Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Azarenkai mēģinājums pirmoreiz "Grand Slam" turnīrā uzvarēt Halepu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Azarenkai mēģinājums pirmoreiz "Grand Slam" turnīrā uzvarēt Halepu
Viktorija Azarenka. Foto: Zuma Press/Scanpix

Šodien Vimbldonā par dienas maču uzskatāma bijušo WTA ranga pirmo numuru Simonas Halepas un Viktorijas Azarenkas tikšanās. Grūtas cīņas gaidāmas arī divām citām ranga pirmā desmitnieka tenisistēm – Karolīnai Pliškovai un Eļinai Svitoļinai.

Simona Halepa un Viktorija Azarenka pēdējo reizi sacentās tieši Vimbldonā, kur pirms diviem gadiem astotdaļfinālā ar 7:6(3), 6:2 uzvarēja Rumānijas tenisiste. Simona uzvarējusi abos "Grand Slam" mačos – arī 2015. gadā "US Open" ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6:3, 4:6, 6:4. Azarenka Halepu divreiz sagrāva 2012. gadā, kad bija ranga 1. vietā, bet Halepa rangā bija ārpus Top 40. Vika toreiz ar 6:3, 6:1 uzvarēja Dohā un ar 6:1, 6:1 triumfēja Lincā. Tagad augstāk ir Halepa (7. vieta pret 40.).

Azarenka šonedēļ pirmajos divos mačos uzvarēja bez lielām grūtībām, ar 6:4, 6:4 pieveicot Alizē Kornē un ar 6:2, 6:0 sagraujot Ailu Tomļanoviču. Simonai atkal ir problēmas ar potīti, kas viņai neļauj spēlēt savu labāko tenisu. Halepa pirmajā mačā ar 6:4, 7:5 uzvarēja Aleksandru Sasnoviču, bet nākamajā cīņā spēlēja trīs setus pret savu tautieti Mihaelu Buzarnesku – 6:3, 4:6, 6:2.

Saistošākais mačs dažādu spēles stilu dēļ būs Karolīnas Pliškovas un Sūvejas Šjē cīņā. Iespaidīgi servējošā čehiete izspēles cenšas pabeigt ātri, bet elegantā āziete mēģinās Karolīnu nokaitināt ar garo izspēļu tenisu. Pliškova februārī 3. setā izsēja 5:1 pārsvaru un Šjē ar rezultātu 4:6, 6:1, 5:7 zaudēja Dohā. Līdzīgs mačs bija pērn Maiami, kad Pliškova uzvarēja ar 6:4, 1:6, 7:6(4). Viņai toreiz vajadzēja sešas mačbumbas, lai tiktu vaļā no neparocīgās pretinieces.

Eļina Svitoļina aizvakar bija divu punktu attālumā no zaudējuma pret Margaritu Gasparjanu (5:7, 6:5 uzvara), kad Ukrainas tenisisti izglāba pretinieces krampji. Gasparjana atteicās no 3. seta spēlēšanas, ļaujot Svitoļinai pirmoreiz kopš marta uzvarēt divos mačos pēckārtas. Lai arī viņa rangā ir augstāk (8. vieta pret 32.), Svitoļina šodienas mačā pret Mariju Sakari nav favorītes statusā. Atlētiskā grieķiete ir labākā formā un nemēdz spēlēt izteikti agresīvi uzbrukumā (ko vēlas Svitoļina), bet vairāk paļaujas uz aizsardzības tenisu.

Šodienas programma: https://www.wimbledon.com/en_GB/sco...