Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Džokovičs: "Kvalitātes ziņā mans labākais "Grand Slam" fināls"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs: "Kvalitātes ziņā mans labākais "Grand Slam" fināls"
Novaks Džokovičs
Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējais Vimbldonas čempions Novaks Džokovičs svētdien pret Rodžeru Federeru uzvarēto finālu (6:7(7), 6:4, 7:6(4), 5:7, 6:4) nosauca par savā karjerā kvalitātes ziņā labāko "Grand Slam" finālu.

"Bija lieliski piedalīties tik fantastiskā mačā. Federers ir izcils atlēts un paraugs. Paldies viņam, ka ļāva man šodien uzvarēt," jokojot sacīja Džokovičs. "4. setā cerēju, ka Federeram neizdosies trāpīt pirmo servi, taču tas nenotika. Tas gadās reti. Ne velti Federers uzvarējis 17 "Grand Slam" turnīros. Vimbldona ir visvērtīgākais turnīrs pasaulē. Pirmo tenisa maču piecu gadu vecumā redzēju tieši no Vimbldonas."

Džokovičs savu otro Vimbldonas trofeju novēlēja daudziem cilvēkiem, ieskaitot savu ģimeni un līgavu Jeļenu Rističu, kura ir gaidībās. Tāpat Džokovičs pieminēja savu pirmo treneri Jeļenu Genčiču, kura pagājušā gadā aizgāja aizsaulē.

"Kvalitātes ziņā šis bija labākais "Grand Slam" fināls ar manu piedalīšanos. Ar Nadalu mums Austrālijā bija ilgākais fināls, bet kvalitātes ziņā no pirmā līdz pēdējam punktam šodien bija labākais fināls. Arī Federers spēlēja labā līmenī, parādot, kāds čempions viņš ir. Šodien vienīgais veids, kā uzvarēt, bija ticēt līdz pašām beigām un neļaut pazust emocijām, kā tas, iespējams, bija pirms dažām nedēļām "French Open" finālā. Pēc trīs zaudētiem fināliem esmu priecīgs atkal uzvarēt "Grand Slam" finālā," pēc emociju pierimšanas sacīja Džokovičs.

Ranga 1. vietu atguvušais Džokovičs norādīja, ka 5. setā servēšana pirmajam bija svarīga, jo viņš varēja izdarīt papildus spiedienu uz Federeru, kuram visu laiku vajadzēja atspēlēties. Šodienas uzvara Džokovičam ir svarīga arī tāpēc, ka viņš 5. setā "nepazuda" un spēja uzvarēt ne tikai pretinieku, bet arī sevi.

Neskatoties uz zaudējumu, Federers saglabāja humora izjūtu: "Jā, tas bija lielisks fināls. Nespēju noticēt, ka man izdevās tikt līdz 5. setam. Cerēju, ka ar to varbūt pietiks. Kad spēlē pret Džokoviči, zini, ka būs ļoti grūti fiziskajā ziņā. Ar Džokoviču jāspēlē atlētiski punkti. Varu tikai apsveikt Novaku ar pelnītu uzvaru. Viņam bija lielisks turnīrs. Paldies faniem, tiksimies atkal pēc gada!"

Federers apzinās, ka viņam svētdien nebija nepieciešamā līmeņa, lai uzvarētu: "Nespēlēju savu labāko tenisu, pirmajos trīs setos viņu nespēju nobreikot. Tā bija vilšanās. Pats neradīju pietiekami daudz iespēju, lai uz Džokoviču izdarītu spiedienu. Tikai 4. setā, kad biju iedzinējos ar breiku, sāku saprast, kā uzņemt viņa servi. Esmu pret viņu spēlējis ļoti daudz, bet šodien biju pārsteigts par grūtībām uzņemšanā. Džokovičs ar savu servi paveica ļoti labu darbu, agresīvi spēlēja no gala līnijas un daudz nekļūdījās."

"Vimbldonas fināls – tas vienmēr ir īpaši, zaudē vai uzvari. Vēl jo vairāk, kad ir tik dramatiski mači kā šodien. Kad pēc spēles ieraudzīju sievu un meitiņas, vilšanās ļoti ātri pārgāja. Fanu ovācijas lika justies labāk. Pēdējās divās nedēļās parādītā spēle man nākotnē ļauj skatīties ļoti cerīgi," Federers nezaudē optimismu.

Izmantotie resursi:
2014 Wimbledon Championships Website - Official...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-07 09:10, pirms 10 gadiem
Ar citu sniegumu Fedju uz zāliena nepaņemsi!