Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Kerbere pret Halepu un vēl trīs ceturtdaļfinālu cīņas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kerbere pret Halepu un vēl trīs ceturtdaļfinālu cīņas
Simona Halepa
Foto: AP/Scanpix

Šodien Vimbldonā sieviešu turnīra ceturtdaļfināla diena. No četrām cīņām kā dienas galvenā spēle izceļama Andželikes Kerberes un Simonas Halepas tikšanās. Pirmie mači plkst. 15:00.

Andželike Kerbere – Simona Halepa

Vienīgais no ceturtdaļfinālu pāriem, kas veidots no divām Top 10 spēlētājām. Vācijas tenisiste pirmajos četros mačos setus nav zaudējusi, tiesa, arī sacentusies ar vājākām pretiniecēm nekā Halepa. Simonai pēdējās divās cīņās izdevās uzvarēt pēdējos trīs mēnešos lieliski spēlējošās Kiki Bertensu un Medisonu Kīsu, kamēr Kerberes ceļš uz ceturtdaļfinālu bijis ļoti viegls.

Visas četras pretinieces – Lora Robsone, Varvara Lepčenko, Karīna Vithefta un Misaki Doi – ir "kļūdu mašīnas", agresīvā tenisā nespējot izturēt pret Kerberes sīksto aizsardzību. Minētās spēlētājas pret Kerberi sakrāja 114 nepiespiestās kļūdas, kamēr pašai Endžijai bija tikai 43.

Domājams, ka šodien Kerberei būs jāspēlē arī pašai jeb primitīva bumbiņas stumšana pāri tīklam un pretinieces kļūdu gaidīšana nedarbosies, jo vajadzēs ko vairāk. Halepa nav tik ļoti izteikta agresīva spēlētāja, turklāt mēdz spēlēt samērā tīri. Vēl viena problēma Kerberei varētu būt ātruma radīšana pašai. Pirmajās četrās cīņās viņa varēja izmantot agresīvo pretinieču radīto ātrumu. Halepa spēlē maigāk, kas nozīmē potenciālas problēmas Vācijas tenisistei.

Halepa uzvarējusi trīs no četriem mačiem pret Kerberi. Tiesa, Vācijas labākā spēlētāja bija pārāka pēdējā mačā, kas aprīlī notika "Fed Cup". Tas bija uz māla. Uz "hard" Halepai perfekts 3-0, bet uz zālāja abas nav tikušās.

Serēna Viljamsa – Anastasija Pavļučenkova

Par Pavļučenkovas talantu jautājumu nekad nav bijis, par viņas attieksmi un motivāciju – gan. Krievijas tenisiste "Grand Slam" ceturtdaļfinālā nebija spēlējusi kopš 2011. gada, kad Top 8 iekļuva gan Parīzē, gan Ņujorkā. Vimbldonā viņa ieradās ar trīs zaudējumu sēriju, kas pārtraukta ar četru pēc kārtas gūtu panākumu sēriju. Pavļučenkova pirmajās četrās cīņās nospēlējusi itin labi. It īpaši izceļami pēdējie divi mači, kuros pret Timeju Bačinskī un Koko Vandevei kopumā zaudēti tikai 11 geimi.

Pavļučenkova otrajā mačā pēc kārtas tiksies ar ASV tenisisti, bet Viljamsai atkal cīņa pret Krievijas pārstāvi (vakar uzvarēta Svetlana Kuzņecova). Serēna uzvarējusi pēdējos 14 mačus pret Krievijas tenisistēm "Grand Slam" sacensībās, kur šīs valsts pārstāvēm nav piekāpusies kopš 2012. gada "Australian Open" (zaudēts Jekaterinai Makarova). Viljamsa uzvarējusi visas piecas iepriekšējās cīņas pret Pavļučenkovu, šajos mačos zaudējot tikai vienu setu, kas notika abu pirmajā duelī 2010. gadā "French Open". Abas "Grand Slam" ceturtdaļfinālā tiksies otro reizi. Pirmā bija 2011. gadā Ņujorkā, kur Serēna uzvarēja ar 7:5, 6:1.

Venusa Viljamsa – Jaroslava Švedova

Pieckārtējā čempione, 36 gadus vecā Venus Viljamsa, ir vecākā "Grand Slam" ceturtdaļfināliste 22 gadu laikā – kopš 1994. gada, kad Vimbldonā ar otro vietu 37 gadu vecumā bija spiesta samierināties Martina Navratilova. Venusa pirmajā nedēļā izturēja vairākus mačus pret padsmitgadniecēm, bet vakar pieveica arī garo izspēļu cienītāju Karlu Svaresu Navarro. Vai, spēlējot otro dienu pēc kārtas, Venusai pietiks spēka pret gados jaunāko Švedovu? Slava pēdējos divos mačos viegli sakāva gan Sabīni Liziki, gan Luciju Šafāržovu. Švedova līdz šim "Grand Slam" turnīros vēl ne reizi nav tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu. Pirmie divi viņai bija Parīzē, kur 2010. gadā zaudēts Jeļenai Jankovičai, bet divus gadus vēlāk stiprāka bija Petra Kvitova.

Dominika Cibulkova – Jeļena Vesņina

"Grand Slam" fināls vai kāzas? Tāda dilemma var rasties Dominikai Cibulkovai. Patiesībā Slovākijas tenisiste jau ir paziņojusi, ka kāzas nepieciešamības gadījumā pārcels. Viņai svinīgā diena paredzēta sestdien, kad plānots arī Vimbldonas fināls. Šis datums iepriekš tika izvēlēts, necerot, ka viņa Vimbldonā varētu aizspēlēties tālu, jo nebija pārliecināta par savām spējām uz zālāja seguma. Tagad Dominikai ir deviņu uzvaru sērija, kas sākās Īstbornā, tur iegūstot pirmo titulu uz šī seguma.

Cibulkova vakardienas trīs stundas ilgo maču pret Agņešku Radvaņsku, kad viņa atspēlēja arī vienu mačbumbu, nosauca par fiziski nogurdinošāko savā karjerā. Cibulkovai labā ziņa ir tā, ka arī viņas nākamā pretiniece vakar spēlēja gandrīz trīs stundas, turklāt Jeļenai Vesņinai vēlāk bija arī dubultspēle, to beidzot ap deviņiem vakarā. Vesņina Cibulkovai garās izspēles neliks spēlēt, kā to darīja Radvaņska, tāpēc šodienas mačs enerģiskajai slovākietei solās būt vieglāks. Viņas pusē arī lielo turnīru pieredze, jo Vesņinai šodien būs karjeras pirmais "Grand Slam" ceturtdaļfināls. Savstarpējās cīņās neizšķirts 3-3. Vienīgajā iepriekšējā mačā uz zālāja, kas 2009. gadā notika Vimbldonā, uzvarēja Vesņina – 7:5, 4:6, 6:4.