Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Liziki atspēlējas pret Radvaņsku un finālā spēlēs pret Bartoli

Liziki atspēlējas pret Radvaņsku un finālā spēlēs pret Bartoli
Sabīne Liziki
Foto: Reuters/Scanpix

Vimbldonas sieviešu vienspēļu turnīra finālā sestdien sacentīsies Sabīne Liziki un Mariona Bartoli. Vāciete pusfinālā ar 6:4, 2:6, 9:7 uzveica Agņešku Radvaņsku, trešajā setā atspēlējoties no 0:3! Tikmēr Francijas pirmajai raketei graujošs panākums pret Kirstenu Flikpensu – 6:1, 6:2. Liziki karjeras pirmais "Grand Slam" fināls, bet Bartoli otrais, Vimbldonā titula spēlē zaudējot 2007. gadā. Liziki uzvarējusi trīs no četrām spēlēm pret Bartoli un finālā būs favorīte.

Bartoli sagrauj nevarīgo Flipkensu

Pirmās šodien kortā devās Mariona Bartoli un Kirstena Flipkensa. Beļģiete savam karjeras pirmajam "Grand Slam" pusfinālam psiholoģiski nebija gatava, bez tam aizvadīja taktiskajā ziņā ļoti vāju maču. Flipkensa spēlēja ļoti pasīvi, dodot Bartoli laiku uzbrukumiem. Francijas tenisiste sev piedāvātās iespējas izmantoja teju perfekti.

Ar lielisku spēli uzņemšanā Bartoli jau pirmajā piegājienā tika pie breika. Flipkensai tūlīt bija iespēja atgūt zaudēto, taču beļģiete neuzbruka, kamēr Bartoli to darīja un atspēlējās. Pirmajā setā Francijas labākā tenisiste nieka 27 minūtēs uzvarēja ar 6:1, bet otrajā setā zaudēja divus geimus. Tātad visā mačā Bartoli graujoša uzvaru ar 6:1, 6:2. Mariona arvien nav zaudējusi nevienu setu!

Flipkensai otrā seta vidū bija medicīnas pārtraukums (labais ceļgals), beļģietei sūdzoties par to, ka viņa nevar servēt ar maksimālu atdevi. Tomēr ne tas bija zaudēja iemesls. Flipkensa vienkārši netika galā ar emocijām, spēlējot karjeras pirmajā "major" pusfinālā.

Bartoli, kura pirms Vimbldonas šogad nevienā turnīrā nebija tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu, sestdien otro reizi karjerā spēlēs "Grand Slam" finālā. Arī pirmais fināls viņai bija Vimbldonā, pirms sešiem gadiem ar 4:6, 1:6 zaudējot Venusai Viljamsai. Francijai pēdējais "Grand Slam" tituls 2006. gadā Vimbldonā, kad uzvarēja Amēlija Moresmo. Viņa turnīra laikā ir viena no Bartoli trenerēm. Bartoli fināla sasniegšana ļaus atgriezties ranga Top 10 – no 15. vietas uz 8. Ja izcīnīs titulu, būs 7. vietā.

Liziki trešajā setā atspēlējas no 0:3, sasniedz pirmo "Grand Slam" finālu

Liziki un Radvaņskas mačā breika iespēju nebija līdz septītajam geimam. Tajā Vācijas tenisiste ar satriecošu uzbrukumu izkārtoja sev trīs breikbumbas (0:40). Radvaņska visas atspēlēja, bet pēc tam iesita tīklā, dodot pretiniecei vēl vienu iespēju. Agai nepaveicās ar no tīkla atlēkušo bumbiņu, kuru viņa nespēja novirzīt laukumā – 4:3 Liziki labā. Servējot par uzvaru setā, Sabīne ar serves un "forehand" uzbrukumu atspēlēja breikumbumbu. Vēl dažas lieliskas serves, un sets bija galā – 6:4.

Liziki savas uzbrukuma spējas apliecināja 2. seta pirmajā geimā, iegūstot "sauso" breiku. Pēc tam Liziki līmenis strauji kritās, vācietes spēlē bija daudz kļūdu. Liziki zaudēja trīs geimus pēc kārtas, pie tam abos zaudētajos serves geimos viņai bija geimpunkti – 3:1 Radvaņskas labā. Poliete uzreiz panākumu attīstīt nespēja, jo Liziki padevās rets labs geims, breiku atgūstot. Jēgas no tā gan nebija, jo pie savas serves vāciete setā spēlēja drausmīgi – Liziki savu servi setā nenoturēja ne reizi, un Radvaņska uzvarēja ar 6:2.

