Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Kverijs un Puije pirmoreiz spēlēs "Grand Slam" ceturtdaļfinālā

Kverijs un Puije pirmoreiz spēlēs "Grand Slam" ceturtdaļfinālā
Sems Kverijs
Foto: AP/Scanpix

Vimbldonā karjeras pirmo ceturtdaļfinālu "Grand Slam" līmenī pirmdien sasniedza Sems Kverijs un Luka Puije, uzvarot attiecīgi Nikolā Maū (6:4, 7:6(5), 6:4) un Bernardu Tomiku (6:4, 4:6, 3:6, 6:4, 10:8).

Sems Kverijs Francijas tenisistam bija zaudējis abus iepriekšējos dueļus, no kuriem pēdējais bija pavisam nesen – jūnijā Hertogenbošā. Šodien daudz lielākā spēlē Nikolā Maū bija tālu no sava labākā tenisa.

Novaku Džokoviču sestdien sensacionāli izslēgušais Kverijs ir pirmais amerikānis Vimbldonas ceturtdaļfinālā kopš 2011. gada, kad astoņniekā iekļuva Mārdijs Fišs. ASV sava pārstāvja jebkura "Grand Slam" ceturtdaļfinālā nebija kopš tā paša gada "US Open", kad "US Open" ceturtdaļfinālā zaudēja gan Endijs Rodiks, gan Džons Isners.

Bernards Tomiks, kurš pirms pieciem gadiem tikai 18 gadu vecumā sasniedza Vimbldonas ceturtdaļfinālu, bija lieliskā pozīcijā, lai vēlreiz šajā turnīrā tiktu astoņniekā. Bērnijam vajadzēja tik vien, kā liela favorīta statusā uzvarēt ar mazāku pieredzi esošo Luku Puiji. Tomiks nospēlēja pārāk pasīvi, par ko viņu agresīvais francūzis sodīja. Tomiks pēdējā setā neprata nosargāt breika pārsvaru (4:2).

Vimbldonā pirms diviem gadiem pusfinālu sasniegušajam Milošam Raoničam mačā pret Davidu Gofānu izdevās karjeras pirmā atspēlēšanās no 0-2, Beļģijas tenisistu uzvarot ar rezultātu 4:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:4. Gofāns bija uzvarējis pēdējās piecas 5-setu spēles.

Raoničs bija vienīgais no 4. kārtas dalībniekiem, kurš pirmajos trīs mačos netika ne reizi nobreikots. Šodienas mača pirmajā pusē Gofānam ar viņa iespaidīgās serves neitralizēšanu problēmu nebija. Attīstīt panākumu Davidam neizdevās, turklāt lielā mērā paša kļūdu, nevis pretinieka nopelnu dēļ. Gan 3., gan 4. setā Raoničs vienīgo breiku ieguva Gofāna kļūdu dēļ – beļģis spēlēja agresīvi un bieži pārcentās, kamēr Kanādas tenisistam pietika ar bumbiņas turēšanu spēlē. Savukārt 5. setā iegūtais breiks gan bija paša Miloša nopelns. Raoničs ar diviem apvedošajiem sitieniem ieguva trīs breikbumbas (0:40) un izmantoja pēdējo, piespiežot Gofānu kļūdīties.

14. Vimbldonas ceturtdaļfinālu, kas ir atkārtots Džimija Konorsa rekords, bez zaudētiem setiem viegli sasniedzis septiņkārtējais čempions Rodžers Federers. Šveicietim 4. kārtā gūtā 6:2, 6:3, 7:5 uzvara pār Stīvu Džonsonu ir 306. panākums "Grand Slam" līmenī. Tas ir atkārtots labākais sasniegums absolūtajā vērtējumā – tikpat daudz uzvaru "major" turnīros guva arī Martina Navratilova. Federera kontā tagad ir 48 "Grand Slam" ceturtdaļfināli, vēl vairāk uzlabojot pašam piederošo rekordu. 2. vietā ar 41 ceturtdaļfinālu ir Konorss, bet dalītā 3. vietā ar 36 atrodas Džokovičs un Andrē Agasi.

Federers par vietu pusfinālā sacentīsies ar Marinu Čiliču, kuram 2014. gada "US Open" fināla atkārtojumā izdevās uzveikt Kei Nišikori, tiesa, šoreiz japāņa kārtējā savainojuma (tas pats, kas jūnijā Hallē – problēmas ar ribām) dēļ nopietns mačs izpalika, un, treneru mudināts, Nišikori izstājās pie rezultāta 1:6, 1:5. Čiličs ceļā uz "US Open" titulu pirms diviem gadiem Ņujorkā sakāva arī Federeru (6:3, 6:4, 6:4), toreiz gūstot pirmo un arī vienīgo uzvaru sešos mačos pret Federeru. Čiličs Vimbldonas ceturtdaļfinālā spēlēs trešo gadu pēc kārtas, bet tālāk šajā turnīrā nav ticis.

Nišikori un Čiliča mačs nebija dienas īsākā cīņa. Pagājušā gada pusfinālists Rišārs Gaskē Francijas derbijā izturēja tikai nepilnus septiņus geimus (2:4, 0:40), muguras savainojuma dēļ izstājoties mačā pret Žo-Vilfrīdu Tsongu, kuram fantastiska dāvana pēc vakardienas "maratona" mača pret Isneru. Tsonga šodien kļuva par "Grand Slam" uzvarām bagātāko Francijas tenisistu. Viņa kontā 104 uzvaras, kas ir par vienu vairāk nekā Žanam Borotram. Tsonga ar četriem Vimbldonas ceturtdaļfināliem atkārtojis Sedrikam Piolīnam piederošo Francijas rekordu.

Vimbldona 2016. Vīriešu vienspēles

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Andy Murray – (15) Nick Kyrgios7:5 6:1 6:4
(3) Roger Federer – Steve Johnson6:2 6:3 7:5
(9) Marin Cilic – (5) Kei Nishikori6:1 5:1 izst.
(6) Milos Raonic – (11) David Goffin4:6 3:6 6:4 6:4 6:4
(12) Jo-Wilfried Tsonga – (7) Richard Gasquet4:2 izst.
(10) Tomas Berdych – Jiri Vesely4:6 6:3 7:6(8) 6:7(9) 6:3
(32) Lucas Pouille – (19) Bernard Tomic6:4 4:6 3:6 6:4 10:8
(28) Sam Querrey – Nicolas Mahut6:4 7:6(5) 6:4

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(2) Andy Murray – (12) Jo-Wilfried Tsonga
(3) Roger Federer – (9) Marin Cilic
(6) Milos Raonic – (28) Sam Querrey
(10) Tomas Berdych – (32) Lucas Pouille

Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.