Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Čempione Kvitova nenotur pārsvaru un zaudē 3. kārtā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čempione Kvitova nenotur pārsvaru un zaudē 3. kārtā
Petra Kvitova
Foto: Reuters/Scanpix

Dienu pēc Serēnas Viljamsas grūtā mača Vimbldonas 3. kārtā sev problēmas radīja arī pagājušā gada čempione Petra Kvitova. Čehiete nenoturēja seta un breika pārsvaru, ar rezultātu 6:3, 5:7, 4:6 zaudējot Jeļenai Jankovičai.

Kvitova nenotur seta un breika pārsvaru

Petra Kvitova titula aizstāvēšanu sāka graujoši, pirmajos divos mačos kopā zaudējot tikai trīs geimus! Vispirms ar 6:1, 6:0 sagrauta Kiki Bertensa, bet pēc tam ar 6:2, 6:0 pazemota arī Kurumi Nara. Šodienas maču pret bijušo pasaules pirmo raketi Jeļenu Jankoviču čehiete sāka tāpat, kā nospēlēja pirmās divas cīņas. Proti, ļoti pārliecinoši.

Divkārtējā čempione bija vadībā ar setu un 3:1 un neizmantoja iespējas iegūt divu breiku pārsvaru. Jankoviča 2. setā nospēlēja vienu paviršu serves geimu, un mačs apgriezās kājām gaisā. Jankovičai kopš paša pirmā geima breika iespēju nebija, bet Kvitova viņai astotajā geimā palīdzēja tikt pie breika – 4:4. Kvitova vēlreiz servi nenosargāja pie rezultāta 5:6.

Jankoviča cīņas otrajā pusē ļoti teicami darbojās aizsardzībā, atgādinot savus ziedu laikus. Tikmēr Kvitovai papildus sitienu izdarīšana radīja grūtības. Pēdējā setā bija tikai viens breiks, kas notika pie rezultāta 5:4 Jankovičas labā. Kvitova desmito geimu sāka cerīgi, izvirzoties vadībā ar 30:0, bet pēc tam sekoja vairākas kļūdās. Titula aizstāvēšana beidzās ar "backhand" sitienu tīklā. Kvitova visiem atgādināja, ka ir divas Petras Kvitovas. Šodien varēja redzēt abas – viena spēlēja mača pirmo pusi, otra uzstājās pēc tam.

Liziki tikai otro reizi Vimbldonā zaudē agrāk par ceturtdaļfinālu

Sabīne Liziki vismaz līdz ceturtdaļfinālam tika pēdējās piecās viesošanās reizēs Vimbldonā. Viņa savainojuma dēļ vienu turnīru izlaida, taču tajos, kuros spēlēja, regulāri tika astoņniekā. Vācietes labākais rezultāts bija pirms diviem gadiem, kad viņa tika līdz finālam, bet tajā neko nespēja izdarīt pret Marionu Bartoli (1:6, 4:6).

Šogad bija tikai otrā reize, kad viņa Vimbldonā zaudēja agrāk par ceturtdaļfinālu. Pirmā bija viņas pašā pirmajā Vimbldonā, kad viņa 2008. gadā izstājās jau 1. kārtā, toreiz zaudējot Bartoli (2:6, 4:6). Šodien Sabīnei kāju priekšā aizlika vēl viena franciski runājoša tenisiste, lielisku sezonu aizvadošā Timeja Bačinskī.

Šveices tenisiste nospēlēja ļoti gudru maču, prasmīgi aizsargājoties un izturot pretinieces agresīvos uzbrukumus. Liziki uzbruka jaudīgi, taču bieži vien ļoti neprecīzi, divos setos spējot uzvarēt tikai piecos geimos – 3:6, 2:6. Liziki Bačinskī zaudēja trešo reizi četros mačos.

No šodienas mačiem jāizceļ arī Garbinjes Mugurusas uzvara trīs setos pār Andželiki Kerberi – 7:6(12), 1:6, 6:2. Spānijas tenisiste Vācijas sportisti trīs setos apspēlēja arī "French Open", toreiz uzvarot pēc zaudēta 1. seta – 4:6, 6:2, 6:2. Arī šoreiz Mugurusa bija labāka izturības pārbaudē, jo Kerbere, pārsvarā aizsargājoties, pamatīgi pagura, turklāt viņai uzbrukums vispār ir vājš.

Mugurusa un Kerbere izspēlēja fantastisku 1. setu, kas ilga 83(!) minūtes. Vācijas tenisistei bija 3:0 starta izrāviens, un varēja būt vēl labāk, taču Mugurusai ceturtajā geimā izdevās servi nosargāt no 0:40. Garbinje šodien atspēlēja 15 no 19 breikbumbām, ieskaitot 11 no 12 pirmajā setā. Piecas no tām bija setbumbu vērtībā pie rezultāta 5:6. Vēl četras setbumbas Mugurusa atspēlēja taibreikā. Mugurusa setbumbu izspēlē darbojās ne vien agresīvi, bet arī precīzi, bieži "krāsojot līnijas". Kerberei laba iespēja bija tikai vienā no deviņām setbumbu izspēlēm, kad viņai neliels auts pēc "backhand" apvedošā sitiena.

Vimbldona 2015. Sieviešu vienspēles

3. kārtas rezultāti 4. jūlijā

SpēleRezultāts
(28) Jelena Jankovic – (2) Petra Kvitova3:6 7:5 6:4
(5) Caroline Wozniacki – (31) Camila Giorgi6:2 6:2
(20) Garbine Muguruza – (10) Angelique Kerber7:6(12) 1:6 6:2
(13) Agnieszka Radwanska – Casey Dellacqua6:1 6:4
(15) Timea Bacsinszky – (18) Sabine Lisicki6:3 6:2
(21) Madison Keys – Tatjana Maria6:4 6:4
Olga Govortsova – Magdalena Rybarikova7:6(4) 6:3
Monica Niculescu – Kristyna Pliskova6:3 7:5

4. kārtas pāri

Spēle
(1) Serena Williams – (16) Venus Williams
(4) Maria Sharapova – Zarina Diyas
(5) Caroline Wozniacki – (20) Garbine Muguruza
(6) Lucie Safarova – Coco Vandeweghe
(13) Agnieszka Radwanska – (28) Jelena Jankovic
(15) Timea Bacsinszky – Monica Niculescu
(21) Madison Keys – Olga Govortsova
(23) Victoria Azarenka – (30) Belinda Bencic
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja