Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Nadals jau kopš izlozes gaidītajā duelī tiksies ar Kiriosu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals jau kopš izlozes gaidītajā duelī tiksies ar Kiriosu
Niks Kirioss un Rafaels Nadals Vimbldonā pirms pieciem gadiem. Foto: Reuters/Scanpix

Vimbldonas ceturtās dienas gaidītākajā mačā būs divkārtējā čempiona Rafaela Nadala tikšanās ar skandalozo Austrālijas tenisistu Niku Kiriosu, kuram viņš šajā turnīrā zaudēja pirms pieciem gadiem. Šodienas duelis būs dienas trešā spēle galvenajā kortā un varētu sākties ap plkst. 18-19.

Rafaelu Nadalu ir gandrīz neiespējami uzvarēt "French Open" (to paveikuši tikai divi tenisisti), bet Vimbldonā tas ir daudz vieglāk izdarāms, turklāt nav jābūt pasaules klases spēlētājam, lai Nadalu pieveiktu Vimbldonas kortos,– pietiek ar labu servi un agresīvu uzbrukumu. Nadals Vimbldonā divreiz zaudējis Žilam Milleram, bet vienreiz Lukāšam Rosolam, Stīvam Darsī, Dastinam Braunam un Nikam Kiriosam.

Austrālijas tenisists Rafu Vimbldonā sakāva 2014. gadā 4. kārtas mačā ar rezultātu 7:6(5), 5:7, 7:6(5), 6:3. Tolaik 19 gadus vecais Kirioss turnīrā piedalījās ar "wild card" palīdzību, jo rangā bija 144. vietā, bet Nadals bija pasaules pirmais numurs. Spānis tagad ir pasaules otrais numurs, bet Kirioss ieņem 43. pozīciju.

Nadalam pret Kiriosu ir 3-3 bilance, divas no trim uzvarām gūstot uz māla seguma. Niks bija pārāks gan vienīgajā duelī uz zālāja, gan līdz šim pēdējā sadursmē, kas notika februāra beigās Akapulko ATP 500 turnīrā – 3:6, 7:6(2), 7:6(6). Nadalam toreiz pēdējā seta taibreikā bija trīs mačbumbas. Nadals Kiriosam zaudējis visos piecos taibreikos, kas uz zālāja seguma tiek spēlēti bieži. Nav noslēpums, ka abiem tenisistiem ir nepatika pret otru, tāpēc šodienas cīņai būs papildus asums.

Tuvu karjeras finišam ir 34 gadus vecais kiprietis Markoss Bagdatis, kuram pēdējais mačs būs Vimbldonā, un ļoti ticams, ka tas notiks šodien. Bijušais pasaules astotais numurs, kurš šobrīd rangā ir 135. vietā, Vimbldonā spēlē, pateicoties "wild card", un 1. kārtā ar 6:2, 6:4, 6:4 uzvarēja laimīgo zaudētāju Breidenu Šnuru (#112). Otrajā cīņā viņam būs daudz spēcīgāks pretinieks, šogad labā formā esošais Mateo Berretīni (#20), kurš jūnijā uzvarēja Štutgartes ATP 250 turnīrā un sasniedza ATP 500 pusfinālu Hallē.

Aļona Ostapenko kopā ar krievu vienaudzi Veroniku Kudermetovu sāks dubultspēļu turnīru. Ar 14. numuru izsētais duets pirmajā mačā tiksies ar Francijas un Horvātijas pāri Alizē Kornē/Petra Martiča, tā būs trešā cīņa no plkst. 13:00 Ostapenko Vimbldonā divreiz tikusi līdz 3. kārtai (2016, 2018), abos gadījumos divas kārtas pārvarot kopā ar amerikānieti Kristīnu Makheilu.

Vienspēļu turnīrā fiasko jau 1. kārtā cietusī Ostapenko, tikusi pie daudz brīva laika, piedalīsies arī jauktajās dubultspēlēs, kur viņa startēs kopā ar zviedru Robertu Lindstedu. Viņi pirmajā mačā sestdien tiksies ar Lielbritānijas un ASV pāri Džejs Klārks/Kori Gofa. Tikai 15 gadus vecā Gofa vienspēlēs no kvalifikācijas aizcīnījusies līdz 3. kārtai, bet Klārks šodien tiks pie iespējas uzspēlēt pret Rodžeru Federeru.

Šodienas programma: https://www.wimbledon.com/en_GB/sco...