Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Nadalam mačs pret Kukuškinu, Nišikori sacentīsies ar Tomiku

Nadalam mačs pret Kukuškinu, Nišikori sacentīsies ar Tomiku
Rafaels Nadals
Foto: imago/Scanpix

Vimbldonas turnīrā šodien otrās kārtas maču otrā daļa, kad pie teikšanas tiks ATP ranga līderis Rafaels Nadals. Spānim var būt pirmās grūtības turnīrā. Tāpat saistoši mači ar Kei Nišikori un Huana Martina Del Potro piedalīšanos, kā arī bijušo meiteņu turnīra uzvarētāju sadursme dāmu sacensībās.

Rafaels Nadals Vimbldonā allaž saskāries ar grūtībām mačos pret agresīviem pretiniekiem. Pēc maigā Dudi Selas apspēlēšanas viņam 2. kārtā būs pirmais tāds sāncensis šajā turnīrā, kad spānis tiksies ar Mihailu Kukuškinu. Ja Kazahstānu pārstāvošais krievs vēlēsies "piecas minūtes slavas", viņam šodien būs iespēja izcelties. Abu ceļi Vimbldonā krustojās arī 2014. gadā, un toreiz Kukuškins bija varens vienu setu, zaudējot ar rezultātu 7:6(4), 1:6, 1:6, 1:6.

Spēles ziņā slinkais, bet motivāciju atguvušais Bernards Tomiks ceturto reizi (2-2) sacentīsies ar Kei Nišikori, kuru uzvarējis pēdējos divos mačos. 2011. gada ceturtdaļfināls Tomiks zaudēja kvalifikācijā, kur finālu spēlēja, būdams apslimis, bet vēlāk pamatturnīrā tika kā laimīgais zaudētājs. Tomiks uz zālāja vienmēr bijis bīstams, kas Nišikori nozīmē zināmu uztraukuma devu.

Huans Martins Del Potro pirms gada 2. kārtā nospēlēja miegainu maču pret Ernestu Gulbi un zaudēja. Šogad viņam šajā stadijā pretī stāsies zālāja seguma speciālists Felisiano Lopess, kurš tieši uz šī seguma ir draudīgāks pretinieks (par latvieti). Abi spāniski runājošie tenisisti nav tikušies kopš 2013. gada un arī vēl nav sacentušies uz zālāja. "Hard" mačos argentīnietim neliels 4-3 pārsvars.

Dāmu turnīrā diena sāksies ar divu bijušo junioru turnīra uzvarētāju tikšanos – 2011. gada čempione Ešlija Bārtija sacentīsies ar 2012. gada čempioni Džīniju Bušāru. Kanādas tenisiste divus gadus vēlāk tika līdz pieaugušo turnīra finālam, bet kopš tās sezonas beigām jau vairākus gadus ir neapmierinošā formā, tāpēc šogad viņai Vimbldonā bija jāspēlē kvalifikācijā. Tikmēr Bārtija aizvakar guva savu pirmo Vimbldonas lielajā turnīrā. Austrālijas tenisiste šobrīd rangā ir daudz augstāk (17. vieta pret 188.), tāpēc šodien arī liela favorīte. Abu vienīgā iepriekšējā tikšanās bija pagājušā gada pavasarī Maiami, kur Ešlija uzvarēja ar 6:4, 5:7, 6:3.

Lielbritānijas pirmā rakete Johanna Konta pērn Vimbldonā sasniedza pusfinālu, bet kopš tā laika spēlējusi nepārliecinoši, un tas attiecas arī uz zālāja seguma turnīriem. Konta aizvakar ar lielām grūtībām pieveica Natāliju Vihļjancevu (7:5, 7:6(7)), bet šodien viņai pretī stāsies labāka līmeņa pretiniece – apdalītā Dominika Cibulkova, kura uz Serēnas Viljamsas rēķina netika pie izsētās tenisistes statusa. Kontai pret Cibulkovu ir 2-1 bilance, visus mačus aizvadot uz "hard" seguma un ārpus mājām, kur viņai ir milzīga atbildības nasta.

Šodienas programma: wimbledon.com


, 2018-07-05 16:09, pirms 6 gadiem
Ir interesantākas spēles!
Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.