Ravaņska turpināja spēlēt vienkārši un produktīvi, bet Liziki "kortā atgriezās" tikai tad, kad trešajā setā bija nokļuvusi iedzinējos ar 0:3. Sabīne pirmo reizi kopš pirmā seta noturēja servi, bet pēc tam atguva breiku (Liziki lielisks diagonālais "forehand" sitiens) un uz nulles noturēja savu servi – 3:3. Liziki mačā pret Serēnu Viljamsu trešajā setā atspēlējās no 0:3 un izšķirošo breiku ieguva 9. geimā. Arī šodien vācietei breiks 9. geimā, kurā viņai izdevās trāpīt vairāk nekā netrāpīt.

Izservēt maču Liziki nebija pa spēkam. Ar labām servēm atspēlējusi trīs breikbumbas, Sabīne ar ceturto netika galā, izpildot ļoti nekvalitatīvu bumbiņas pārmešanu pāri pie tīkla izgājušajai Radvaņskai – 5:5. Liziki 13. geimā sodīja Radvaņskas otro servi un ieguva divas breikbumbas, bet Aga abas atspēlēja – 7:6. Pie pretinieces serves labāka bija Liziki un, paliekot uzticīga agresīvajam tenisam, 15. geimā nokārtoja sev otro iespēju servēt par vietu finālā. Šoreiz Liziki ar uzdevumu tika galā – 6:4, 2:6, 9:7.

Liziki pirmais "Grand Slam" fināls karjerā. Liziki ir pirmā Vācijas tenisiste "Grand Slam" finālā kopš 1999. gada, kad Štefija Grāfa Vimbldonā zaudēja Lindsejai Devenportei.

Liziki uzvarējusi trīs no četrām spēlēm pret Bartoli. Francūziete bija pārāka abu pirmajā tikšanās reizē 2008. gada Vimbldonā, bet kopš tā laika trīs uzvaras pēc kārtas vācietei. Abu pēdējā tikšanās bija pirms diviem gadiem Vimbldonā, Sabīnei uzvarot trīs setos – 6:4, 6:7(6), 6:1.


, 2013-07-04 19:06, pirms 11 gadiem
Mačs Lisicki - Radvanska - vnk skaists!Abas tenisistes rādīja lielisku tenisu, aizraujoša cīņa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-04 19:12, pirms 11 gadiem
Kurš vēl pastāstīs, ka Radvaņskai pilnīgi nav variantu. Kur šī jaunā dāma (Sabīne) pazūd visu pārējo gadu? Feini būtu, ja stumdītos ar Serēnu biežāk.
Mariona atklāja, ka nav trula dauzītāja. Vienkārši perfekts mačs viņai, Flipkenasai bez variantiem.
Čempioni neņemos nosaukt, abas uz viļņa.
, 2013-07-04 19:29, pirms 11 gadiem
sasperjodam prieki
, 2013-07-04 19:40, pirms 11 gadiem
Lisickai titulu- ne velti Serēnu vinnēja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-04 20:18, pirms 11 gadiem
Marionai titulu!
apnikušas tās spiedzošās un histēriskās vācietes
, 2013-07-04 20:19, pirms 11 gadiem
Malacis Sabīne. Veiksmi finālā!
, 2013-07-04 21:12, pirms 11 gadiem
protams prieks par marionu un visu cienju sabiinei.. lai arii maca otro pusi neredzeeju, beigas labi nociiniinusies.. Agai veeleeto titulu tagad veelu marionai..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-04 22:59, pirms 11 gadiem
Cirulim - vareja jau nu norisket un neskriet ka aunam aiz bara
Sabineu abi vecami ir poli un vina speleja ar Agniesku polu tiinu cempionata lidz 10 gadiem. Uzvards Lisicka
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Darja Semeņistaja. Foto: Mārtiņš Vējš, Liepājas Tenisa sporta skola
6

Ostapenko atkāpjas uz 20. vietu, Semeņistajai rekords WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Mūsu vadošā tenisiste Aļona Ostapenko noslīdējusi uz 20. pozīciju, savukārt Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja sasniegusi rekordaugsto 172. vietu.
Foto: Reuters/Scanpix

Strīcova un Sje uzvar Vimbldonas čempionāta dubultspēļu turnīrā

LETA. Čehijas tenisiste Barbora Strīcova duetā ar Taivānas sportisti Suveju Sje svētdien uzvarēja Vimbldonas čempionāta sieviešu dubultspēļu turnīrā.
Karloss Alkarass. Foto: AP/Scanpix
64

Alkarass atgūstas pēc biklā sākuma un gāž Džokoviču no Vimbldonas troņa

Par 2023. gada Vimbldonas vīriešu vienspēļu tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis Karloss Alkarass (#1), kurš pasaules ranga līderu divcīņā no turnīra troņa gāza Novaku Džokoviču (#2) – 1:6, 7:6 (6), 6:1, 3:6, 6:4. Serbs bija uzvarējis iepriekšējos četros Vimbldonas turnīros pēc kārtas.