai Emunds futbolu skatīsies kopā ar savu treneri Fredriku Rosengrenu, kurš ir zviedrs!

Divus Vimbldonas titulus izcīnījušais Rafaels Nadals šodien eksaminēs bijušā čempiona Leitona Hjuita protežē Aleksu De Minoru. 19 gadus vecais Austrālijas talants vēl nav uzvarējis Top 10 tenisistus (0-3). Nadals šodien uzvaras gadījumā nodrošinās palikšanu ranga 1. vietā pēc Vimbldonas.

Īpašu uzmanību pelnījis arī Nika Kirjosa duelis ar Kei Nišikori. Japānis savstarpējos mačos vadībā ar 3-0. Šīs statiskas sakarā jāizceļ divas lietas. Visi mači notika no 2015. līdz 2016. gadam, kad Nišikori bija Top 10 spēlētājs. Otrkārt, abi pagaidām sacentušies tikai uz "hard" un māla. Nišikori zālājs ir neērtākais segums, kamēr Kirjosam tieši otrādi. Japānis šajā sāncensībā līdz šim dominējis, pateicoties savai spēlei uzņemšanā un iespējai Kirjosu apspēlēt garās izspēlēs. Zālāja segums, uz kura Kei nespēj kustēties tā kā uz pārējiem segumiem, būtiski mazina izredzes tā dominēt, bet Kirjosam liels trumpis ir viņa varenā serve.

WTA ranga līdere Simona Halepa 2. kārtas mača bija iedzinējos ar 3:5 pret Saisaju Dženu, turpinājumā izceļoties ar 10 pēc kārtas uzvarētu geimu sēriju. Arī šodien Rumānijas tenisistei jātiekas ar Āzijas tenisa skolas pārstāvi, kad viņai pretī stāsies Sūveja Šjē, kura ir daudz meistarīgāka par Dženu. Sūveja 2013. gadā Sinsinati spēja uzvarēt 1. setā pret Halepu, bet visā mačā pārāka bija Simona – 6:7(5), 6:1, 6:2.

Bijusī pasaules pirmā rakete Andželika Kerbere pirms divām dienām pamatīgi mocījās pret pagājušā gada junioru turnīra uzvarētāju Klēru Liu, 18 gadus veco tenisisti uzveicot trīs setu cīņā. Vācijas tenisistei šodien tikšanās ar citu jaunās paaudzes spēlētāju, 20 gadus veco Naomi Osaku. Japānas tenisiste Kerberi pagājušajā gadā ar 6:3, 6:1 sagrāva "US Open", bet nākamo divu mēnešu laikā viņai divreiz zaudēja mačos Āzijas tūrē. Šo divu spēlētāju savstarpējās cīņās rezultāts atkarīgs no Osakas precizitātes. Viņai ir daudz spēcīgāks uzbrukums, kas ļauj diktēt spēli, bet Kerberes aizsardzība spēj izvest no pacietības pat visjaudīgāko uzbrukumu īpašnieces.

2011. gada Vimbldonas junioru turnīra čempione Ešlija Bārtija sacentīsies ar 2014. gada "French Open" uzvarētāju Darju Kasatkinu. Ja mačs notiktu uz māla, favorīte būtu Kasatkina, tagad uz zālāja uzvara tiek gaidīta no Austrālijas tenisiste, kurai šis ir ērtākais segums, to apliecinot ar jūnijā izcīnīto titulu Notingemā. Kasatkina vēl ne reizi zālāja seguma turnīros nav spējusi gūt vairāk par divām uzvarām.

Šodienas programma: wimbledon.com