Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vai Vozņacki spēs atvairīt Džordži uzbrukumus?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vai Vozņacki spēs atvairīt Džordži uzbrukumus?
Vai Karolīna Vozņacki smaidīs arī pēc šodienas mača?
Foto: AP/Scanpix

Šodien Vimbldonā uzzināsim visus 4. kārtas dalībniekus. Vai otro nedēļu savā neveiksmīgākajā "Grand Slam" turnīrā sasniegs arī Karolīna Vozņacki? Viņai mačs pret agresīvo itālieti Kamilu Džordži, kura Dānijas sportisti pārspējusi divās no trim iepriekšējām cīņām.

Karolīna Vozņacki – Kamila Džordži (viensviens.lv prognoze: 1.45-2.75)

Atļaušos apgalvot, ka Vozņacki šajā mačā ir nepamatoti liela favorīte. Jā, viņa rangā atrodas daudz augstāk, taču šodienas spēlē nekas no viņas nebūs atkarīgs. Tieši tā – viss būs atkarīgs no agresīvās itālietes. Džordži uzvarēs vai zaudēs, bet tieši viņa būs tā, kura diktēs spēli.

Vozņacki Vimbldonā nekad nav tikusi tālāk par 4. kārtu (viņas sliktākais "Grand Slam" turnīrs), un tam ir loti vienkāršs skaidrojums. Karolīna, kura nodarbojas ar atsišanos un ir bez spēcīga uzbrukuma, ir trausla un viegli ievainojama mačos pret agresīvām spēlētājām. Džordži ir tieši tāda tenisiste.

Kamila var mačā pieļaut pat virs 20 dubultkļūdām, taču var nešaubīties ar par to, ka viņai arī tīri uzvarēto izspēļu būs ļoti daudz. Itālijas tenisiste Vozņacki ir pārspējusi divreiz trīs mačos un uzvarējusi arī abu vienīgo spēli "Grand Slam" līmenī, kas bija 2013. gadā "US Open". Ļoti ātrais zālāja segums viņai dod labas cerības jau trešo reizi pārspēt Dānijas pirmo raketi.

Žils Simons – Gaels Monfīss (viensviens.lv prognoze: 1.90-1.90)

Favorīta šajā mačā faktiski nav, taču vismaz statistika ir pārliecinoši Simona pusē, kuram savstarpējās cīņās ir 5-1 pārsvars. Monfīsam pret savu tautieti nepatīk spēlēt, tas nav noslēpums. Un kuram gan patīk spēlēt pret Simonu? Endijam Marejam varbūt, jo Simons ir Mareja sliktāka versija. Simons Monfīsam uzspiedīs garās izspēles un tādā veidā dzīs izmisumā. Gaelam zālāja segums nepatīk, viņš to nemaz neslēpj. Simonam iebildumu nav, jo viņš ir darbarūķis uz visiem segumiem. Monfīss Vimbldonā nekad nav ticis tālāk par 3. kārtu, šajā posmā zaudējot visus četrus mačus. Pēdējais no tiem bija pirms četriem gadiem Lukašam Kubotam.

Žo-Vilfrīds Tsonga – Ivo Karlovičs (viensviens.lv prognoze: 1.46-2.75)

Vai divkārtējam Vimbldonas pusfinālistam Tsongam izdosies apstiprināt favorīta statusu? Viņš Karlovičam 2009. gadā Vimbldonā zaudēja četros setos ar rezultātu 6:7(5), 7:6(5), 5:7, 6:7(5). Skaidrs, ka bez taibreikiem neiztiks arī šodien. Tāpat, domājams, viss nebeigsies trīs setos. Abu tenisistu faniem gaidāma ilga pēcpusdiena. Tsonga šonedēļ jau ir uzveicis vienu ļoti labas serves īpašnieku, 1. kārtā piecos setos tiekot galā ar Žilu Milleru. Karlovičs divos mačos ir sakrājis 95 eisus, kas ir par 16 vairāk nekā 2. vietā esošajam Kevinam Andersonam (trīs mačos). Tsonga ieņem 6. vietu ar 55 eisiem divās cīņās.

Citas spēles

● Viktors Troickis – Dastins Brauns (1.52-2.55). Kā Brauns nospēlēs pēc lielās uzvaras pār Rafalu Nadalu? Bieži pēc tādām uzvarām nākamais mačs ir neizteiksmīgs, ciešot zaudējumu. Brauns 2013. gadā pēc Leitona Hjuita uzvarēšanas nākamajā mačā trīs setos zaudēja Adrianam Mannarino.
● Rodžers Federers – Sems Grots (1.01-16.40). Cik labi Grots šodien saservēs? Austrālijas tenisists "US Open" šveicietim trīs setos zaudēja ar vienādu 4:6 rezultātu. Zālāja segums viņam dod labākas izredzes uz pārsteiguma sagādāšanu.
● Sabīne Liziki – Timeja Bačinskī (1.73-2.11). Liziki šveicietei maijā Romā zaudēja divos setos un viņai pret Bačinskī ir 1-2 bilance. Tiesa, Vimbldona Sabīnei ir ļoti īpašs turnīrs. 2013. gada fināliste šeit cīnās teicami un pēdējās piecās viesošanās reizēs nav zaudējusi agrāk par ceturtdaļfinālu.

Kur skatīties?

Vimbldona ir vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem, kuru nerāda Eurosport. Lielbritānijā raidtiesības pieder BBC, turnīru rādīs arī ASV sporta mediju milzis ESPN. Plānots, ka tiešraides internetā būs pieejamas no 15 spēļu kortiem (pavisam ir 19). Britu salās dzīvojošie un tie, kuri prot tikt pie Lielbritānijas IP, straumēšanas pakalpojumu bez maksas var izmantot BBC mājaslapā. Sestās dienas spēļu programma atrodama šeit.

     [+] [-]

, 2015-07-05 16:36, pirms 9 gadiem
Tenisa eksperts LMAO